N-CAZURI

[ACTUALIZARE] Domn Nelu, de la RAR, a fost pedepsit drastic cu un… „Avertisment scris”

 

„AVERTISMENT SCRIS” este o sancțiune prea blândă pentru abaterile grave, în formă continuată, săvârșite și (culmea!!!) recunoscute de Roman Flavius zis domn Nelu, în nota explicativă pe care a dat-o. Mai mult, în finalul acesteia spune că regretă cele întâmplate (vezi fotografia articolului) … un pic de cenușă în cap și a fost suficient să primească un simplu avertisment din partea conducerii. Faptul că „odată-n viață”, accidental, i-a transportat pe copiii săi și pe cei ai vecinilor la și de la școală sau că a tractat o remorcă cu mașina de serviciu nu ar fi o gaură în cer; dar când te gândești că face aceste lucruri de aproximativ 7 ani, inclusiv când avea o altă mașină de serviciu (Dacia Break, albastră) pe care, deasemenea, avea montat un cârlig de remorcare, înseamnă că e ceva putred la mijloc și ar trebui luat în seamă.

În anul 2015, luna septembrie, acest domn Nelu a fost fotografiat cu masina RAR parcată pe trecerea de pietoni în dreptul unității școlare unde învațau copiii lui, pe care i-a urcat în autoturismul Logan pentru a-i transporta acasă (vezi și articolul de ziarul online Special Arad din data de 22 septembrie 2015, „Tupeu maxim! Mașina de la RAR pune în pericol viața copiilor unei școli din Arad”). În fotografiile articolului în cauză se poate observa cârligul de tractare, care, acum, a fost demontat. Aducerea și luarea copiilor de la școală (dar și alte deplasări) le făcea zilnic, de luni până vineri, în timpul programului său de lucru.

Credem că ar trebui văzut cum a fost întocmit pontajul de lucru pentru domn Nelu și cercetat pentru fals, uz de fals si înșelăciune în formă continuată, dacă din timpul de lucru de 8 ore nu s-a scăzut cel puțin 1 oră zilnic, de luni până vineri, când făcea aceste activități extra.

Apoi, dacă Doamne ferește se întâmpla un accident de circulație cu copiii în mașină și implica RAR în această tragedie, era mai bine? Chiar dacă nu se poate calcula un prejudiciu exact, ci unul estimativ, totuși nu ar trebui neglijat pentru că FAPTA EXISTĂ!

…………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (7 decembrie 2017) Din ciclul „Timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim” – caz concret la Reprezentanța Arad a R.A.R.

Ieri, 6 decembrie 2017, în jurul orei 18:30, Roman Flavius Nelu, angajat al Registrului Auto Româna (RAR) – Reprezentanța Arad, părăsește, fără aprobare, locul de muncă în timpul serviciului și se deplasează, cu un autoturism Dacia Logan (număr de înmatriculare B 49 REW) al RAR – la care era atașată o platformă auto, la domiciliul său din localitatea Sânpaul, situată la 10 km de Arad.

Deoarece, din fabricație, autoturismul Logan nu avea în dotare și un cârlig de remorcare, acesta a fost montat personal de către Roman Flavius Nelu, pe cheltuiala sa, și fără respectarea Reglementărilor RNTR 1. Modificarea a fost făcută de către angajatul RAR pentru a putea folosi autoturismul Logan în scopuri personale.

Revenind, la data de 6 decembrie, Roman Flavius Nelu a lipsit nemotivat de la serviciu circa o oră și douăzeci de minute. Drumul de la Arad la Sânpaul și retur, în conditii de circulație intensă, se face în circa o oră, alte douăzeci de minute fiind necesare pentru încărcarea și ancorarea pe platformă a unei biciclete pentru fitness (vezi foto).

În repetate rânduri, Roman Flavius Nelu a putut fi observat, pe raza municipiului Arad și a localităților limitrofe acestuia, tractând după masina de serviciu menționată, fie o remorcă, fie o platformă pentru transportul autovehiculelor. Toate aceste deplasări s-au făcut (și se fac) în timpul orelor de serviciu și în scop personal. Respectivul nu era și nu este interesat că astfel produce un prejudiciu Reprezentanței Arad a RAR prin consum suplimentar de carburant auto și prin uzura masinii (anvelope, telescoape, disc de ambreiaj etc.) deoarece, de cele mai multe ori, remorca sau platforma erau supraîncărcate (peste valoarea maxim admisă de 2,5 tone).

Angajatul RAR își duce și/sau își ia copii de la școală, atât ai lui cât și ai vecinilor săi, folosind mașina de serviciu, în timpul orelor de program ( vezi și articolul de ziarul online Special Arad din data de 22 septembrie 2015, „Tupeu maxim! Mașina de la RAR pune în pericol viața copiilor unei școli din Arad”). Uneori, după ce îi ia de la școală, îi duce pe copii, fie la stațiile ITP unde are de realizat inspecții, fie la domiciliile lor din Sânpaul.

De altfel, Roman Flavius Nelu, la sfârșitul orelor de serviciu, nu parchează autoturismul Logan menționat în curtea Reprezentanței RAR, așa cum prevede regulamentul intern al RAR privind utilizarea mașinilor de serviciu, ci se deplasează cu el, zilnic, la domiciliul din localitatea Sânpaul. În afara orelor de program, folosește autoturismul ca pe un bun personal, pentru realizarea unor activități diverse.Peste noapte autoturismul este parcat, în condiții nesigure, în fața casei sale din Sânpaul.

Așteptăm o reacție din partea conducerii Reprezentanței Arad, dar și din partea conducerii Registrului Auto Român R.A. București, a domnului director general ing. George Adrian Dincă.

 

Mihai Comanescu, 22 decembrie 2017 12:20

Roman-Flavius-auto-serv-cu-carligAuto-RAR-cu-remorcaAUTO-RAR-CU-REMORCA-1