ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Doru Țica și Ștefan Mărunțelu au fost arestați pentru 30 de zile

 

[ACTUALIZARE]

O Instanță de Judecată a Curții de Apel Timișoara a dispus măsura arestării preventive cerută de procurorii DNA împotriva suspecților de trafic de influență Doru Țica și Ștefan Mărunțelu. Cei doi ai fost încarcerați în arestul IPJ în baza unui mandat valabil 30 de zile.

 

…………………………………………………………..

 

[TITLUL INIȚIAL] O nouă reținere pentru trafic de INFLUENȚĂ a unei „vedete” din lumea vămilor. DORU ȚICA a „căzut pe înregistrările” DNA

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 25 aprilie 2017, a suspecților:
ȚICA ANTON-DOREL și MĂRUNȚELU ȘTEFAN cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – aprilie 2017, suspecții Țica Dorel Anton și Mărunțelu Ștefan, în schimbul unei sume de bani neprecizate, au promis rudei unei persoane trimise în judecată pentru săvârșirea unor fapte de corupție (martor în cauză) că-și vor exercita influența asupra magistraților, în sensul înlocuirii măsurii preventive și obținerii unei condamnări în regim suspensiv de executare față de aceasta din urmă.

Costul influențării judecătorilor urma să fie stabilit ulterior, după înlocuirea măsurii arestării preventive, suspectul Țica Anton-Dorel declarându-se de acord cu suma de 25.000 euro propusă de martor.

Suspecților Țica Anton-Dorel și Mărunțelu Ștefan li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Cei doi urmează să fie prezentați la data de 26 aprilie 2017, la Curtea de Apel Timișoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Critic Arad, 26 aprilie 2017 5:16