Front 7 ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Dementul care a ÎNJUNGHIAT un om în alimentara de pe „Oborului” – plasat în ARESTUL POLIȚIEI. Fapta sa a fost încadrată la TENTATIVĂ de OMOR și TÂLHĂRIE

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Biroul  de  Informare  şi  Relaţii Publice  din  cadrul Parchetului  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad   este  împuternicit să  aducă  la  cunoştinţa opiniei  publice  următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad la data de 31.01.2019 au  dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă de omor.

Ulterior, în cursul aceleiaşi zile, inculpatul, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, urmare unei anchete laborioase realizate de echipa din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Arad, sub directa conducere a procurorului a fost arestat de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad, pe o perioadă de 30 de zile.

În sarcina acestuia, din probele administrate până în acest moment procesual, s-a reţinut că, în data de 30.01.2019, în jurul orei 18.50, în timp ce se afla într-un magazin alimentar situat în municipiul Arad, a sustras un cozonac de pe rafturile cu marfa expusă spre vânzare, după care a părăsit magazinul fără a plăti, însuşindu-şi astfel, pe nedrept, produsul alimentar.

Observând activitatea ilicită a inculpatului, vânzătoarea din magazin a alertat persoana vătămată, prezentă şi ea la faţa locului, care l-a urmat pe inculpat pentru a-i atrage atenţia să achite contravaloarea bunului sustras. Ca reacţie la poziţia victimei, inculpatul a lovit-o, prin surprindere, cu un instrument tăietor – înţepător (cuţit), atât în zona abdominală, provocându-i o plagă penetrantă cu lezarea intestinelor, plagă ce a necesitat o intervenţie chirurgicală cât şi la nivelul toracelui şi al braţului stâng, leziuni vindecabile în 45-55 zile îngrijiri medicale, cu punerea în primejdie a vieţii persoanei vătămate.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi, respectiv, luarea unei măsuri preventive faţă de inculpat reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad

………………………………………………………

[TTLUL INIȚIAL] (30 ianuarie, 2019) Un bărbat de 47 de ani a fost înjunghiat cu mai multe lovituri de cuțit într-o alimentară din „Vlaicu”

Un bărbat de 47 de ani a ajuns la spital cu multiple plăgi prin înjunghiere după ce a intervenit pentru întreruperea unui furt dintr-un magazin alimentar situat pe strada Oborului, în Cartierul Aurel Vlaicu. 

Evenimentul s-a derulat miercuri seară, agresorul, în vârstă de 30 de ani – cunoscut în zonă pentru „apucături asemănătoare” -, înjunghiind victima de mai multe ori, în torace, atât în față cât și în spate, cu un cuțit, pe care îl avea asupra sa. „Vina” victimei (rudă cu vânzătoarea) a fost că, împreună cu ceilalți clienți ai magazinului, i-a spus bărbatului de 30 de ani să achite ceea ce a luat. După atac, agresorul a plecat acasă, de unde, la scurt timp, a fost ridicat de către polițiști.
Victma  a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Arad și, singura veste bună din această știre, e că este stabilizat și cooperrează cu medicii.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În aceasta seara, polițiștii Secției nr.1 Vlaicu au identificat un bărbat bănuit de comiterea infractiunii de tâlhărie.

În jurul orei 18.50, polițiștii au fost sesizați despre faptul ca un bărbat de 46 de ani, ar fi fost înjunghiat de o persoana necunoscuta pe strada Oborului din municipiu.

Din cercetările efectuate s-a stabilit ca o persoana necunoscuta s-ar fi deplasat la un magazin alimentar de pe strada Oborului din municipiu, de unde ar fi introdus in plasa mai multe bunuri alimentare, pe care ar fi dorit sa si le însușească fără sa achite contravaloarea acestora.

Fiind oprit de un bărbat de 46 de ani care i-ar fi solicitat sa plătească produsele, cel in cauza i-ar fi aplicat victimei lovituri cu un cutit, părăsind apoi locul comiterii faptei.

La scurt timp, agresorul a fost identificat și depistat de polițiști intr-un imobil de pe strada Lacrimioarelor din municipiu. Asupra bărbatului de 30 de ani au fost găsite atât bunurile sustrase din magazin cât și cuțitul cu care acesta ar fi înjunghiat victima.

Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, sub aspectul savarsirii infractiunii de tâlhărie.

Biroul de presă al IPJ Arad

 

Critic Arad, 1 februarie 2019 5:00

injunghiat