ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Polițistul Cosmin PANĂ și trupa lui de TÂLHARI / INCENDIATORI / TRAFICANȚI – propuși pentru arestare (doi fiind arestați deja, în altă cauză)

 

[BREAKING NEWS] (ora 9.30)Se sparge BUBA: PERCHEZIȚII în Sânnicolau Mic, la domiciliul polițistului Cosmin PANĂ. O SERĂ de Cannabis, ȚIGĂRI de contrabandă și alte „ustensile de infractor” au descoperit polițiștii [FOTO]

Încă nu s-au încheiat perchezițiile care au început în această dimineață, „pe cafeaua nebăută”, la domiciliile agentului-șef de poliție Cosmin Pană și la a socrilor săi – distanță de două case, pe strada Vântului, din cartierul arădean Sânnicolau Mic.

„Mascații” au descins la cele două domicilii în urma prelucrării unor informații vizând activitățile de contrabandă ale polițistului-rutierist și, se pare, o brigadă de polițiști și un procuror de la Arad sunt cei care se ocupă de caz – este ceea ce știm cert până la această oră.

Sursele noastre spun că, până acum, s-au găsit droguri și țigări cu ocazia acestor percheziții. De asemenea, în curtea „grădinarului amator”, s-a descoperit o seră de cannabis.
Conform altor surse, a fost găsit și un combinezon de camuflaj tip militar, cu care se pare că subofițerul a fost îmbrăcat în momentul în care a dat foc unei mașini în cartierul Confecții.

Vom reveni îndată ce vom afla mai multe despre acest eveniment… de mulți așteptat!

[ACTUALIZARE] – ORA 10.00

[COMUNICAT DE PRESĂ]

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE DISTRUGERE ȘI CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, efectuează, în această dimineață, trei percheziții domiciliare, pe raza muncipiului Arad, la persoane bănuite de distrugerea unui autoturism prin incendiere și contrabandă.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale într-un dosar penal privind distrugerea prin incendiere a unui autoturism, comisă pe raza municipiului Arad, la data de 17/18 octombrie 2019, au fost identificați patru bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 43 de ani, din Arad, bănuiți de comiterea faptei.

Din cercetări a reieșit că, în seara zilei de 18 octombrie 2019, cei patru s-ar fi întâlnit la locuința unuia dintre bărbați, de 43 de ani, din Arad, care ar fi avut un conflict cu o rudă a proprietarului autoturismului, iar în scopul comiterii faptei unul dintre bărbați i-ar fi transportat pe ceilalți trei cu autoturismul personal de la domiciliul celui de 43 de ani până în parcarea unui centru comercial. De aici, trei dinte aceștia s-ar fi deplasat cu alt autoturism, până la locația unde s-ar fi aflat autoturismul persoanei vătămate, unde l-ar fi incendiat prin folosirea de substanțe inflamabile, după care ar fi părăsit zona, întorcându-se la centrul comercial, de unde ar fi fost preluați de bărbatul care i-ar fi transportat în primă fază.

În urma perchezițiilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au descoperit la locuința unuia dintre bărbați, de 35 de ani, cantitatea de 5860 fire de țigarete fără timbru legal, susceptibile a proveni din contrabandă, o pereche de cătușe, un dispozitiv de monitorizare, plăcuțe cu numere de înmatriculare, iar într-o grădină comună cu altă locuință, într-o seră tip solar, au fost descoperite 31 de tulpini de plante cannabis cultivate.

La domiciliul bărbatului de 43 de ani, au fost descoperite două măști și două perechi de mănuși.

Doi bărbați vor fi conduși la sediul I.P.J. Arad pentru audieri, unde pe bază de ordonanță, urmează a fi reținuți pentru 24 de ore, alți doi dintre aceștia fiind arestați în altă cauză.

Toți cei în cauză urmează a fi prezentați magistraților Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției pentru Operațiuni Speciale și luptători S.A.S.

……………………….

COMUNICAT DE PRESĂ (ORA 15.50)

În cursul zilei de 10.07.2020, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, polițiști din cadrul IPJ AradServiciul Investigații Criminale și lucrători din cadrul Direcției pentru Operațiuni Speciale și S.A.S au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza municipiului Arad.

În urma activităților desfășurate s-au descoperit țigarete fără timbru fiscal și plante de cannabis.

Cu privire la plantele de cannabis descoperite, a fost sesizat DIICOT – Biroul Teritorial Arad, conform dispozițiilor legale referitoare la competența organelor de urmărire penală.

Dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad în care s-au efectuat perchezițiile are ca obiect săvârșirea de către patru persoane a infracţiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. 4 C.pen. (în diferite forme de participație), faptă comisăîn data de 18.10.2019 (incendiere autoturism).

În data de 10.07.2020 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cele patru persoane, care au dobânditastfel calitatea de suspect.

După audierea în această calitate, va fi analizată oportunitatea luării unor măsuri preventive față de cei patru suspecți, respectiv a sesizării Judecătoriei Arad cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecți este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT, PRIM-PROCUROR ADJUNCT,

AILIOAIE  ANDREEA-ALEXANDRA

Articole asociate:

[ACTUALIZARE 5] Agentul-șef adjunct COSMIN Pană este URMĂRIT PENAL OFICIAL în dosarul de CONTRABANDĂ cu ȚIGĂRI instrumentat de DGA, destituit de la „Poliția Rutieră” și „pus la dispoziția Șefului Inspectoratului”

[1] Traficul de ȚIGĂRI de CONTRABANDĂ: TOATĂ REȚEAUA începând de la CAPI… dată în vileag de MEMBRII SĂI DE BAZĂ sub formă de „Proces verbal redare înregistrare audio”

Critic Arad, 10 iulie 2020 9:39

6-17-14-15-12-13-118581CD7D-F305-46BB-AC11-6924BF559EF3pana2pana3pana1