A doua zi după moartea reginei, Charles va fi proclamat rege

A doua zi după moartea Reginei, steagurile se vor ridica din nou, iar la ora 11.00, Charles va fi proclamat rege.

În a cincea zi după moartea Reginei, sicriul va fi mutat la Westminster Hall, unde va rămâne patru zile și va fi așezat pe un catafalc care va fi accesibil publicului pentru 23 de ore pe zi.

Procesiunea de la Palatul Buckingham va fi cea mai mare paradă, fiind așteptați să participe peste un milion de oameni.

Procesiunea va ajunge la Westminster Hall după o oră. „Big Ben va începe să bată când roțile se opresc”. În interiorul sălii, vor fi cântați psalmi în timp ce sicriul este așezat pe un catafalc drapat în violet.

Ziua a zecea va fi ziua înmormântării.

Se va acorda o zi liberă, magazinele se vor închide sau vor avea program scurt, bursa nu se va deschide.

La 9 dimineața, Big Ben va începe să bată. Înmormântarea va avea loc la Westminster Abbey. Distanta de la Westminster Hall la Abbey este de câteva sute de metri, iar sicriul va ajunge acolo în jurul orei 11.00.

Strategia de comunicare după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Strategia privind rețelele de socializare joacă un rol predominant, care include și un plan de a schimba site-ul familiei regale într-un fond negru cu o scurtă declarație care confirmă moartea Reginei, în timp ce site-ul guvernului britanic și toate paginile de socializare ale guvernului vor afișa un banner negru.

Conținutul non-urgent nu va fi publicat, iar redistribuirile vor fi interzise, ​​cu excepția cazului în care își dă acordul șeful departamentului de comunicare al guvernului.

Planurile pentru Operațiunea London Bridge și Operațiunea Spring Tide, care stabilește modul de accedere a prințului Charles la tron, conțin și detalii cum ar posibilitatea apariției furiei în rândul opiniei publice dacă Downing Street nu va putea coborî steagurile în bernă în termen de 10 minute de la anunț, din moment ce nu există un ofițer însărcinat cu acest lucru.

Documentele au arătat, de asemenea, îngrijorări din partea Ministerului de Externe cu privire la modul în care se va gestiona numărul semnificativ de turiști, de la Ministerul de Interne cu privire la modul de gestionare a potențialelor alerte de terorism și de la Departamentul de transport cu privire la supraaglomerarea din capitală.