Front 7 ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Comunicat al Arhiepiscopiei Aradului raportat la moartea preotului din Hășmaș: „Conducerea aşteaptă rezultatul cercetărilor şi stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul”

 

[ACTUALIZARE]

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Aradului a emis un comunicat datat miercuri, 16 mai, 2018, sub semnătura consilierului cultural bisericesc Iustin Popovici, în care își exprimă compasiunea față de familia preotului Ioan-Cucu Pelea găsit mort ieri, la pescăria sa dintre satele Comănești și Tăgădău. Conducerea Arhiepiscopiei nici măcar nu ia în calcul ipoteza sinuciderii – ocolind subtil subiectul… cum e și normal în asemenea cazuri (dacă cumva acest caz are vreun precedent în ultimele sute de ani… cel puțin în acest spațiu!).
De remarcat două detalii extrem de importante din punct de vedere criminalistic, care complică și mai mult acest caz: 1. arma care a curmat viața preotului nu era proprietatea sa; o luase împrumut de la un prieten. 2: carabina cu cartuș de 12 mm a fost găsită lângă scaunul în care zăcea cadavrul, într-o poziție nefirească pentru o sinucidere.
De asemenea, „polițiștii criminaliști au scos total din calcul ipoteza unei crime” – conform reprezențanților IPJ Arad.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Arhiepiscopia Aradului anunță cu regret că, miercuri, 16 mai 2018, Părintele Ioan-Cucu Pelea, preot paroh în Parohia Hăşmaş, Protopopiatul Ineu, a fost găsit mort de către soția sa, în pescăria ce o deținea pe raza localităţii Comăneşti.

Conducerea Arhiepiscopiei Aradului aşteaptă rezultatul cercetărilor şi stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul.

Colegii săi, frați întru slujire, din cadrul Arhiepiscopiei Aradului sunt alături de familia colegului lor, preotul Ioan-Cucu Pelea, parohul bisericii „Cuvioasa Paraschiva” din localitatea Hășmaș, Protopopiatul Ineu, care a trecut la cele veșnice. În aceste momente ne rugăm lui Dumnezeu, Izvorul vieții, să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere și ajutor familiei sale îndoliate, în aceste momente de întristare și durere.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului

…………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] 16 mai, 2018 – ȘOC în Parohia HĂȘMAȘ: preotul paroh Ioan Cucu Pelea a fost găsit ÎMPUȘCAT în cap în propria sa pescărie!

Șoc în lumea bisericească și nu doar: Preotul paroh Pelea Cucu Ioan (54 de ani) din comuna arădeană Hășmaș a fost găsit împușcat în cap în pescăria sa situată între satele Comănești și Tăgădău.

Preotul, îmbrăcat în haine „civile” (blugi și o geacă neagră), se afla în timpul unei „ture de pază”, cunoscut fiind faptul că se confrunta cu dese episoade de braconaj din partea unor indivizi cu care avusese conflicte recente. El plecase în patrulare marți seara, iar toată noaptea și-a petrecut-o la baltă. Corpul său neînsuflețit a fost descoperit chiar de soție care, alarmată că întârzie mai mult decât de obicei, a plecat în căutarea sa. Preoteasa l-a găsit pe un scaun, cu fața și creierii împrăștiați pe un gard de care se sprijinise cu capul – arma de vânătoare (de calibru 12 mm) aflându-se lângă el.

La această oră, polițiștii criminaliști și ierarhii bisericești superiori preotului sunt la fața locului. Nu e exclusă niciuna dintre variantele crimă, accident sau sinucidere, deocamdată.

„Ipotezele pe care le luăm în calcul sunt cele ale unui accident – posibil ca victima să fi vrut să-și curețe arma – sau a unei sinucideri”, a declarat Daniel Belei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu.

Preotul locuia în satul Drauț şi activa din anul 1992 în Parohia Hăşmaş, la Biserica cu hramul „Cuvioasa Paraschiva”.

Știre în curs de actualizare

 

Critic Arad, 17 mai 2018 7:10