miercuri, august 17, 2022

[ACTUALIZARE] Domn Nelu, de la RAR, a fost pedepsit drastic cu un… „Avertisment scris”

 

„AVERTISMENT SCRIS” este o sancțiune prea blândă pentru abaterile grave, în formă continuată, săvârșite și (culmea!!!) recunoscute de Roman Flavius zis domn Nelu, în nota explicativă pe care a dat-o. Mai mult, în finalul acesteia spune că regretă cele întâmplate (vezi fotografia articolului) … un pic de cenușă în cap și a fost suficient să primească un simplu avertisment din partea conducerii. Faptul că „odată-n viață”, accidental, i-a transportat pe copiii săi și pe cei ai vecinilor la și de la școală sau că a tractat o remorcă cu mașina de serviciu nu ar fi o gaură în cer; dar când te gândești că face aceste lucruri de aproximativ 7 ani, inclusiv când avea o altă mașină de serviciu (Dacia Break, albastră) pe care, deasemenea, avea montat un cârlig de remorcare, înseamnă că e ceva putred la mijloc și ar trebui luat în seamă.

În anul 2015, luna septembrie, acest domn Nelu a fost fotografiat cu masina RAR parcată pe trecerea de pietoni în dreptul unității școlare unde învațau copiii lui, pe care i-a urcat în autoturismul Logan pentru a-i transporta acasă (vezi și articolul de ziarul online Special Arad din data de 22 septembrie 2015, „Tupeu maxim! Mașina de la RAR pune în pericol viața copiilor unei școli din Arad”). În fotografiile articolului în cauză se poate observa cârligul de tractare, care, acum, a fost demontat. Aducerea și luarea copiilor de la școală (dar și alte deplasări) le făcea zilnic, de luni până vineri, în timpul programului său de lucru.

Credem că ar trebui văzut cum a fost întocmit pontajul de lucru pentru domn Nelu și cercetat pentru fals, uz de fals si înșelăciune în formă continuată, dacă din timpul de lucru de 8 ore nu s-a scăzut cel puțin 1 oră zilnic, de luni până vineri, când făcea aceste activități extra.

Apoi, dacă Doamne ferește se întâmpla un accident de circulație cu copiii în mașină și implica RAR în această tragedie, era mai bine? Chiar dacă nu se poate calcula un prejudiciu exact, ci unul estimativ, totuși nu ar trebui neglijat pentru că FAPTA EXISTĂ!

…………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (7 decembrie 2017) Din ciclul „Timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim” – caz concret la Reprezentanța Arad a R.A.R.

Ieri, 6 decembrie 2017, în jurul orei 18:30, Roman Flavius Nelu, angajat al Registrului Auto Româna (RAR) – Reprezentanța Arad, părăsește, fără aprobare, locul de muncă în timpul serviciului și se deplasează, cu un autoturism Dacia Logan (număr de înmatriculare B 49 REW) al RAR – la care era atașată o platformă auto, la domiciliul său din localitatea Sânpaul, situată la 10 km de Arad.

Deoarece, din fabricație, autoturismul Logan nu avea în dotare și un cârlig de remorcare, acesta a fost montat personal de către Roman Flavius Nelu, pe cheltuiala sa, și fără respectarea Reglementărilor RNTR 1. Modificarea a fost făcută de către angajatul RAR pentru a putea folosi autoturismul Logan în scopuri personale.

Revenind, la data de 6 decembrie, Roman Flavius Nelu a lipsit nemotivat de la serviciu circa o oră și douăzeci de minute. Drumul de la Arad la Sânpaul și retur, în conditii de circulație intensă, se face în circa o oră, alte douăzeci de minute fiind necesare pentru încărcarea și ancorarea pe platformă a unei biciclete pentru fitness (vezi foto).

În repetate rânduri, Roman Flavius Nelu a putut fi observat, pe raza municipiului Arad și a localităților limitrofe acestuia, tractând după masina de serviciu menționată, fie o remorcă, fie o platformă pentru transportul autovehiculelor. Toate aceste deplasări s-au făcut (și se fac) în timpul orelor de serviciu și în scop personal. Respectivul nu era și nu este interesat că astfel produce un prejudiciu Reprezentanței Arad a RAR prin consum suplimentar de carburant auto și prin uzura masinii (anvelope, telescoape, disc de ambreiaj etc.) deoarece, de cele mai multe ori, remorca sau platforma erau supraîncărcate (peste valoarea maxim admisă de 2,5 tone).

Angajatul RAR își duce și/sau își ia copii de la școală, atât ai lui cât și ai vecinilor săi, folosind mașina de serviciu, în timpul orelor de program ( vezi și articolul de ziarul online Special Arad din data de 22 septembrie 2015, „Tupeu maxim! Mașina de la RAR pune în pericol viața copiilor unei școli din Arad”). Uneori, după ce îi ia de la școală, îi duce pe copii, fie la stațiile ITP unde are de realizat inspecții, fie la domiciliile lor din Sânpaul.

De altfel, Roman Flavius Nelu, la sfârșitul orelor de serviciu, nu parchează autoturismul Logan menționat în curtea Reprezentanței RAR, așa cum prevede regulamentul intern al RAR privind utilizarea mașinilor de serviciu, ci se deplasează cu el, zilnic, la domiciliul din localitatea Sânpaul. În afara orelor de program, folosește autoturismul ca pe un bun personal, pentru realizarea unor activități diverse.Peste noapte autoturismul este parcat, în condiții nesigure, în fața casei sale din Sânpaul.

Așteptăm o reacție din partea conducerii Reprezentanței Arad, dar și din partea conducerii Registrului Auto Român R.A. București, a domnului director general ing. George Adrian Dincă.

 

Ultimele Știri

Related news

19 COMENTARII

 1. Acest domn R.F.Nelu sufera de narcisism.Fiind indragostit peste masura de propriai infatisare,raspandind in miros greu de AROGANTA SI GRANDOMANIE socotindu-se „UN ALTFEL DE SPECIE UMANA” asemenea vamesilor de pe granita de vest, in vremurile lor de glorie, cu precizarea ca: -la vamesi cotizai si treceai rapid granita; -la domn’ NELU trebuie sa cotizezi din greu,dar cand te prinde (chiar cu lucruri de nimic) te f…te de nu te vezi(deci fara nici o logica).

 2. De unde sti unde a fost angajatul Registrului, esti Detectiv particular? Banuiesc ca ai si o dovada clara, o filmare nu doar poza asta, care putea fi facuta oricand si de oricine! Citind acest articol imi dau ca a fost dictat de cineva sa fie scris, iar poza ce este pusa este o simpla poza facuta cu un telefon mobil pentru a face rau intentionat. Probabil angajatul Registrului are destui dusmani, deoarece el controleaza toate statiile itp si nu permite unora sa faca ilegalitati! Pacat insa domnule ziarist ca nu va respectati meseria si va lasati influentat sa scrieti niste prostii pentru care nu detineti dovezi, ci doar o poza! Eu v-as deschide proces in locul lui si atunci as vedea de unde aduceti probe pentru ce a-ti scris!

 3. Nu ma pot abtine sa nu comentez, dar dupa cum spuneam si mai sus este clar din articol ca este dictat de o persoana ce il „iubeste” pe d-l Roman! Este primul angajat al Romaniei ce pleaca cu masina de serviciu acasa, este singurul care isi aduce copiii acasa de la scoala??? Toti parlamentarii, politisti, cat si restul de angajati de la Registru Arad si alte judete merg acasa cu masina de serviciu si isi duc copiii acasa cu masina de serviciu, hai sa fim seriosi…
  Iar despre parcatul in fata casei, unde sa o parcheze in casa??? Doamne fereste va auziti ce aberatii a-ti scris acolo!!!

 4. Nu ma pot abtine sa nu comentez, dar dupa cum spuneam si mai sus este clar din articol ca este dictat de o persoana ce il „iubeste” pe d-l Roman! Este primul angajat al Romaniei ce pleaca cu masina de serviciu acasa, este singurul care isi aduce copiii acasa de la scoala??? Toti parlamentarii, politisti, cat si restul de angajati de la Registru Arad si alte judete merg acasa cu masina de serviciu si isi duc copiii acasa cu masina de serviciu, hai sa fim seriosi…
  Iar despre parcatul in fata casei, unde sa o parcheze in casa??? Doamne fereste va auziti ce aberatii a-ti scris acolo!!!

 5. Va rog sa imi postati comentarile, ca este dreptul meu la opinie, am comentariu ce de jumatate de ora asteapta moderarea! Daca scriam de rau, era deja postat!

  • Dududie Damian, simplul fapt ca foloseste masina de servici in scopuri personale trebuie pedepsit.

 6. Eu nu pot să cred ce scrie în acest articol pentru ca îl cunosc pe Domnul Roman și tot timpul a dat dovadă de profesionalism.

 7. Mare scofala.Ce naiba de articol mai e si asta.Asta se cheama,rautate.Il cunosc, si pot spune ca,pe cat e de mare pe atat e de cumsecade si respectuos.

 8. Mare lucru o facut, alti fac multe altele si nu patesc nimic.eu cred ca are cineva ciuda pe el ca isi face meseria. RESPECT PT DL FLAVIUS.

 9. Da, d-le Radu Spiridon probabil ca aveti dreptate trebuie pedepsit, dar faptul ca nu exista dovezi clare, doar o singura poza din care nu reiese nimic! Acest ziarist da ore exacte, vorbeste despre drumuri parcurse, dar pune o singura poza trimisa probabil de cel ce ii dicteaza stirea! Despre asta vorbesc eu d-le Radu Spiridon, cum poti sa ceri sa fie pedepsit un om trebuie sa ai dovezi clare, nu doar vorbe! De aceea in tara asta ne merge asa de bine, ca ne conduc coruptii, care vorbesc, promit si mint cu nerusinare!!!

 10. Da, d-le Radu Spiridon probabil ca aveti dreptate trebuie pedepsit, dar faptul ca nu exista dovezi clare, doar o singura poza din care nu reiese nimic! Acest jurmalist da ore exacte, vorbeste despre drumuri parcurse, dar pune o singura poza trimisa probabil de cel care a pus la cale stirea! Despre asta vorbesc eu d-le Radu Spiridon, cum poti sa ceri sa fie pedepsit un om trebuie sa ai dovezi clare, nu doar vorbe! De aceea in tara asta ne merge asa de bine, ca ne conduc coruptii, care vorbesc, promit si mint cu nerusinare!!!

 11. Duduie DAMIAN (FAKE-NAME)….
  -Nu fa pe avocatul diavolului ca NU TINE.
  -Domn Nelu NU CONTROLEAZA st. I.T.P, ci aduna colecta (uiumu) de la statile ITP, dupa proverbul „cine-n parte, parte-si face”.
  -Si mai face ceva, TAXI cu masina de serviciu.

 12. Stimat(a) TANTI -PUSA (FAKE-NAME), eu nu sunt avocatul nimanui si nu il cunosc personal pe d-l Roman, eu vorbesc de o stire gen cancan care este prea pompoasa! Nu am suportat niciodata personajele care vorbesc pe la colturi si nu in fata.

 13. De ce nu scrieti, si despre faptul, ca o vreme a folosit masina personala, in interes de serviciu.Dar asta, ar fi o stire, care n-ar interesa pe nimeni.

 14. Rusine ! colegului ITP-ist care a prezentat spre publicare aceasta poza in mod tendentios deoarece de la acest om toti am avut de invatat in meseria noastra dar daca nu lucrezi conf. RNTR.1 pe care se vede ca-l cunoasti vag nu ai cum sa te intelegi cu cel care te verifica si supravegheaza pe lege ( ce modificare neomologata este montarea unui disp. de remorcare pe o Dacia Logan?) . Colega cred ca tu ai probleme mai mari cu legea. In alta ordine de idei acest om a participat la deschiderea tuturor statiilor ITP din Arad si judet de la prima pana la ultima iar la inceput ani de zile circula intre statiile ITP in interes de serviciu cu autoturismul personal cu decontarea cel mult a combustibilului , acest apect nu-l stie nimeni ? amintiti-va . La un autoturism cate se platesc ?pe langa combustibil (piese , taxe ,RCA,etc) . In plus eu in locul lui v-as da in judecata pentru publicarea unui poze facuta pe domeniul privat fara stirea proprietarului banuiesc !!!!
  Rusine inca o data ! nu se face asa ceva.

 15. 1 domn NELU nu face parte din comisia de autorizare a unei stati I.T.P
  2 domn NELU trebuie sa inteleaga odata pentru totdeauna ca EL NU ESTE SEF PESTE STATIILE ITP: el are doar relati de colaborare(cooperare) cu acestea si nici intr-un caz de SUBORDONARE(vezi fisa postului)).
  3 insa domn NELU intelege sa traiasca in lumea lui, intelegand in alt mod menirea sa:
  -Priveste pe toata lumea cu un aer de superioritate.
  -Arunca priviri sfidatoare tuturor celor cu care are tangenta.
  -Incearca sa induca TEROARE in randul colaboratorilor de la statile ITP.
  -Si nu in ultimu rand, cu unii mai si bea „CEAIUL NEGRU”.
  -Cam atat deocamdata si nu uita: DA JOS CARLIGU DE REMORCARE!!!

Comentariile sunt închise.