[ACTUALIZARE] CANTONUL de la intrarea în Șofronea, dar mai ales sufletele nevinovate care locuiesc acolo, merită o A DOUA ȘANSĂ… nu că ar fi avut-o pe prima! [FOTO]

 

Cum s-au constituit cei patru chiriași ai cantonului părăsit de la intrarea în comuna Șofronea dinspre Arad într-o „uniune consensuală” e un lucru atât de greu de „pus pe masă”, decelat, înțeles, explicat și rezolvat încât nici organele statului special plătite pentru asta n-au găsit nimic de obiectat… lăsând lucrurile (aproape) cum le-au găsit la începutul săptămânii trecute, când, autosesizându-se din presă, au descins la ruina cu pricina. Doar Karcsi – capul… originalei forme de conviețuire – știe… dar trebuie să vorbești limba lui (ceea ce e aproape imposibil) și, chiar dacă ai înțelege, în România nu e prevăzut legislativ ce trebuie să faci în această situație. (Care are chef să ne contrazică, n-are decât să facă o documentare și mai atentă decât a noastră.)

Au fost mulți acolo. Invitația la SHARE a doamnei din Șofronea care, în weekendul trecut, a fost într-o „vizită social-empatică” acolo a fost una de succes și, chiar dacă ulterior a fost ștearsă (?!…), a avut feedback-ul  – pozitiv, să accentuăm –, pe care bănuim că l-a intenționat.
A fost DGASPC-ul: „au vrut să ne ia fata… a zis doamna aia că nu pleacă de aici fără fată!” – era Karcsi să sară la noi. L-am rugat să se calmeze și să spună „mulțumesc!” pentru ce i s-a întâmplat, pentru că dacă i-au lăsat, totuși, fetița, înseamnă că au considerat că asta e cea mai bună soluție pentru a proteja copilul. (Copil care are 10 ani, nu a fost nicio zi la școală, săptămâna trecută a făcut primul duș în viață și acum învață primele noțiuni de Limbă română.)
A fost „inginerul-șef care se ocupă cu problema cantonului și care a semnat contractul de închiriere dintre CFR și familia asta, pentru o suprafață de 760 de metri pătrați contra sumei de 131 de lei lunar” – aflăm de la oamenii implicați în proiect… pentru că înțelegem că avem de a face cu un proiect.

Tiberiu Blidariu este cetățeanul care ne-a contactat pentru a ne face o invitație la fața locului,

„să vedeți că există persoane cu suflet, cărora le pasă de destinele fraților lor.”
Ne-am dus. Nu ne-am speriat de intrarea  în „universul închis” care este acea ruină… am văzut multe mai hard decât asta:

În interiorul fostului canton se văd îmbunătățiri față de ceea ce, în urmă cu o săptămână, poza doamna din Șofronea (puteți răsfoi galeria foto – unde nu veți găsi fotografii cu cei 4 locatari ai pentru că am evitat intenționat cadrele cu persoane). „Lucrăm la podea, pe care o să o cimentăm astăzi (vineri, 2 august – n.red.) și apoi la consolidarea structurii, pornind de la acoperiș. După ce consolidăm această încăpere, vom lucra la bucătărie. Ne-am adunat mai mulți frați întru aceeași credință să ajutăm această familie – pentru că e o cauză nobilă. Venim fiecare cu ce are pe acasă… nu suntem oameni săraci și, din ce ne-a dat Dumnezeu, împărțim și cu alții. Într-o lună de zile vrem să facem acest canton locuibil și o să vă invităm la inaugurare” – ne spune omul care s-a înhămat să conducă acest aproape incredibil proiect, Tiberiu Blidariu.

Mai sunt vești bune în această și așa prea tristă poveste cu „marginali”: tot un șofronean, omul de afaceri Octavian Potolia a mediat pentru angajarea lui Karcsi la RETIM… „Încep de luni” – a promis Karcsi. De asemenea, 
„fetița de 10 ani va intra, din toamnă, în programul «A doua șansă»” –
ne-a asigurat Tiberiu Blidariunu că Melinda sau Nicu ar fi avut-o pe prima! Consilierul local și admistratorul ștrandului din Șofronea, Daniel Negrea, a promis, și el, că-i va ajuta pe cei patru necăjiți.

……………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (29 iulie, 2019) Un caz de COMPETENȚA TUTUROR: CANTONUL PRĂBUȘIT de la intrarea în Șofronea – ÎNCHIRIAT de CFR unei „familii nevoiașe care a înfiat doi copii ARUNCAȚI LA GUNOI” [FOTO]

„O familie nevoiașă din Șofronea a închiriat de la CFR Cantonul de la intrare în Șofronea pe partea dreaptă . Toți cei ce doresc și pot să-i ajute cu ce pot – direct acasă la ei. Momentan trăiesc lângă ponton într-o colibă, împreună cu 2 copii înfiați. Melinda, 10 ani, abandonată la naștere în gunoi. Nicu, 17 ani abandonat. Sunt binevenite ceva materiale de construcții de care nu aveți nevoie. Nevoiașii sunt foarte harnici și vor să o renoveze ei. Fiți binecuvântați !”

Postarea, preluată de noi de pe facebook după ce a avut parte de SHARE MASIV aparține unei doamne din Arad care cunoaște cazul, a fost ieri pe acolo, a încercat să ajute cum a putut și a făcut aceste poze… pe care le puteți pune în galeria „rar vezi asemenea cadre” – sertarul cu „nu înțeleg nimic de-aici!”

O să vedem în ce măsură și CUM se vor sesiza „organele competente” după ce vor lua cunoștință de acest caz… aici discutând despre o arie de competență EXTINSĂ a TUTUROR INSTITUȚIILOR: „Protecția Copilului” și Inspecția de Stat în Construcții (partea evidentă), DNA (pentru „imobiliarii” de la CFR), DIICOT (pentru „înfiere”), Curtea Constituțională (pentru GDPR), UE (pentru nerespectarea… a nimic!), CEDO (pentru ignorarea totală a drepturilor omului) și UNICEF (pentru ca scandalul să rezolve ceva).

Suntem curioși care se sesizează prima… că cetățenii au distribuit masiv!

Loading

Facebook Comments Box

4 Comentarii

  1. Este clar ca iar avem o manipulare. Cum poti sa crezi ca cineva a aprobat infierea a doi copii de catre ofamilie care nu are olocuinta si un venit stabil. Rog redactia sa urmareasca acest caz fiindca prea „nu se leaga”…

    • Mulțumim pentru disponibilitate , sâmbătă vrem sa ne adunam sa punem acoperiș nou la întreaga casa și este nevoie de brațe de munca pentru tot felul de munci și grele și ușoare, dacă vreti sa va alăturați , va așteptăm. Locația este între Centura Arad și Sofronea înainte de garajul Filip pe dreapta. Sâmbătă vor fi mașini in parcare. Domnul sa va răsplătească pentru slujirea pe care vreti sa o faceți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy