duminică, martie 26, 2023

[ACTUALIZARE] Cum rezolvăm o groapă într-un asfalt nou? O decupăm frumos, o umplem cu nisip și o lăsăm așa [FOTO]

 

[ACTUALIZARE]

Suntem în secolul XXI, avem utilaje, avem primar bengos cu 16 ani de primărit în spate, avem bani de ne rămân să facem câte 10 chefuri pe zi timp de un deceniu de-acum încolo, avem „specialiști”, și avem… iaca… o groapă în asfalt. Pe centru avem o groapă în asfalt. Pe Bulevardul Decebal… dai cu flegma până la Primărie. În  proaspăt renovata șosea avem o groapă – imediat ce-am terminat de reasfaltat s-a produs groapa.
Și cum facem? Venim cu utilajele și, în 3 ore, o rezolvăm de nu mai știi nici unde a fost?… Ei, pe naiba! – da ce, suntem în Olanda aici?!
Nehh… nici vorbă! Noi venim, în ziua în care a scris presa despre groapă, o decupăm, frumos, în formă de pătrat, o astupăm cu o roabă de nisip și… o lăsăm așa. Până când? Până se surpă cu totul – că atunci vin alți bani, de altă lucrare, mult mai amplă… „reabilitarea străzilor reabilitate” cum ar veni… și iarăși umplem de bani pușculița „băieților”. Sau până când, Dumnezeu cu mila, scăpăm de ăștia cu totul… vine cineva și astupă groapa cu ei înșiși.

……………………………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (13 iulie):  Se surpă și Bulevardul Decebal! [FOTO]

Nu a trecut nicio săptămână de când s-a surpat asfaltul în spatele Primăriei. Un crater adânc, de înălțimea unui om, s-a făcut punte între lumi… între lumea noastră și lumea lui pentru că, nu-i așa, numai tunelurile subterane ne-ar putea uni pe noi plătitorii de lucrări proaste și pe el, primarul, autoritatea suveran-contractantă a unor astfel de lucrări. Astăzi, la nici 50 de metri de craterul astupat cu piatră, se deschid alte guri la fel de flămânde. Bulevardul Decebal proaspăt asfaltat (aproximativ o lună a trecut de atunci) se surpă, la propriu, și el. Asfaltul e complet denivelat în condițiile în care în acea zonă se circulă numai cu autovehicule cu gabarit redus  și biciclete. Banalele gropi cu care eram obișnuiți sunt istorie… o julitură pe memorie și cam atât. Acum avem cratere, hăuri urbane în care se sinucid bani publici. Avem straturi imaginare de terasament sub asfalt umplute cu vidul indolenței și al tupeului unui edil cu tripuri de grotă.

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. Eu chiar nu înțeleg ce nu e bine. Tocmai s-a făcut loc pentru plantarea unui copăcel, un brusturel, un molid, ceva…

Comentariile sunt închise.