Front 7 ȘTIRI

[ACTUALIZARE] CUPLUL de CĂMĂTARI care a șantajat-o și amenințat-o pe proprietara terasei RAȚIO BEACH a fost ARESTAT. Cei doi sunt „persoane foarte cunoscute” în Arad

 

Claudia Crișan și Andrei Stăniș sunt arădenii – cunoscuți în mai toate mediile ca deținători a unui lanț de case de jocuri și pariuri, o casă de schimb valutar, o florărie etc. – care au fost reținuți de polițiștii de la S.I.C. ieri, propuși pentru arestare de către procuror și arestați astăzi, pentru 30 de zile, de o instanță a Judecătoriei Arad. Împreună cu ei, o a treia, Veronica Rechișan, a fost, de asemenea, arestată sub acuzațiile de cămătărie, șantaj și favorizarea infractorului.

Victima lor este proprietara terasei RAȚIO de pe Ștrandul „Neptun” (foto) – aceasta povestind polițiștilor că a fost nevoită să dea dobânzi și de câte 3000 de lei pe zi pe parcursul celor trei ani, cât a „rulat împrumutul” de 70.000 de euro pe care femeia l-a contractat „la negru”, nicio bancă nefiind dispusă să-l ofere în condițiile date (complicate și asupra cărora vom reveni).

………………………………………

 

[TITLUL INIȚIAL] O familie de CĂMĂTARI din Arad a reușit să „tragă de pe o fraieră” 330.000 de Euro în trei ani. Două femei și un bărbat sunt propuși pentru ARESTARE în acest caz

[COMUNICAT DE PRESĂ]

REȚINUȚI PENTRU ȘANTAJ ȘI CĂMĂTĂRIE

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat, ieri, trei percheziții pe raza municipiului, la domiciliile a două femei de 40 și 45 de ani și al unui bărbat de 35 de ani.

În urma cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, s-a stabilit că în perioada 2016-2019, arădeanca de 40 de ani ar fi împrumutat unei femei suma de 70.000 de euro, primind apoi de la victimă, cu dobândă, suma de aproximativ 400.000 de euro, banii fiind virați într-un cont bancar.

În urma imposibilității victimei de a mai plăti și alte sume considerate datorie și dobândă, persoanele în cauză ar fi săvârșit mai multe acte de intimidare, amenințare și acte de constrângere, constând în distrugerea fațadei magazinului alimentar pe care îl deține victima.

Cele două femei și bărbatul au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezențați magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de cămătărie, șantaj și favorizarea infractorului.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 BIROUL DE PRESĂ al IPJ Arad

Critic Arad, 19 noiembrie 2019 12:32

ratio