N-CAZURI

[ACTUALIZARE] La ȘASE LUNI după ATACUL INTERLOP de pe „6 Vânători” împotriva lui Cristi Costea, DOSARUL constituit cu acel prilej ZACE și se face praf într-un sertar al Parchetului…

 

Ați avut vreodată revelația că polițiștilor și procurorilor arădeni nu le plac cazurile de agresiune cu interlopi (sau le plac, dar nu și să le rezolve)? Dacă nu, înseamnă că n-ați trecut prin asta… și ferice de voi… să nici nu treceți – dar dacă, Doamne ferește, treceți, încercați să vă rezolvați treburile singuri: nu vă puneți mari speranțe în legenda conform căreia „poliția își face treaba și îi prinde, procurorul îi reține iar judecătorul îi arestează” pentru că ăsta-i un proverb german despre poliția de la ei – „nu se pune” aici, la noi în Arad… cu atât mai puțin pe „6 Vânători”!

Au trecut 6 luni și-o săptămână de când o mașină, „special setată pentru asta”, a intrat în plin peste arădeanul Cristian Costea, după ce indivizii care o conduceau l-au așteptat în parcarea blocului în care locuiește. Dosarul este „în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad”, conform surselor oficiale, dar, conform alor noastre… este pe „modul sleep”… de când s-au terminat de audiat suspecții: adică de vreo cinci luni și-o săptămână.

Ce avem noi în acest dosar?… De ce e așa de greu de făcut un rechizitoriu din el?…

Agresiunea și fuga imediată de la locul faptei au fost captate de câteva camere video și probabil că există și martori oculari care au asistat la scenă, chiar dacă era ora 23.30 – curtea blocurilor în care s-a produs agresiunea este un spațiu larg, înconjurat de sute de ferestre. De asemenea, există doi suspecți în comiterea efectivă a agresiunii – pe care Cristian Costea numai că nu i-a dus ca pe lubenițe, în fața procurorului – și un altul, care ar fi comandat acțiunea. Despre suspecți se cunoaște că sunt pușcăriași proaspăt eliberați și se poate demonstra și mobilul faptei: o revoltă a „autorului moral” împotriva  celui agresat – pe motive de „taxă pentru alba-neagra”. Autorul moral, însă, și-a construit un alibi foarte solid (a stat sub camerele de la „Cristal Cafe” toată noaptea, fără să se deplaseze mai mult de câțiva metri de la masă, în compania fiului său) – așa încât implicarea sa efectivă e „greu de dus în fața instanței” – ar fi argumentul procurorului de caz la întrebarea „de ce se tărăgănează”. După agresiune, mașina a fost dusă „la tocat”… undeva aproape de „6 Vânători”. De asemenea, cei doi nu-și recunosc fapta…

Doar că fix de la aceste coordonate începe munca unui procuror care vrea să facă lumină într-un caz plin de beznă… iar singura explicație logică a faptului că dosarul a fost pus pe „modul sleep” încă de când i-a fost intuită complexitatea e că procurorul ori nu vrea, ori nu poate…

……………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (9 august, 2018) ATAC INTERLOP pe Calea 6 Vânători

ATAC INTERLOP pe „6 Vânători”: Cristian Costea (foto stânga) a fost așteptat în fața blocului de o mașină cu numere false care a vrut să treacă peste el. Suspiciunile conduc înspre Gigi Andor – „șeful cu alba-neagra pe Slovenia”

În jurul orei 23.30, în timp ce intenționa să între în blocul  în care locuiește, cunoscutul în „mediile underground” arădene Cristian Costea a fost așteptat de o mașină (fake – cu numere false de Franța),  care, pur și simplu, a intrat în plin în el. Urmare a impactului, Cristian Costea  a suferit o fractură de tibie și peroneu, necesitând o operație care a durat 4 ore și care presupune îngrijiri medicale de peste 90 de zile.

Atacul survine, după toate probabilitățile de la un scandal mai vechi între Costea și interlopul „cu ștate vechi” (a fost unul dintre administratorii clanului Cămătaru, între altele) Gigi Andor – actualmente coordonatorul unei rețele de alba-neagra în Slovenia.

Nu voi depune plângere împotriva atacatorilor… Am înțeles că indivizii au fost surprinși de camerele de luat vederi, iar unuia i se vede bine fața” – ne-a spus Costea, de pe Secția de Ortopedie a Spitalului Județean Arad.

 

 

Critic Arad, 15 februarie 2019 9:15

912338FA-C6CB-4D26-90DC-84814AE002DD0FB0B5F9-3280-4BBD-970C-C634DE2371EC25CA71CC-A7C5-45EB-AEC4-BC1443884398CA3679E0-CE95-41AA-911D-BE9BE849D2C4