ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Isac Negru, criminalul din Comlăuș care și-a ucis concubina minoră cu care avea un copil a fost condamnat la 15 ani de închisoare

 

15 ani de pușcărie și 150.000 de euro de plătit rudelor mamei copilului său, pe care a omorât-o în ultima zi a lunii mai a acestui an – aceasta este pedeapsa pe care magistrații Tribunalului Arad a pronunțat-o prin Soluția emisă la 5 luni de la consumarea tragediei de la Comlăuș împotriva lui Negru ISAC. Un avocat din oficiu desemnat n-a găsit nicio circumstanță atenuantă inculpatului pentru  omor (art.188 NCP) – omor săvârşit asupa unui membru de familie – și probabil că doar vârsta sa „fragedă” – 19 ani – a fost un argument pentru judecător de a nu-i pronunța pedeapsa maximă (20 de ani). În mod aproape sigur, condamnatul nu va face recurs și, tot atât de sigur, tânărul imbecil nu va avea de unde să plătească niciun procent din fabuloasa sumă familiei care va avea grijă de propriul său copil.

Solutia pe scurt – așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Juecată:

„În baza art. 188 alin.1, art. 199 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin.10 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul NEGRU ISAC, la pedeapsa de: – 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor . În baza art. 67 alin. 2 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit.a, b, e Cod penal respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi drepturile părinteşti pe o durată de 2 ani, precum şi art. 66 alin.1 lit n Cod penal respectiv de a nu comunica cu membrii familiei victimei pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei închisorii. În baza art. 65 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit.a,b,e şi n Cod penal. În baza art. 399 alin.1 Cod procedură penală menţine starea de arest şi în baza art. 72 alin.1 Cod penal scade din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive de la 31.05.2018 până la zi. În baza art. 397 Cod procedură penală rap. la art. 20 Cod procedură penală admite în parte pretenţiile civile formulate de părţile civile Doroţ Ciprian şi Doroţ Gheorghina şi Colompar Robin Antonio (prin reprezentantul legal Doroţ Ciprian) şi în consecinţă obligă inculpatul să plătească câte 50.000 Euro fiecăruia cu titlu de daune daune morale. În temeiul art. 112 lit. b Cod penal confiscă de la inculpat cuţitul-corp delict f.69/dosar u.p în vederea distrugerii. În baza art. 7 alin.1 rap. la art. 4 alin.1 lit.b din Legea nr. 76/2008 modificată dispune prelevarea de la inculpatul Negru Isac a probelor biologice în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. În baza art. 275 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească statului suma de 2000 lei cheltuieli judiciare. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 260 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 03 octombrie 2018.”

…………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (31 mai) Aproape ca-ntr-o tragedie greacă… dar „de Comlăuș”: Isac Negru, de 19 ani, și-a ucis concubina adolescentă cu care are un copil… în ajunul „Zilei Copilului”

Isac Negru, născut în anul 1999, de profesie „golan de Comlăuș” (cartier al orașului Sântana… aproape nerecunoscut de sântăneni… un fel de enclavă), cu studii gimnaziale și fără nicio profesie, dar tată al unui copil de 8 luni, și-a ucis în această după-amiază concubina, în vârstă de 16 ani și mamă a copilului.

Crima a fost comisă în jurul orei 13.30, iar conform medicului Mircea Merea, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Arad, „tânăra a fost găsită într-o baltă de sânge și în stop cardio-respirator. Ea prezenta două plăgi înjunghiate. Una dintre plăgi la nivel cervical anterior spre stânga și o plagă la nivel subclavicular dreapta. Practic, tânăra a fost lovită exact în locul în care sunt vasele mari de sânge.”

Echipajul medical al ambulanței a încercat manevrele de resuscitare și ulterior s-a alăturat și echipajul cu medic SMURD, însă după aproximativ o oră a fost declarat decesul victimei.

„Bărbat de doi bani”, golănașul criminal a fugit de la locul faptei (casa părintească din galeria foto), dar polițiștii din Sântana l-au prins exact în momentul în care medicii declarau decesul fetei, în podul dispensarului din localitate.

Acesta şi-a recunoscut fapta și va înfunda pușcăria pentru o perioadă cel puțin egală cu vârsta pe care o are.

„În urma cercetării pe care am efectuat-o la fața locului am stabilit că între o fată de 17 ani și iubitul acesteia, în vârstă de 19 ani, a avut loc un conflict în urma căruia victima a fost lovită cu patru lovituri de cuțit, lovituri care au dus la decesul acesteia”, conform procurorului de caz Sorin Iercoșan, de la Parchetul Tribunalului Arad.

 

 

Radu Pandelea, 8 octombrie 2018 6:45

comlaus2comlaus1comlaus