INTERNATIONAL

[ACTUALIZARE] Confuzie după atacul de la Berlin. Pakistanezul arestat a fost eliberat din lipsă de probe. Autoritățile germane nu știu încă cine este autorul

 

[ACTUALIZARE]

Răsturnare de situație la Berlin. Publicația „Die Welt” citează surse din poliția germană potrivit cărora bărbatul de origine pakistaneză reținut luni seară, după atacul din târgul de Crăciun de la Berlin, s-ar putea să nu fie suspectul căutat. Adevăratul suspect ar fi în libertate, posibil înarmat – documentează digi24.ro

Suspectul reținut luni seara a fost eliberat din lipsă de probe. Este vorba despre refugiatul pakistanez despre care s-a crezut inițial că ar fi autorul atacului de la târgul de Crăciun.

La aproape 24 de ore de la atacul din Berlin, autorităţile germane încă nu ştiu cine este autorul. Mai mult, procurorul general a lansat încă o controversă – ar putea fi vorba de un bărbat sau de o femeie. La rândul său, şeful biroului federal al poliţiei a spus că anchetatorii încă îl caută pe făptaş. Totul, după ce mai devreme publicaţia Die Welt anunţa că autorul atacului este în libertate, înarmat şi periculos. În aceste condiții, există toate șansele ca poliţia, care a prins aseară un imigrant pakistanez, să fi arestat pe cine nu trebuia.

Klaus Kandt, şeful Poliţiei din Berlin: „Nu am fost în măsură să confirmăm că persoana pe care o avem (n.red. – în arest) este în mod sigur şoferul camionului”.

Holger Munch, directorul Biroului Federal de Poliţie: „Încercăm să obținem informații de la martori, astfel încât să dăm de urma făptașului.”

Peter Frank, procurorul general al Germaniei: „Nu știm dacă el sau ea a avut complici”.

…………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (21 decembrie, 2016) [NEWS ALERT] Cel puțin 12 morți și 48 de răniți la Berlin, după ce un refugiat jihadist a intrat cu camionul în mulțimea de oameni aflată la Târgul de Crăciun

Un camion a intrat luni seara, la ora 20, în mulțimea de oameni aflată la Targul de Craciun din Berlin. 12 persoane au fost ucise și alte 48 ranite.

Potrivit unor mesaje postate pe conturi ale jihadistilor de pe rețelele sociale, Statul Islamic a revendicat atacul din Berlin. Informația nu a fost însă confirmată de autorități.

Polițistii l-au arestat pe șoferul camionului, care fugise de la fata locului, însă deocamdata nu se cunosc detalii despre el.

Camionul care a intrat în multime apartine unei companii poloneze inregistrate la Gdansk. Proprietarul companiei, identificat drept Ariel Z, a spus că șoferul, care este vărul sau, urma să meargă la Berlin cu camionul și că urma să petreacă noaptea în oraș. Ariel Z a adăugat că iși cunoaște foarte bine vărul și că nu ar fi fost capabil să comită un astfel de atac.

Totodată, polițistii cred că este posibil ca mașina să fi fost furată.

Conform unui raport al poliției citat de Die Welt si preluat de Washington Times, suspectul este un refugiat pakistanez de abia sosit anul acesta în Germania.

Alte surse media locale sustin ca este vorba despre un refugiat, deși incertitudinea persistă privitor la locul acestuia de proveniență. Berliner Zeitung scrie că este afgan, iar Der Tagesspiegel a transmis ca atacatorul este fie pakistanez, fie afgan. Cert e că a ajuns în Germania în februarie.

Foto: www.rte.ie

Critic Arad, 21 decembrie 2016 5:00

berlin