joi, septembrie 29, 2022

[ACTUALIZARE] Maxim de… concesie: „TV Falcă” le dă un drept la replică celor pe care i-a atacat în emisiunea „Ghilea-Show”: 5 minute lui Sebastian Bulumac și 7 minute Laurei Pascu

 

[ACTUALIZARE]

După sesizarea pe care Sebastian Bulumac a întocmit-o și a trimis-o pe adresa Televiziunii Arad și presei (publicând-o și pe Facebook), SC ARMEDIA GROUP (deținătoarea licenței audiovizuale) a remis două adrese oficiale prin care – maxim de concesie, vezi bine – catacdisește să le acorde un drept la replică celor pe care i-a jignit în mod direct în emisiunea din seară de după alegeri: respectiv candidatului clasat pe locul II la scrutinul din 5 iunie și avocatei Laura Pascu. „Timpul alocat dreptului la replică este de 5 minute” pentru Sebastian Bulumac, și 7 minute pentru Laura Pascu – este esența comunicării respective.
Iată și poziția pe care Sebastian Bulumac a postat-o atât pe pagina sa personală, cât și pe cea de campanie:

A venit răspunsul de la TV ARAD în privința solicitării dreptului la replică. Țineți-vă bine: mi s-au acordat 5 minute! Miercuri, 22 iunie, între orele 21:37 și 21:42, voi fi prezent la emisiunea „Ghilea-Show”, probabil pentru prima și ultima oară. Vă promit că vor fi 5 minute intense.
După cum probabil știți, TV ARAD nu a organizat nicio dezbatere electorală în perioada campaniei, în schimb e gazda ideală pentru primar în restul anului. Cuplul Ghilea-Falcă oferă aproape săptămânal un „show” în care slugărnicia și atacurile la persoană (la persoanele care nu sunt de față, evident) sunt o prezență constantă, așa cum s-a întâmplat și în emisiunea incriminată de mine. E rușinos ca o televiziune să găzduiască așa ceva, indiferent de presiunile care se fac. E rușinos ca o televiziune locală să aibă o asemenea atitudine față de 27 % din arădenii prezenți la vot, acordând doar 5 minute principalului contracandidat al preferatului lor.

În ceea ce o privește pe Laura Pascu, aceasta a declarat pentru criticarad.ro că nu va participa în mod direct, ci „voi elabora un răspuns scris, pe care o să îl rog pe Sebastian să îl citească în numele meu, în emisiune.”

…………………………………………………………………………………….

Mențiune… ținem neapărat să specificăm asta: Părerile cititorilor noștri vizavi de implicarea subiectivă a jurnalistului Sorin Ghilea în această emisiune sunt, într-o proporție covârșitoare, negative. Moderatorului i se reproșează de către comentatori atitudinea slugarnică față de primarul Aradului pe tot parcursul discuției, lipsa de spirit critic și… favorizarea învingătorului contestat, totuși, de „cealaltă jumătatea de oraș”.

În ceea ce mă privește, eu sunt de altă părere: în locul lui Sorin Ghilea putea fi oricine – cu exact același tip de discurs, poate și mai grețos, în exact aceleași coordonate pe scala – / +. E obligatoriu de nuanțat că Falcă poate renunța oricând la Ghilea și în absolut orice moment îl poate înlocui cu altcineva (e plină piața de oferte de personal… și nu neapărat piața arădeană) din simplul motiv că TV ARAD = FALCĂ TV – așa că n-are rost să dai cu pietre în executant. Falcă s-a descotorosit de zeci de oameni din jurul lui la „prima strigare”, foarte mulți dintre ei valoroși pe plan profesional, a distrus și fabricat artificial destine și a manipulat „piața de oameni” cu un cinism de ministru nazist… așa că Ghilea e o biată piesă (una destul de importantă… să zicem bendixul) a unui angrenaj de roți dințate care-l transcende… până și pe Falcă însuși.  Sorin Ghilea e un simplu angajat în cadrul unei corporații reprezentând un grup de interese în primul rând politice și apoi financiare… cum ar fi un director de personal la o multinațională… așa încât partea lui de „vină” în această ecuație – de acord, destul de complicată! – e nulă.
Prin urmare – cum grăiau afișele în Saloon-urile din Vestul Sălbatic: Nu trageți în pianist! 🙂 (L.V.)

…………………………………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (17 iunie, 2016) Ghiță Falcă versus 74% din populația Aradului, la Ghilea Show – prefața unui scandal anticipat. Sebastian Bulumac cere drept la replică

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, s-a dat în stambă într-o emisiune prestată pe postul de televiziune controlat strict de el însuși și datată 7 iunie, 2016, despre care criticarad.ro a mai scris. Prestația respectivă nu va rămâne nepedepsită… suntem convinși deja! Nu poți lăsa un „bagabont” ales de 16% din populația purtătoare de creier întreg a Aradului să te înjure în direct și după aia să fugă: e ca și cum ți-ar sparge un bețiv geamul  de la dormitor cu o piatră la două noaptea și tu te-ai întoarce pe partea cealaltă de pernă… că ți-e prea somn!…

Ei bine, nu la toți arădenii le e somn tot timpul. Sebastian Bulumac e unul dintre ei – iar cum Sebastian Bulumac a adunat vreo 14.240 de voturi…  nu-i de dat „ignore” la armata asta de oameni care, după cum probabil se știe, sunt „unul și unul”… hai să-l dăm ca exemplu doar pe Zsolt Torokca să nu mai avem dubii față de calitatea susținătorilor lui Seba. 
Menționăm, pentru cei care au deschis internetul mai târziu, că la câteva ore după acest „tir de scuipături” de 47 de minute (fără pauză de publicitate pentru că exact asta a și fost: o pauză de publicitate de 47 de minute), Ghiță Falcă a „tăiat-o” în Franța , unde avea să afle -stupoare! 🙂 – că nevastă-sa a intentat divorț!
Respectiv: dacă până și nevastă-sa l-a pedepsit… cum să nu-l pedepsească tocmai reprezentantul a 14.240 de opozanți… nu-i așa?… clasici! (L.V.)

 

Iată sesizarea pe care Sebastian Bulumac a publicat-o pe pagina sa oficială de Facebook, însoțită de adresa oficială prin care solicită TV Arad drept la replică: 

„E greu de crezut că, într-un oraș dintr-o țară membră UE, un primar ales pentru a patra oară ar putea să inventeze acuze la adresa celor care l-au susținut pe principalul contracandidat, intimidându-i în mod public într-o emisiune TV, pronunțându-le numele, funcția și locul de muncă. E greu de crezut că un jurnalist care realizează un astfel de interviu nu cere ca acuzele grave să fie probate, dar mai și întărește vorbele edilului, comportându-se ca un servitor.

Din păcate toate acestea s-au întâmplat în Arad, în emisiunea „Ghilea Show”, în care primarul Gheorghe Falcă, cu o privire și o mimică ce țin mai degrabă de patologic, a vorbit despre otravă de șoareci, cocină cu porci (cocina fiind probabil sala în care au avut loc dezbaterile de la Hotelul Continental, iar porcii-contracandidații săi), lipsa mea de caracter și de valori, dar și de panouri ale rușinii pe care le va plimba prin cartiere. De cealaltă parte, „jurnalistul” Sorin Ghilea a amintit de problemele la mansardă ale unei persoane care m-a susținut, de frustrări și educația copiilor acestei persoane și a întărit cele rostite de primar cu privire la caracterul meu.

Acesta a fost modul în care primarul a sărbătorit victoria în alegeri, prin intimidare, acuze inventate și plătind polițe. În timpul campaniei electorale m-a evitat în mod laș și nu a participat la nicio confruntare televizată cu mine. Cu această ocazie îl provoc din nou la o întâlnire televizată în care să discutăm despre administrație, valori și doctrine politice. Poate ne va lămuri despre măsurile „de dreapta” pe care le-a luat în administrația locală, cum a creat cadrul pentru a susține munca, inițiativa privată, mediul de afaceri, transparența și libertatea de exprimare. De asemenea, sunt convins că ne va putea explica traseul stânga-dreapta pe care l-a avut în politică alături de partidul care l-a propulsat, partid care a fost succesorul direct al FSN și membru cu drepturi depline în Internaționala Socialistă până în anul 2005, când a cotit-o la dreapta.

Aștept cu interes răspunsul TV Arad în privința acordării dreptului la replică, dar și a felului în care a fost sancționat Sorin Ghilea, cu al cărui concurs s-a realizat show-ul de prost gust pe care îl puteți viziona accesând adresa de mai jos. Cu această cale îl informez pe Sorin Ghilea că am salvat integral emisiunea înainte ca să o steargă de pe canalul youtube al televiziunii TV ARAD.”

https://drive.google.com/file/d/0B7bhY8WXXh_IUDVRdXJaRWNBTTg/view

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

3 COMENTARII

  1. Foarte interesant….Ghita Falca a fost ales de 16% din populatia Aradului si Balamucul care a luat 14.200 de voturi care de fapt PSD-ul spune ca sunt ale lor nu ale lui „Balamuc”, 14.200 de voturi reprezinta 9% din populatiua Aradului, dar asta se pune? mars ma! 9% din populatia Aradului care de fapt sunt voturile PSD-istilor, nicidecum ale lui,. Daca e asa de bazat papagalul asta, de ce nu a candiudat fara sa fie sustinut de partidul penalului Dragnea si a comunistului Iliescu sa vedem atunci cat mai ia, sa vedem atunci cate voturi are ciumpalacul asta care face pe mascariciul in Arad.

  2. Aradeanule, pun pariu ca ai facut gradinita, scoala generala, scoala primara, liceul si (poate) facultatea la Arad si ai plecat din oras, pana ai terminat facultatea/liceul, doar in excursii cu bagajul facut de mama, iar de cand lucrezi, in concedii organizate de altii (prieteni, companii transport, biserica, partid, etc.). Cu drag!

  3. Persoana care se semneaza cu „Aradeanul” face cel putin doua greseli:in primul rind,procentele despre care vorbeste in interventia sa,nu sunt „din populatia Aradului” ci doar din acea parte a locuitorilor care s-au invrednicit sa mearga la vot.Asta e cu totul altceva.Iar in al doilea rind,mai face greseala de a se revendica „aradean” desi,pe baza vocabularului sau,nu se califica nici macar pentru …Gurba.

Comentariile sunt închise.