ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Micul „criminal de revelion” a fost arestat și își va încheia adolescența într-o „școală de corecție”

 

[TITLUL INIȚIAL] (01.01. 2021)

Noaptea de revelion l-a consacrat pe un puști din Arad drept „criminal la 16 ani”

Un băiat de 16 ani a fost înjunghiat în zona toracelui în timpul unei conflict spontan inscat din cine-știe-ce motiv ridicol de către tovarășul lui de chef de revelion. Evenimentul s-a derulat în zona străzii Ursului din cartierul „Aurel Vlaicu”.
În jur de miezul nopții băiatul a ajuns cu o ambulanță la Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad unde a intrat direct în operație. Plaga  a fost atât de puternică încât i-a atins inima – care a cedat, puștiul făîcând stop cardio-respirator pe masa de operație.

Atacatorul – tot 16 ani și el – a fost introdus în arestul IPJ Arad și va fi prezentat în cursul zilei de astăzi la Tribunalul din Arad cu cerere de arestare pentru 30 de zile și aproape sigur i se va elibera mandat.

[ACTUALIZARE]

Micul „criminal de revelion” a fost arestat și își va încheia adolescența într-o „școală de corecție”

„În baza art. 226, raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 243 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, în dosarul nr. 1/P/2021 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului G.A. (n.red.: întrucât este minor, nu-i publicăm numele integral și nici nu dăm link), pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01 ianuarie 2021, până la 30 ianuarie 2021, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad a sumei de 313 lei, reprezentând onorariu pentru avocat din oficiu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 01 ianuarie 2021, ora 16:40.”– a decis ieri, „pe viteză”, Instanța de judecată care a preluat dosarul minorului de la procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Adolescentul este inculpat pentru infracțiunea de OMOR și, conform legislației românești în vigoare, se va „educa”, cel mai probabil, în următorii 4-5 ani, într-o școală de corecție cu regim dur din România.

Critic Arad, 2 ianuarie 2021 8:00