Acasă ȘTIRI Incendiul izbucnit la groapa de gunoi ilegală rezultată de pe urma...

[ACTUALIZARE] Incendiul izbucnit la groapa de gunoi ilegală rezultată de pe urma demolării caselor de pe „Mărului” care a distrus 5 panouri fonoabsorbante ale Autostrăzii a fost lichidat

0
[ACTUALIZARE](ora 20.50): COMUNICAT ISU Arad

Astăzi, 02.08.2022, în jurul orei 16:00, în urma unui apel la 112, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată, în municipiul Arad, pe strada Pădurii, în proximitatea autostrăzii.

De îndată, pentru misiune, au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul detașamentului de pompieri Arad cu: trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu modul pentru descarcerare și un echipaj SMURD, încadrate cu 15 subofițeri, 3 paramedici, un voluntar și un ofițer.

La ajungerea forțelor, incendiul se manifesta cu flacără violentă și degajări de fum, la vegetație uscată, deșeuri menajere și mase plastice, pe o suprafață de aproximativ 1500 mp, extins la panourile fonoabsorbante situate pe marginea autostrăzii.

Vântul puternic a favorizat propagarea flăcărilor către autostradă, astfel că o autospecială cu modul de descarcerare, încadrată cu echipajul aferent, a intervenit pentru degajarea unei porțiuni dintr-un panou fonoabsorbant, în vederea limitării extinderii incendiului.

De asemenea un operator privat, a pus la dispoziție forțelor prezente, o volă șenilată care a acoperit focarele cu pământ.

După aproximativ 4 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat.

Profesionalismul pompierilor arădeni a făcut că pagubele produse în urma incendiului să fie cât mai mici, limitând astfel propagarea spre panourile fonoabsorbante ale autostrăzii.

În urma incendiului au ars 1,5 hectare de vegetație uscată, deșeuri menajere și mase plastice.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind „foc deschis în spații deschise”.

***
„Incendiu vegetație uscată în Mun. Arad, Str. Pădurii colț cu Str. Barbu Lăutaru” – a anunțat ISU Arad la ora 16.20.

La acel moment nu s-a anticipat imaginea dezastrului și s-a crezut că intervenția promptă a pompierilor va limita focul

A intervenit Detașamentul de pompieri Arad cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, încadrată cu 3 subofițeri si 2 soldați.

Incendiul se manifesta la vegetație uscată, cu flacără deschisă și degajare de fum, pe o suprafață de aproximativ 1500 mp. În sprijin intervine încă o autospecială a Detașamentului de pompieri Arad.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, în sprijinul forțelor prezente, a mai intervenit un echipaj SMURD si încă o autospeciala de stingere cu apa și spumă.

Inevitabilul s-a produs, în ciuda eforturilor pompierilor și acțiunea este în desfășurare

Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins la panourile fonoabsorbante de pe marginea autostrăzii. Un echipaj cu o autospecială cu modul pentru descarcerare, intervine pentru degajarea unei porțiuni dintr-un panou, în vederea limitării propagării focului.

De asemenea un operator privat pune la dispoziție forțelor prezente, o volă senilată care să acopere focarele cu pământ.

Terenul este al Primăriei Arad. S-a autosesizat și Garda de Mediu

Reprezentanții Gărzii de Mediu Arad s-au deplasat la fața locului pentru a verifica dacă s-au respectat normele în vigoare privind depozitarea deșeurilor, cu atât mai mult cu cât terenul pe care a izbucnit incendiul aparține primăriei. Din informațiile noastre, incendiul ar fi putut izbucni prin aprindere intenționată sau nu a deșeurilor rezultate de pe urma demolării caselor de pe strada Mărului precum și a unei gropi de gunoi enorme, iscată ad-hoc și pe care primăria Arad și-a propus să o umple cu pământ până la sfârșitul lunii august.

Au ars 5 panouri fonoabsorbante fabricate din lemn.

„Incendiul este localizat, se acționează pentru stingere.” – au anunțat pompierii imediat după ora 19.00.

Exit mobile version