ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Iulian Covaci, zis PICTORUL, este bărbatul din Lipova reținut de polițiști pentru deținerea unui „arsenal de arme albe”… plus o grenadă… și este cunoscut ca simpatizant al mișcărilor naționaliste

 

[ACTUALIZARE]

Iulian Covaci se numește bărbatul reținut de polițiștii de la „Arme”  ieri, și care este prezentat acum judecătorilor cu propunere de arestare.

În vâstă de 58 de ani, Iulian Covaci, este cunoscut în Lipova ca și „PICTORUL”… pentru că în afară de săgeți, puști artizanale și alte chestii mai produce și tablouri în ulei. Nu este cunoscut ca fiind un ins violent, ci ma degrabă ca un „pozeur” cu calități artistice de nivel mediu… adept al naționalismului „din gură și look”… acel gen.

Ceea ce îl încurcă pe lipovan în apărarea sa – având în vedere că arcurile cu săgeți, arbaletele și celelealte arme albe, chiar dacă letale, nu sunt interzise la deținere – este grenada găsită de polițiști la una dintre cele două percheziții domiciliare. Confor surselor noastre, Iulian Covaci nu își revendică grenada defensivă, afirmând că nu știe cum a ajuns în casa sa.

……………………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL]

Pe cine se pregătea să EXECUTE?! Fii atent ce au găsit polițiștii acasă la un bărbat din Lipova… de l-au propus pentru arestare! [FOTO]

[COMUNICAT DE PRESĂ – IPJ Arad]

REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU DEȚINERE DE ARME ÎN MOD ILEGAL ȘI CONTRABANDĂ

Polițiștii Poliției Oraș Lipova, împreună cu cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciul Criminalistic au efectuat două percheziții domiciliare la o persoană bănuită de deținere ilegală de arme și contrabandă.

La data de 17 octombrie a.c., polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare, în urma cărora au fost indisponibilizate o grenadă defensivă, un arc profesional cu 20 de săgeți, o arbaletă metalică, două cuțite de vânătoare, un binoclu, un detector de metale, un pistol de tip airsoft P08 cu încăcător și mai multe bile, precum și o machetă din lemn a unei arme de vînătoare.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 56 de ani, din Lipova, ar fi deținut la domiciliul, respectiv reședința sa de pe raza localității, mai multe arme letale și neletale, fără a deține documente legale, susceptibile a proveni din contrabandă.

În baza probatoriului administrat, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Lipova cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă.

În activități au fost angrenați jandarmi din cadrul I.J.J. Arad și lucrători din cadrul I.S.U. Arad.

Critic Arad, 18 octombrie 2017 10:01

iulian_covaci2iulian_covaci1FC477CDB-DF94-4B64-9140-7101BBCD2F0ELIPOVA6LIPOVA5LIPOVA4LIPOVA3LIPOVA2LIPOVA