joi, septembrie 29, 2022

[ACTUALIZARE] DEZASTRU! Piața „Aurel Vlaicu” de la Lebăda a ars TOTAL!

 

BREAKING NEWS

Ora 10.30: Arde o aripă a pieței agroalimentare de la „Lebăda”. Deocamdată nu se cunosc nici cauzele, nici efectele incendiului, fumul gros ieșind dintr-un garaj improvizat adunând o mulțime de oameni înaintea pompierilor.

ACTUALIZARE

Ora 11.30: Incendiul a izbucnit în jurul orei 10.30. Se pare că a luat foc o langoșerie situată vizavi de „Z”-uri… dar toată piața este compromisă.

Mașinile situate în imediata apropiere a flăcărilor au fost înlăturate din fața pericolelor de către pompieri și polițiști cu ajutorul bărbaților din grupul care s-a adunat…

Ora 12.30: Piața agroalimentară a ars „de la cap la coadă” după incendiul izbucnit la Langoșeria de la intrarea dinspre „Z”-uri. La aceasta ora, polițiștii și inspectorii ISU investighează cauzele producerii incendiului și încearcă să descopere eventualii vinovați de dezastru!

Ora 13.30: Detașamentul Arad a intervenit cu trei ofițeri și 12 subofițeri, trei autospeciale de stingere, o autospecială SMURD pentru protecția pompierilor și o autospecială de primă intervenție și comandă. „În momentul sosirii primului echipaj, incendiul se manifesta la o gheretă din interiorul pieței, propagat pe acoperiș pe o suprafață de aproximativ 400/500 metri pătrați, violent, degajări mari de fum, flacără deschisă, și posibilități de extindere la autoturismele parcate lângă piață și la clădirile lipite de piață. În 30 de minute incendiul a fost limitat, izolat și lichidat într-o oră”, a declarat maiorul George Pleșca, purtător de cuvânt în cadrul ISU Arad.

Ora 18.00: Conform unor informații de la martori confirmate și oficial, „langoșerița a lăsat uleiul încins pe foc și a părăsit langoșeria.” Uleiul s-a aprins, iar incendiul s-a propagat de la gheretă la acoperiș extrem de rapid. Vata minerală cu care era căptușit acoperișul de tablă subțire și veche a favorizat dezvoltarea violentă a focului și viteza de propagare. Furtunurile pompierilor și ploaia au fost aproape inutile în operațiunea de stingere a flăcărilor, vata topită curgând peste marfa oamenilor (în majoritate legume și fructe).

***

Piața Agroalimentară „Aurel Vlaicu” nu necesită autorizare privind securitatea la incendiu deoarece construcția nu este făcută din cărămidă și nu depășește 600 de metri pătrați, având mai multe intrări și ieșiri – conform regulementărilor ISU. Există o placă lipită pe unul dintre pereți exteriori ai halei pe care stă scris că hala funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news