Front 7 INVESTIGATII

[ACTUALIZARE] CONTRAATAC din DEFENSIVĂ: HC BELDIMAN vine cu DREPTUL LA REPLICĂ. Urmează episodul „fiecare cu JUDECATA LUI”

 

Așa cum – sperăm că! –  am reușit să ne obișnuim cititorii, n-avem nicio problemă în a aplica principiul sacru după care se desfășoară ORICE JUDECATĂ: AUDIATUR ET ALTERA PARS și niciun fel de orgoliu nu ne macină când suntem contraziși  după ce emitem opinii / judecăți de valoare privitor la oricare dintre subiectele abordate pe acest site.  Acordăm – ba chiar încurajăm! – dreptul la replică al oricui nu e de acord… nu atât cu contribuția noastră (de cele mai multe ori, minimală) la dezvoltarea unei spețe jurnalistice, cât cu unghiul de abordare al subiectului, cu apelativele („ce țin de mai mult de literatură decât de jurnalism”… ne recunoaștem vina asta) și cu sursa informațiilor prezentate (aproape întotdeauna!… ceea ce ni se pare „cel mai de porc”… dar trecem azi  peste…).

Alaltăieri (miercuri, 18 noiembrie) m-a sunat domnul Beldiman să ne solicite un asemenea drept la replică. Am vorbit vreo oră cu antrenorul clubului vizat de noi și publicat luni, 17 noiembrie, intitulat „Cu banii Primăriei PECICA și ai altor instituții publice, HC BELDIMAN practică HANDBALUL – iar cu cei ai părinților, EVAZIUNEA FISCALĂ… cel puțin, asta se deduce din aceste MESAJE și ÎNREGISTRĂRI!”

Sinteza acelei convorbiri este reprezentată de textul de mai jos, pe care, așa cum i-am promis domnului George Beldiman, i-l publicăm fără a face, în cadrul acestei prime actualizări, comentarii pe marginea lui, exact așa cum ne-a fost trimis aseară pe adresa de email a redacției ([email protected]):

ASOCIATIA CLUB SPORTIV „HC BELDIMAN”

19.10.2020
CIF: 36872590

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Ca drept la replica fata de articolul aparut pe data de 17 noiembrie 2020 pe site-ul „criticarad”, contul de Facebook „Lucian Valeriu”, grupul „Pecica Sport”, grupul Pecica un pic critica”, editat si distribuit de catre domnul Lucian Valeriu, editor la SC Critic Arad Media.

Consideram ca, prin ceea ce s-a publicat in mediul online, fara a avea inainte si punctul nostru de vedere, am fost denigrati si ne-a fost lezata grav imaginea atat ca si club, cat si ca familie.

Inainte de a explica cum stau de fapt lucrurile, vrem sa facem o scurta prezentare a clubului: Asociatia Club Sportiv H.C. Beldiman este un club privat, non profit, cu sediul in orasul Arad si un „punct de lucru” in localitatea Pecica, afiliat la Federatia Romana de Handbal, H.C. Beldiman, inca de la infiintare (2017) participa la competitiile oficiale (campionate nationale) organizate de catre Federatia Romana de Handbal, la diferite categorii de varsta.

Clubul H.C. Beldiman are atat la masculin cat si la feminin, mai multe grupe de sportivi: baby handbal (baieti si fete), juniori 5 (baieti si fete), juniori 4 (baieti si fete), juniori 3 (baieti si fete), juniori 1 (baieti) si seniori (baieti).

(PASAJ CENZURAT DE REDACȚIE din cauza conținutului explicit referitor la comportamentul unei persoane minore – 11 ani)

Consideram ca seamana a santaj din partea numitei Ancuta Faur sa vii sa ceri banii inapoi pentru taxele platite pe ultimii 3 ani de zile si transferul sportivului gratis la alt club. Ca daca nu, „va da la presa, antifrauda, ANAF….” diverse lucruri despre noi. Pentru acest copil (sportiv) nu am primit vreodata vreun document sau cerere de transfer. Am primit nenumarate telefoane de la dansa cu diverse amenintari si ironii permanente sau mesaje de genul “Antifrauda e pe urmele voastre, presa abia asteapta…”. A distribuit si la parintii din cadrul clubului toate aceste prostii care v-au fost trimise si dumneavoastra, sunandu-i pe fiecare in parte si inregistrandu-i. Conform legislatiei, nu avea dreptul sa faca publice acele inregistrari fara sa ne anunte ca suntem inregistrati, lucru pe care va trebui sa-l lamureasca in fata instantelor judecatoresti.

Ca sa fim si mai bine intelesi, aceasta Ancuta Faur (fosta Balaur) este sotia lui Faur Sorin, care in toamna anului 2018, in Pecica, a fost arestat pentru santaj. Cel putin, asa reiese din articolul publicat  de dumneavoastra, domnule Lucian Valeriu, in mai multe episoade in data de 20 octombrie 2018 (actualizare 2, pe „criticarad.ro”).

Am facut aceasta asociere si ne punem si un semn de intrebare legata de probitatea morala a Ancutei Faur (fosta Balaur) sau a familiei Faur, atata timp cat ei spun despre noi, club si familie ca suntem: „infractori, hoti, evazionisti, escroci” fapt dovedit si pe acele inregistrari.

Revenind la ceea ce dvs ati prezentat in articol, vom face urmatoarele precizari:

–  ca sa reusim sa deschidem acest club, am vandut in anul 2016 o casa la Zimand-Cuz si am cumparat tot ceea ce a fost necesar unui club: echipamente, materiale sportive… Echipamente sportive cu care 2 ani de zile, sportivii nostri au participat in competitiile oficiale ale FRH. Totul din cauza faptului ca iubim acest sport si dorim sa facem performanta in acest sport (handbal), sa aducem la nivel sau sa-l depasim daca putem, handbalul care era in vremurile trecute in Arad.

–  clubul nostru functioneaza, pe langa banii investiti de noi, si datorita banilor proveniti din taxa lunara platita de catre parinti pana la nivelul de juniori 3, sponsorizari facute de persoane juridice sau fizice (parinti, prieteni, cunoscuti) si fonduri nerambursabile castigate pe unele proiecte ale unor institutii publice.

–  colaborarea pentru proiecte a fondurilor nerambursabile cu diferite institutii publice am inceput in anul 2018! Nu toate grupele de copii (sportivi) au fost, sunt sau vor fi prinse pe proiectele pentru fonduri nerambursabile, ramanand pentru ceilalti sa ne descurcam cum putem asa cum am aratat mai sus (autofinantare).

–  pe proiectele de la Primaria Pecica, la activitatile desfasurate in proiecte, nu am avut niciodata inclus echipament sportiv! Am functionat 2 ani cu echipamentul cumparat de noi si ulterior, fiecare parinte a cumparat pentru copilul sau alt echipament nou.

–  antrenamentele cu grupa din Pecica se fac doar in sala de sport (nu in mai multe sali, cum ati spus) si este pusa la dispozitia noastra gratuita de catre Primaria Pecica (lucru cunoscut de parinti), iar cu grupele de la Arad s-au facut si se fac in diverse sali de sport (Polivalenta, UAV, Pedagogic etc) pentru care se plateste un anumit tarif/ora sau lunar. NU ESTE GRATIS! Exemplu: sala Polivalenta 105 lei/ora, in sala UAV 2000 lei/luna, sala Pedagogic 80 lei/ora.

–  taxele lunare se platesc de catre parinti, asa cum am spus, pana la nivelul de juniori 3 si datorita faptului ca la sala de la Pecica este gratis, taxa lunara a celor de la Pecica este mai mica in comparatie cu cea de la Arad, cu toate ca grupa de juniori 4 si 3 de la Pecica vin la antrenamente si la Arad in plus, de 3 ori pe saptamana, acesti copii neplatind nici o taxa suplimentara pentru asta.

–  toate chitantele, contractele de sponsorizare cu persoane fizice sau juridice se gasesc in contabilitatea clubului chiar si pentru copilul Ancutei Faur (fosta Balaur), atata timp cat a fost prezent sau cat a platit taxe lunare si le vom pune la dispozitia instantei de judecata.

Va putem spune ca sustinem anumite familii care au o situatie financiara mai grea, copiii neplatind taxa lunara si oferindu-le tot sprijinul nostru (o masa calda, haine, echipament sportiv). De acest lucru a beneficiat de foarte multe ori si copilul Ancutei Faur (fosta Balaur). Dar ce repede uitam, nu?????

Faceti referire, domnule Lucian Valeriu, la faptul ca am primit de la CMCA suma de 80 000 lei pentru juniori. Nu este adevarat! Suma de 80 000 lei nu a fost „pentru juniori”. Aceasta a fost pentru Divizia A/seniori, juniori 1 si juniori 3, toate fiind prinse in campionatele nationale ale FRH editia 2019-2020! Asta insemnand 3 cantonamente, arbitraj, asistenta medicala, pentru Divizia A – 24 de etape, juniori 1 – 16 etape, juniori 3 – 12 etape. Credeti ca sunt multi bani pentru ceea ce v-am enumarat? NU, va spunem noi, nici nu ajung!

George Beldiman nu este „patronul” acestui club. Este antrenor in cadrul clubului HC Beldiman, fost sportiv de performanta, desfasurand in cadrul FRH, in timp, mai multe activitati.

Transferul acestui sportiv de la clubul nostru spre alt club se face conform regulamentului de transferuri al FRH, unde sunt stipulate clar anumite conditii ce trebuiesc indeplinite de catre cluburi! Grila de formare din Regulamente de Transferuri al FRH se adreseaza clubului care doreste transferul sportivului si nicidecum parintilor.

Faceti referire la un moment dat ca FRH ajuta cluburile si ca deplasarile sunt girate de FRH. Nu este adevarat. FRH nu ajuta cluburile financiar. (de exemplu, inscrierea la Divizia A inainte de a incepe campionatul este de 3000 lei!). Orice transfer se face de catre club, se plateste o taxa care este diferita in functie de categoria din care face parte sportivul.

Am deschis grupe si la Pecica pentru faptul ca de-a lungul timpului, Pecica a avut traditie in handbalul Aradean. Tuturor parintilor grupelor de la Arad si Pecica, nu putem decat sa le multumim pentru faptul ca sunt niste oameni deosebiti si isi sustin copiii sa faca acest sport.

Nu vom permite nimanui sa terfeleasca sau sa denigreze clubul sau familia noastra! Va putem spune ca nu suntem „o fabrica de sifonat bani”, „nu becalizam copiii”, „nu demoralizam copiii”, ci dimpotriva, muncim asa cum stim mai bine. Avem o munca colosala, un obiectiv de atins, avem grija de copii ca de copilul nostru, ba chiar ii disciplinam si ii educam cum stim noi mai bine.

Pentru faptul ca s-au folosit inregistrari telefonice si imagini (poze) fara acceptul nostru, cuvintele calomnioase care ne-au denigrat si afectat imaginea clubului si a familiei noastre, avocatii nostri vor actiona in instanta conform legislatiei, persoanele care se fac vinovate!

Cu respect,

Asociatia Club Sport H.C. Beldiman

Presedinte Adriana Beldiman

 

………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (17 noiembrie, 2020) Cu banii Primăriei PECICA și ai altor instituții publice, HC BELDIMAN practică HANDBALUL – iar cu cei ai părinților, EVAZIUNEA FISCALĂ… cel puțin, asta se deduce din aceste MESAJE și ÎNREGISTRĂRI!

Handbal Club BELDIMAN BECALIZEAZĂ sportivii de mici… ca să-i învețe cum stă treaba: ia banii de la Primărie pe acte, sălile gratis și de la părinți…bani fără acte. În limbaj juridic, acest sport se numește EVAZIUNE FISCALĂ!

Handbal Club BELDIMAN este o entitate juridică PRIVATĂ având ca activitate practicarea handbalului, care funcționează din 2016 cu sediul social, domiciliul administratorilor (închiriat) și mare parte a activității în orașul Pecica, ale cărei principii autodeclarate sunt următoarele: „Ne dorim să readucem în Arad handbalul de performanță și avem ca obiectiv descoperirea și formarea de noi talente!
Clubul nostru urmărește formarea unor grupe de copii la toate nivelele de vârstă, descoperirea și formarea de noi talente!
Oferă-i șansa copilului tău să aibă o viață sănătoasă și să facă parte din următoarea generație de campioni!”

Așa de privată și de principială cum e, HC Beldiman își ia, de 4 ani încoace, bani din pușculițele publice ale mai tuturor instituțiilor publice care au bani – la o socoteală rapidă și în favoarea clubului-firmă ne ies minim 150.000 de lei pe an… vreo 30.000 de lei dă Primăria Pecica „din startul bugetului”… fără competiții naționale și deplasări girate de Federație; numai de la Centrul Cultural Municipal,  în aprilie anul trecut, de exemplu, a finanțat HC Beldiman (pentru „Participarea în CN de juniori ale FRH, pregătirea și promovarea în handbal de perfomanță”) cu  80.000 lei.

Foarte important: pentru toată activitatea pe care o desfășoară, sălile de sport ale școlilor din localitatea respectivă sunt puse la dispoziția clubului GRATUIT, iar echipamentele elevilor sunt cumpărate, în proporție de 99%, de părinți.

George Beldiman, patronul acestui club… este un antrenor căruia n-avem calificarea să-i contestăm meritele sau cariera – în schimb avem toate motivele să-i contestăm CORECTITUDINEA FINANCIARĂ față de elevii săi! Sumele pe care le încasează de la copii sunt TARIFE DE CLUB PRIVAT – nicidecum de o asociație sportivă finanțată, aproape în totalitate, din BANI PUBLICI.
O faptă pe care noi, cel puțin, o socotim FOARTE GRAVĂ nu doar din motivele pe care le are statul pentru a considera EVAZIUNEA FISCALĂ ca fiind INFRACȚIUNE, ci pentru că DEMORALIZEAZĂ COPIII – ÎNVĂȚÂNDU-I CĂ PERFORMANȚA SE PLĂTEȘTE LA NEGRU!

O recunoaște și primarul orașului Pecica, la telefon, interpelat fiind de Ancuța Faur, mama unui copil înregimentat la această „fabrică de sifonat bani”, persoană care – mare lucru în vremuri ca acestea! – nu doar că își asumă public identitatea, ci și INSISTĂ SĂ I SE FACĂ PUBLICĂ ÎNREGISTRAREA):

…o recunoaște (cu o aroganță demnă de cauze mult mai SPORTIVE decât asta!) și Ghiță Beldiman însuși:

…iar MESAJELE PE CARE LE PUTEȚI ACCESA, RÂND PE RÂND, ÎN GALERIA FOTO de mai jos, ne scutesc de orice comentarii… ne pun orice formă de „rea intenție” pe modul „așteptare” și ne obligă să mărturisim că NU SUNT SINGURELE.

Lucian Valeriu, 20 noiembrie 2020 8:51

PETI-ZAMFIRATAXE-FARA-CHITANTATAXEstrajaTAXAPIZZAPETI-ANCAPETINIMENI-CHITANTAPARINTI-OUTGRUT-TARIFEONLINEADIDASIANCA-PETIbeldiman-2beldiman-3beldiman-1beldiman1