Front 7 INVESTIGATII

[ACTUALIZARE] INEVITABILUL s-a produs: „ZOF e la pârnaie în următorii vreo doi ani”, pentru UCIDEREA DIN CULPĂ a unei tinere din Sânicolaul Mare

 

„…de o săptămână… e deja pe carantina pușcăriei” – face mișto o sursă de restul surselor noastre și de „invazia de spam-uri” care bântuie câmpul informațional al unui ziarist care se ocupă de personaje ca Zof.
Atâta bai să fie… o săptămână n-am știut că Zof e la pușcărie…

Sorin Mercea a rămas, în final, să execute vreo doi ani (incluzând în calcul legile privind „recursul compensatoriu”), după ce Curtea de Apel Timișoara a definitivat soluția dată de Judecătoria Timiș în cazul uciderii din culpă a tinerei Oana Trifunov, acum 6 ani, respectiv în noaptea de 14.12.2013.  „A luat cu executare ca era în pluralitate intermediară de infracțiuni datorită unei condamnări anterioare” – spun apărătorii săi… altfel lua cu suspendare, probabil.
Sorin Mercea nu și-a recunoscut fapta.

Solutia pe scurt – așa cum apare pe Portalul Instanțelor:

„În baza art. 421 pct.1 lit.b C.p.p. respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpatul Mercea Sorin Ioan, părţile civile Trifunov Emilia Leontina, Trifunov Vasa, Ladari Valentin Florin şi partea responsabilă civilmente S.C. Carpatica Asigurări S.A., prin lichidator judiciar CITR Filiala Cluj S.P.R.L, împotriva sentinţei penale nr. 5217 din data de 26.10.2018 pronunțată de Judecătoria Timişoara în dosarul nr. 9955/325/2017 . În baza art. 275 al. 2 C.p.p. obligă inculpatul Mercea Sorin, părţile civile Trifunov Emilia Leontina, Trifunov Vasa, Ladari Valentin Florin şi partea responsabilă civilmente S.C. Carpatica Asigurări S.A., prin lichidator judiciar CITR Filiala Cluj S.P.R.L, la plata sumei de 100 lei fiecare cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 29.01.2019.”

Descrierea faptei și soluția integrală rămasă validă – în articolul principal de mai jos.

………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (7 noiembrie, 2018) Prima SENTINȚĂ pronunțată de Instanță împotriva lui Sorin Mercea – ZOF – pentru UCIDEREA DIN CULPĂ a unei tinere a venit după 5 ani de la faptă, JIGNEȘTE memoria fetei și morala legii: 2 ani și 4 luni de închisoare și 200.000 de euro despăgubiri… plătite de STAT

În noaptea de 14.12.2013 s-a petrecut accidentul care avea să curme viața unei fete tinere și frumoase, fără nicio altă vină afară de faptul că a făcut cunoștință cu lumea interlopă din Arad – aripa ei cea mai urâtă, violentă și lipsită de caracter: respectiv a încăput pe mâna lui Sorin Mercea – alias Zof.

Din ce cunoaștem din acest dosar (pe surse… pentru că a fost foarte puțin – spre deloc – mediatizat, din motive pe care nu mai e cazul să le explicăm), Oana Trifunov, o fată cuminte care lucra la o benzinărie din Sânicolaul Mare, județul Timiș, localitate în care și domicilia, a intrat în anturajul interlopului despărțindu-se de un bărbat care o iubea de când erau copii… și a făcut-o mai mult de frică, dar și sedusă de calitățile fizice și fascinată de opulența cu care Zof se afișa… chiar dacă mașinile „de-ți luau fața” nu erau ale lui (toată lumea știe ale cui erau, nu?).
Incidentele la limita cea mai de jos a penalui au mai existat între cele două personaje care, într-o lume normală, n-aveau ce să caute unul în anturajul celuilalt – iar faptul că Zof voia s-o transforme pe Oana într-un „produs sexual de lux” și s-o trimită „la produs” e aproape minor în economia unui trecut care ar face mai bine să se uite cu totul… dacă n-ar fi omorât-o.

„Beat rupt, conducea aiurea în noaptea aceea de decembrie, după un chef” – conform surselor noastre „a intrat într-o mașină Audi care, zice el, staționa pe banda 1” – conform apărării sale, sau –  zic experții criminaliști – „circula cu viteza foarte mică pentru că șoferul era rupt de beat”. Alcoolemia a fost stabilită la „doar” 0,6 la mie de către niște polițiști care au venit la constatare după o oră și jumătate… minima încadrare i-a fost rezolvată interlopului prin niște metode pe care, odată, le vom povesti – nu acum – dar în acte scrie că „ZERO”… nu ne întrebați de ce.
Oana a fost grav rănită și a mai supraviețuit o scurtă vreme la Terapia Intensivă a Spitalului Județean Timișoara – dar nu i s-a dat nicio șansă încă de la început.

În schimb i s-a dat lui Zof șansa de a avea o avocată bună, 

care l-a mai scos din multe și care a tărăgănat procesul ăsta (care era de tranșat, cu apel cu tot, în maximum un an și jumătate) vreme de 5 ani – și asta până la prima pronunțare… următoarea va fi, probabil, în vară, când Zof va fi prin Cuba, împreună cu fratele mare Uțu, pe banii lui Alin Iovănuț dați împrumut de Dani Dragoman – ca să fie finalul filmului în conformitate cu acțiunea de până acum… pentru că, iată, sub ochii noștri se derulează, probabil, povestea cu cele mai spectaculoase afaceri mafiote cu proști care își urăsc aproapele ca pe ei înșiși, pe ei înșiși ca pe Dumnezeu și fac tot posibilul să pună asta-n practică.
De la maimuță-ncoace n-am mai fost atât de stupizi în acest oraș.

DOAR doi ani și patru luni vom scăpa de Zof, conform hotărârii primei instanțe

Urmare a săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă faţă de victima Trifunov Oana Raluca, instanța de la Judecătoria Timiș a dispus această pedeapsă – în opinia noastră, o insultă la adresa vieții fetei ăleia.

Colac peste pupăză, aproximativ 200.000 de euro ar trebui să le plătească victimelor sale (patru la număr), cu titlul de despăgubiri (bani pe care îi va plăti, de fapt, Statul).

Soluția pe scurt:

În baza art. 386 C.proc.pen. schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina inculpatului Mercea Sorin Ioan din infracţiunile de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2 C. pen. cu aplic. art. 5 C. pen., şi vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi 3 C. pen. cu aplic. art. 5 C. pen., şi cu aplicarea art. 38 alin. 2 C. pen. şi art. 41 alin. 1 C. pen., în infracţiunile de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2 C. pen. cu aplic. art. 5 C. pen. şi vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi 3 C. pen. cu aplic. art. 5 C. pen., şi cu aplicarea art. 38 alin. 2 C. pen.

I. În temeiul art. 192 alin. 2 C. pen. cu aplic. art. 5 C. pen., raportat la art. 396 alin. 2 C. proc. pen. condamnă pe inculpatul Mercea Sorin Ioan, cu antecedente, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă (fapta din data de 14.12.2013). În baza art. 67 C. pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi i C. pen. (constând în dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a conduce orice categorie de autovehicule) pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, conform art. 68 alin. 1 lit. c) C. pen. În baza art. 65 alin. 1 şi 3 C. pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi i C. pen., din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până când pedeapsa principală va fi executată sau considerată ca executată.

II. În temeiul art. 196 alin. 2 şi 3 C. pen. cu aplic. art. 5 C. pen., raportat la art. 396 alin. 2 C. de proc. pen., condamnă pe inculpatul Mercea Sorin Ioan la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă (fapta din data de 14.12.2013). În temeiul art. 67 C. pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C. pen. (constând în dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, conform art. 68 alin. 1 lit. c C. pen. În baza art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C. pen., din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până când pedeapsa principală va fi executată sau considerată ca executată. În baza art. 38 alin. 2 C. pen. şi art. 39 alin. 1 lit. b C. pen., contopeşte cele două pedepse aplicate inculpatului prin prezenta hotărâre, aplică pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor de 4 luni închisoare (o treime din cealaltă pedeapsă de 1 an închisoare) , urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani și 4 luni închisoare, în regim de detenţie. În temeiul art. 45 alin. 3 C. pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi i C. pen. (constând în dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a conduce orice categorie de autovehicule) pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei închisorii, conform art. 68 alin. 1 lit. c C. pen. În temeiul art. 45 alin. 5 C. pen., cu aplicarea art. 45 alin. 3 C. pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi i C. pen., din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până când pedeapsa principală va fi executată sau considerată ca executată. În temeiul art. 19, art. 25 şi art. 397 alin. 1 Cod procedură penală, raportat la art. 1357 și urm. Cod civil, art. 49 alin.1 şi art. 54 alin. 2 din Legea nr. 136/1995 admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Ladari Valentin, Societate Civilă de Avocaţi, şi obligă partea responsabilă civilmente, Carpatica Asigurări S.A. prin Lichidator Casa de Insolvenţă Transilvania în limitele contractului de asigurare, să plătească: – suma de 50.000 euro, echivalent în lei la cursul BNR la data plăţii, cu titlu de daune morale reprezentând prejudiciu suferit ca urmare a săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. – suma de 5.815 lei, cu titlu de daune materiale, sumă ce urmează a fi actualizată cu indicele de inflaţie de la data producerii accidentului (14.12.2013) şi până la data plăţii efective. – suma de 2.612,925 euro, echivalent în lei la cursul BNR la data plăţii, cu titlu de daune materiale, reprezentând contravaloare autoturism, sumă ce urmează a fi actualizată cu indicele de inflaţie de la data producerii accidentului (14.12.2013) şi până la data plăţii efective. – dobânda legală calculată raportat la daunele materiale totale stabilite, de la data producerii accidentului (14.12.2013) şi până la data plăţii efective. Respinge în rest cererea formulată de partea civilă Ladari Valentin ca neîntemeiată. În temeiul art. 19, art. 25 şi art. 397 alin. 1 Cod procedură penală, raportat la art. 1357 și urm. Cod civil, art. 49 alin.1 şi art. 54 alin. 2 din Legea nr. 136/1995 admite în parte acţiunile civile formulate de părţile civile Trifunov Vasa, şi Trifunov Emilia Leontina, şi obligă partea responsabilă civilmente, Carpatica Asigurări S.A., prin Lichidator Casa de Insolvenţă Transilvania în limitele contractului de asigurare, să plătească: – părţii civile Trifunov Emilia Leontina (mama victimei) suma de 40.000 euro, echivalent în lei la cursul BNR la data plăţii, cu titlu de daune morale reprezentând prejudiciu suferit ca urmare a săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă faţă de victima Trifunov Oana Raluca. –părţii civile Trifunov Vasa (tatăl victimei) suma de 40.000 Euro, echivalent în lei la cursul BNR la data plăţii, cu titlu de daune morale reprezentând prejudiciu suferit ca urmare a săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă faţă de victima Trifunov Oana Raluca – părţilor civile Trifunov Emilia Leontina şi Trifunov Vasa suma totală de 35.000 lei, cu titlu de daune materiale sumă ce urmează a fi actualizată cu indicele de inflaţie de la data producerii accidentului (14.12.2013) şi până la data plăţii efective. -părţilor civile Trifunov Emilia Leontina şi Trifunov Vasa dobânda legală calculată raportat la daunele materiale totale stabilite, de la data producerii accidentului (14.12.2013) şi până la data plăţii efective. Respinge în rest cererile formulate de părţile civile Trifunov Emilia Leontina şi Trifunov Vasa ca neîntemeiate. În temeiul art. 19, art. 25 şi art. 397 alin. 1 Cod procedură penală, raportat la art. 1357 și urm. Cod civil, art. 49 alin.1 şi art. 54 alin. 2 din Legea nr. 136/1995 admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, cu sediul în Timişoara, str. Hector, nr. 1, jud. Timiş şi obligă partea responsabilă civilmente, Carpatica Asigurări S.A. prin Lichidator Casa de Insolvenţă Transilvania în limitele contractului de asigurare, să plătească suma de 5.226,251 lei cu titlu de daune materiale, în ceea ce priveşte victima Ladari Valentin Florin. În temeiul art. 19, art. 25 şi art. 397 alin. 1 Cod procedură penală, raportat la art. 1357 ?ș urm. Cod civil, art. 49 alin.1 şi art. 54 alin. 2 din Legea nr. 136/1995 admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pius Brinzeu Timişoara, cu sediul în Timişoara, b-dul Liviu Rebreanu, nr. 156, jud. Timiş şi obligă partea responsabilă civilmente, Carpatica Asigurări S.A. prin Lichidator Casa de Insolvenţă Transilvania în limitele contractului de asigurare, să plătească suma de 188170,67 lei cu titlu de daune materiale, în ceea ce priveşte victima Trifunov Oana Raluca.

În temeiul art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare (S.N.D.G.J.) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în vederea introducerii profilului genetic în S.N.D.G.J. În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008, inculpatul va fi informat că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în S.N.D.G.J. a profilului genetic. În temeiul art. 276 alin. 1, 2 şi 4 C. proc. pen. obligă partea responsabilă civilmente la plata sumei de 6379 lei, reprezentând cheltuielile judiciare efectuate de partea civilă Ladari Valentin în proces. În temeiul art. 276 alin. 1, 2 şi 4 C. proc. pen. obligă partea responsabilă civilmente la plata sumei de 4.000 lei, reprezentând cheltuielile judiciare efectuate de partea civilă Trifunov Vasa în proces. În temeiul art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 7.000 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 4.000 lei din cursul urmăririi penale, iar suma de 3.000 lei în cursul camerei preliminare şi a judecăţii. În baza art. 272 alin.1 C. proc. pen., dispune plata sumei de 260 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu (Murgu Eugenia Alexandra), din fondurile MJ către Baroul Timiş. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se va depune la Judecătoria Timişoara. Pronunţată în şedinţa publică din 26.10.2018.

Toate cele 4 părți au atacat cu Apel această sentință.

Articol ascociat

El este Zof. Nu vrei cu Zof. Este un fel de Uțu… dar liber, mai rău și reîncărcat cu ură

Radu Pandelea, 7 februarie 2019 8:00

oanazof11zof