marți, iulie 5, 2022

[ACTUALIZARE] O nouă „deblocare” psihică a elevilor lui Todea

 

Arădenii au stat mult mai bine în ghete decât adversarii de pe ultima poziție a podiumului pe o suprafață de joc stricată de prima zăpadă a anului în județul nostru. Mulți cunoscători sunt de părere că terenul greu a avantajat gruparea gazdă ăn fața unei echipe mai tehnice. Cert este că UTA a luat târgovișenilot toate punctele puse în joc în dublă manșă.

„Este victoria băieţilor, ei merită toate felicitările. Au făcut tot ce le-a stat în putinţă să câştige acest meci şi victoria lor e meritată. Dar, ca să aibă mai multă valoare aceste trei puncte, trebuie să scoatem maxim din următoarea etapă. Față de alte meciuri disputate aici, la Șiria, parcă a fost o altă atitudine. Băieţii au avut dorinţă foarte mare de victorie şi asta a făcut diferenţa. Poate că am avut un avantaj și în faptul că ei au evoluat în Cupă, mai ales că era și al treilea meci într-o săptămână, cu deplasări lungi, pentru cei de la Chindia. Am ştiut că vom avea avantajul terenului şi probabil şi al prospeţimii fizice”, a menționat Cristi Todea după ultimul „fluier” al disputei de ieri, cu Chindia Târgoviște

Așa cum am precizat și în cronică, UTA a  complicat lupta pe podiumul clasamentului, în sensul că Timișoara a profitat de acest rezultat.

„Contează mai puţin acest aspect, noi ne-am făcut meciul nostru. Oricum, cred că echipa Chindiei e mai bună decât Poli şi va reuşi să termine înaintea timișorenilor. Repet, ei au venit după o săptămână grea şi aici s-a făcut diferenţa, dar să nu luăm din meritele noastre. Cu oricine jucam astăzi şi aveam acest ritm şi atitudine am fi câştigat, sunt sigur. Din păcate, nu mai putem să întoarcem meciurile din trecut; tot ce putem să facem, este să avem această atitudine şi în ultima etapă, de la Bucureşti”, e concluzia lui Todea.

După victoria de acasă în fața celor de la Miroslava, arădenii  au invocat, atunci, deblocarea mentală, dar au urmat alte meciuri cu probleme. Numărul succeselor lui Cristi Todea la cârma echipei „roș-albe” se ridică la cinci, aici incluzând și partida de Cupă, de la Sebiș. Altfel spus, UTA mai are nevoie de un singur punct pentru ca salariile jucătorilor să fie deblocate de către conducerea clubului.

În runda următoare UTA se va deplasa pe terenul celor de la Metaloglobus București, echipă care, în tur, a plecat neînvinsă de la Șiria.

………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (03 decembrie 2017) UTA a scos trei puncte din mocirla de la Șiria și a complicat lucrurile pe podiumul clasamentului

UTA – Chindia Târgoviște 2 – 1 (1 – 0)

Pe o vreme rece si un gazon acoperit cu zăpadă, ambele echipe incep cu garda jos astfel că apar ocazii și de o parte si de alta. Nisipeanu a tras pe colțul lung dar slab și a respins Scutaru, apoi tot oaspeții prin Honaciu a reluat peste poartă. În replică, Florea a cerut un penalty, dar a primit un cartonaș galben pentru simulare în minutul 8. La capătul primului sfert de oră, arădenii au deschis scorul, deși jocul se mai liniștise. Curtuiuș a cerut un penalty la jumătatea primei reprize pentru un henț, dar mingea a fost șutată din apropiere. UTA putea să-și majoreze avantajul, dar în minutul 25 centrarea lui Păcurar a fost respinsa cu greu. Cu două minute înainte de pauză, Păcurar a tras din lovitură liberă de la 25 de metri, puțin alături. Partea secundă a fost mai fragmentată, cu excepția golurilor fazele de poartă lipsind. UTA reușește a șasea victorie în acest sezon, câștigând pe teren propriu după victoria clară cu Miroslava în data de 21 octombrie. UTA a început la fel de bine returul ca și starul de sezon, provocînd două din cele trei înfrângeri echipei târgoviștene pe care o stopează din lupta pentru podiumul clasamentului.
Așa s-a marcat:
Minutul 15, centrare Hilistei, nepresat Ispas își bagă mingea în plasă 0 – 1
Minutul 60, lovitură liberă executată de Honciu, un fundaș nu respinge și îl derutează pe portar și mingea intră în plasă 1 – 1
Minutul 66, o fază neașteptată, șut Curtuiuș, minge deviată de Vătafu îl derutează pe portar 2 – 1
UTA: Svedkauskas – Polgar, Scutaru, Filaret, Dinculescu – Păcurar, Tănase, Jorza, Hlistei – Florea, Curtuius. Au mai evoluat: Prună, Asani. Antrenor: Cristi Todea.
Chindia: I. Popescu – Martac, Vătavu, Ispas, D. Ciobotariu – Pencea, L. Mihai, Honciu, Cr. Stoica – Nisipeanu, Cherchez. Au mai evoluat: Neicutescu, Dumitrașcu.
Antrenor: Nicolae Croitoru.

Arbitri: Rareș Vidican (Oradea) – Ovidiu Timar (Marghita), Ionuț Cîmpeanu (Cluj Napoca). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei). Observatori: Viorel Lolea (Reșița), Lucian Măiereanu (Brașov

Ultimele Știri

Related news