[ACTUALIZARE]: Înmormântarea preotului Avram Matcău are loc astăzi. Trupul său se va întoarce pe meleagurile natale

 

[ACTUALIZARE]: Înmormântarea preotului Avram Matcău va avea loc vineri, 30.09.2016. Slujba ritualică se va oficia în Biserica din Slatina de Criș iar trupul va fi depus pe meleaguri natale, în curtea Bisericii din Bârsa. 

Întreaga comunitate din Slatina de Criș deplânge moartea preotului Avram Matcău. După mai bine de 20 de ani în care a fost pilonul comunității, omul care se ruga pentru iertarea păcatelor tuturor, duhovnicul și doctorul suferințelor sufletești neștiute, capul familiei sale lumești, va fi condus pe ultimul drum vineri, 30.09.2016.

Ritualul slujbei de înmormântare se va oficia după rânduiala ortodoxă pentru preoți, începând la ora 09.30 cu Sfânta Liturghie în Biserica din Slatina de Criș. La ora 13.00 va începe slujba propriu-zisă de Înmormântare Sau Prohodirea.
Această slujbă se încheie cu înconjorul Bisericii din Slatina de Criș, de 3 ori cu sicriul defunctului purtat pe umeri de 6 preoți. Ritualic, se fac 3 opriri unde se rostesc 3 Ectenii pentru morți.

În acest caz, după ce se face înconjorul,  cortegiul va  pleca spre localitatea Bârsa, satul natal al preotului. Slujba de înmormântare se va încheia la Biserica din Bârsa, în curtea căreia va fi înmormântat.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace.

……………………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL – 28.09.2016]: Preotul paroh Avram Matcău din localitatea arădeană Slatina de Criș a fost găsit mort în această dimineață. Avea 47 de ani

Preotul paroh, Matcău Avram, în vârstă de 47 de ani, din localitatea Slatina de Criș (comuna Dezna), a fost găsit mort în această dimineață. Primii care l-au descoperit au fost niște localnici care se îndreptau spre serviciu la primele ore ale dimineții. Acesta se afla în mașina personală, pe scaunul șoferului,  izbită de un cap de pod între localitățile Slatina de Criș și Dezna.  Cel mai probabil acestuia i s-a făcut rău în timp ce conducea spre casă. La fața locului a fost chemată o ambulanță care l-a transportat la Spitalul Județean Arad pentru stabilirea cauzelor morții și pentru constatarea decesului.

Colegii săi din Protopopiatul Sebiș, localnicii pe care i-a păstorit de peste 20 de ani dar și toți cei care l-au cunoscut, se roagă pentru ca Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace.

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy