CAMPANII

[ACTUALIZARE] Ministrul demisionar al Apărării Mihai FIFOR a lăsat un MESAJ de rămas bun funcției pe care a părăsit-o. SURSE: Se va concentra pe „Bătălia pentru Primăria Arad”

 

Ministrul demisionar al Apărării, Mihai Fifor, a postat în acestă dimineață pe pagina sa de facebook un mesaj de rămas bun funcției pe care a părăsit-o – text în care evocă activitatea din fruntea Armatei Române și pe care îl încadrează în onoruri și mulțumiri la adresa acestei respectate instituții.
Notabil e că reacțiile (comentarii, distribuiri și aprecieri) pe care Mihai Fifor le-a adunat de la cititori la acest mesaj sunt dintre cele mai pozitive și numeroase înregistrate la un politician… „mai ales de Arad” – iar asta se explică prin aceea că, indiferent de contraargumentele cârcotașilor, senatorul a pus minsterul pe care l-a condus vreme de 14 luni într-o lumină pozitivă și i-a dat un upgrade.

Iată mesajul:

Îmi închei mandatul la vârful Ministerului Apărării Naționale.

A fost cea mai onorantă, mai solicitantă, dar și mai plină de satisfacții perioada din întreaga mea carieră politică, in care am incercat sa imi servesc Patria in mod integru, cu daruire, demnitate si profesionalism.

Am avut privilegiul de a cunoaste, în aceste 14 luni, Armata României ca pe o familie mare, unită și statornică, depozitară a patriotismului autentic, a sacrificului de sine nu la simplu nivel declarativ, ci demonstrat zi de zi.

Am fost primit, în fiecare garnizoană, cu camaraderie și căldură, am învățat enorm de la fiecare dintre militarii cu care am lucrat, indiferent de grad sau funcție.

Sunt absolut convins că vor acorda același respect și vor răspunde cu aceeași eficiență celui care va prelua, în perioada imediat următoare, mandatul Apărării, și că îl vor spijini pentru a duce mai departe proiectele esențiale aflate în derulare.

Guvernul României va continua să își respecte cu acuratețe angajamentele asumate prin Programul de Guvernare în domeniul Apărării. România a alocat pentru al doilea an consecutiv 2% din PIB pentru apărare, conform deciziei Parlamentului României și a Guvernului.

Am prevazut deja in Proiectul de buget pentru anul 2019 are deja alocarea a 2% din PIB. Acest lucru va permite o abordare robustă a programelor strategice de înzestrare, care au înregistrat evoluții majore în acest an și care vor continua, sunt convins, cu o și mai mare anvergură, pe măsura provocărilor care ne stau în față, la nivel regional și în context aliat.

Mulțumesc echipei de conducere, secretarilor de stat, sefului Statului Major al Apararii, precum si sefilor categoriilor de arme, care m-au sprijinit și alături de care am pregătit deciziile majore luate în aceste 14 luni.

As vrea sa multumesc in mod special camarazilor din toate structurile militare, active, in rezerva sau in retragere, veteranilor de razboi, veteranilor din teatre si familiilor acestora pentru faptul ca mi-au permis sa le fiu alaturi si mi-au oferit posibilitatea unei colaborari oneste si productive. Toate actele normative lucrate impreuna isi vor urma parcursul in regim alert si, ma angajez ca acestea vor fi aprobate in Guvern si Parlament cu maxima celeritate.

Desigur, țin să mulțumesc președintelui Dragnea pentru increderea acordata la incredintarea mandatului si doamnei prim-ministru Viorica Dancila pentru privilegiul de a fi putut fi parte a Cabinetului său.

As vrea sa urez mult succes ministrului Leș, care își va începe munca după investirea ca ministru al Apărării Naționale.

În ceea ce mă privește, voi continua să sprijin din toate puterile proiectele Armatei României, de pe poziția de senator ales si din functia politica pe care mi-am asumat-o, convins fiind că niciun efort nu poate fi prea mare atunci când vorbim despre securitatea și apărarea națiunii noastre!

Vă mulțumesc, dragi camarazi, pentru ca mi-ati facut onoarea de a fi parte din minunata familie a Armatei Romaniei!

Respect militarilor români, oriunde s-ar afla!

Onoare și Patrie!

***

Discret cum și-a obișnuit urmăritorii, senatorul de Arad nu scapă nicio aluzie la viitorul său loc pe „tabla de șah” a politicii de nivel național, dar surse credibile din partidul de guvernământ spun că ar urma să fie numit preşedinte al Consiliului Naţional al PSD –  „un organism care până acum nu prea s-a văzut”… o funcție care i se potrivește, de altfel: nici organizația PSD Arad „nu s-a prea văzut” până la venirea sa aici… de exemplu.
Alte surse, nu neapărat mai credibile, dar „mai apropiate cauzei” spun că Mihai Fifor se va concentra pe „Bătălia pentru Primăria Arad”.

……………………………………………..

[COMUNICAT DE PRESĂ]

[TITLUL INIȚIAL] (19 noiembrie, 2017) [BREAKING NEWS] Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a demisionat luni, 19 noiembrie, din funcție, înaintea CEx a PSD în care urma să se decidă remanierea lui.

„Înainte de toate, vreau să spun că am prezentat şi colegilor mei, doamnei prim-ministru, domnului preşedinte Dragnea, mulţumiri pentru susţinere şi pentru încrederea pe care mi-au acordat-o în două rânduri: odată ca ministru al Economiei şi odată ca ministru al Apărării Naţionale. Am încercat să fac un mandat cât se poate de bun şi sper că n-am înşelat încrederea nimănui. Pe de altă parte, am făcut o analiză foarte serioasă. Am văzut ce s-a întâmplat în ultimele luni şi am considerat ca pot să merg în echipă la partid, să încercăm să pregătim cei doi ani foarte grei care urmează. Cred că e nevoie să întărim echipa şi să putem să pregătim proiectele acestea extraordinar de importante. Prin urmare, am rugat-o şi pe doamna prim ministru şi pe domnul preşedinte Dragnea să fie de acord să-mi depun mandatul şi să pot să merg la partid să mă implic foarte serios”, a declarat Fifor la Parlament, înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

Informațiile privind înlocuirea sa cu Dorel Căprar nu se confirmă. Portofoliul de la Apărare va fi preluat de senatorul Gabriel Leș, președintele PSD Arad, refuzând numirea. Se pare că Dorel Căprar a spus „pas” funcției de ministru al apărării, pentru a rămâne în continuare președintele Comisiei de Apărare din Parlament.

Critic Arad, 20 noiembrie 2018 10:17