SPORTURI

[ACTUALIZARE] Ionuț POPA a murit în această dimineață, pe patul ATI-ului Spitalului Județean Arad

 

Surse medicale au anunțat presa că în această dimuneață, la ora 9.00, inima omului de fotbal iubit și respectat de o întreagă țară, arădeanul Ionuț Popa, a încetat să mai bată.
Ionuț Popa avea 67 de ani.

Aflat în comă si fiind intubat, el era internat în Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, urmare unui stop cardiorespirator suferit cu circa doua săptămâni în urmă. În această dimineață, el a facut un nou stop cardiorespirator, eforturile medicilor de a-l readuce la viață fiind fără succes.

Transmitem condoleanțe familiei îndurerarate.

Ionuţ Popa s-a născut la Săvârşin (judeţul Arad), în 17 aprilie 1953. A jucat fotbal la Poli Timişoara, Unirea Sânnicolau Mare, Vagonul Arad, Aurul Brad și Victoria Ineu. A antrenat echipe precum UTA, FC Bihor, Jiul Petroşani, Politehnica Iaşi, CSMS Iaşi, CS Mioveni, Naţional Sebiş, Şoimii Pâncota şi Poli Timişoara.

Ultimul meci pe care l-a condus de pe bancă a fost UTA- ACS Poli Timişoara (2-1), pe 9 martie 2019.

 

 

…………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (10 iunie, 2020) Ionuț Popa se află la secția ATI a spitalului din Arad, după ce suferit un stop cardio-respirator

Iubitorii echipei UTA au avut parte în ultima vreme de vești triste atât pe plan sportiv cu privire la deciziile contestate ale FRF cât și pe plan sentimental… UTA a mai pierut din marea familie jucători de legendă.

Marți seara a venit cu ceasuri rele, antrenorul Ionuţ Popa a suferit un stop-cardio respirator şi a fost internat la Spitalul Judeţean Arad. Tehnicianul de 67 de ani, a fost transporat de urgenţă la secţia UPU unde a fost resuscitat şi apoi transferat pe secţia ATI, starea sa fiind gravă. Anul 2019 a început cu probleme de sănătate pentru tehnicianul arădea, acesta acuza dureri de cap și a făcut numeroase investigații în țară și străinătate. Ionuț Popa a subliniat la acea vreme că problemele sale de sănătate au legătură cu meciul de la Ploieşti (2-2) când s-a enervat peste măsură pe final pentru o ratare a lui Norbert Janos, acesta nici nu a mai făcut parte din lot din acel moment.

Din luna martie 2019, tehnicianul arădean nu a mai putut să însoțească echipa.  Din primăvara anului trecut, din cauza unui accident vascular cerebral, cunoscutul antrenor urmează tratamente costisitoare, care ar crea probleme financiare oricui. Au fost descoperite ulterior tumori inoperabile și care se pare au crescut în ultima vreme după cum au lăsat specialiștii să se înțăleagă după investigațiile de ieri.
În cariera lui de antrenor, Popa a pregătit echipele UTA, FC Bihor, Poli iaşi, CS Mioveni şi ACS Poli Timişoara. Acesta a fost remarcat de presă atât prin rezultate cât și prin declarațiile mobilizatoare la adresa jucătorilor săi.

Redacția criticarad.ro îi dorește sănătate lui Ionuț Popa și îi ține pumnii să se facă bine.

 

Cosmin Gherman, 25 iunie 2020 10:00