[ACTUALIZARE] Rockerii au cucerit inima Cetății Aradului și i-au scos la lumină potențialul artistic [GALERIE FOTO]

 

[ACTUALIZARE] 

Aproape 4000 de oameni – peste 3800 de înregistrați, conform organizatorilor, pentru că s-a permis accesul practic oricărui posesor de Carte de Identitate sau Certificat de naștere, chiar dacă nu era înregistrat la casierie – au „asaltat” Cetatea Aradului, iar pe platoul UM 01249 s-a ascultat muzică rock interpretată de Orchestra Filarmonicii de Stat sub bagheta inspiratului și curajosului dirijor italian Giuseppe Carannate.
Toată „spuma” rockerilor melomani a fost acolo… cu moto-bikeri cu tot – și nu a fost unul să plece dezamăgit… singurul reproș adresat organizatorilor fiind numărul insuficient al locurilor pe scaune – scuzabil prin aceea că nimeni nu se aștepta la un asemenea aflux de public.

Atașat articolului – o galerie foto „de atmosferă” de la eveniment.

…………………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (25 iunie, 2016):  Cetatea Aradului – sub asediu: 3000 de melomani rockeri vor invada UM 01249!

CLASSIC MEETS ROCK va avea loc în seara zilei de sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 20,30, în fața Basilicii din Cetatea Aradului, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale – UM 01249 și fiind dedicat Zilei Regimentului II Linie – Infanterie Arad.

„Va fi – suntem siguri de asta! – o seară specială, în care melodii care au făcut legendă în rock-ul mondial vor fi interpretate într-o manieră aparte, aranjamentele muzicale pentru orchestra simfonică fiind asigurate special pentru Filarmonica de Stat Arad de Raffaele Minale. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul italian Giuseppe Carannate iar invitata specială va fi solista Emanuela Loffredo (Italia), ei alăturându-i-se minunatul nostru violonist Florin Gherghel. Astfel, cei care vor răspunde invitației noastre, vor avea ocazia să asculte prelucrări ale unor melodii precum Smoke on The Water (Deep Purple), The Jack (AC/DC), Smells Like Teen Spirit (Nirvana), Jump (Van Halen), Nothing Else Matters (Metallica), November Rain (Guns’n Roses) și multe altele, dar și extraordinare prelucrări în manieră rock a Simfoniei a V-a de Beethoven sau ale răvășitorului Palladio semnat de Karl Jenkins” – cităm de pe site-ul Filarmonicii de Stat Arad.

La concertul de rock – simfonic CLASSIC MEETS ROCK din Cetatea Aradului accesul publicului este liber, dar numai în baza invitațiilor care au putut fi ridicate de la casieria Filarmonicii de Stat Arad (care funcționează în incinta Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, între orele 9,00 – 13,00) și de la sediul filarmonicii (intrarea din parc, între orele 16,00 – 18,00). Fiind vorba despre un obiectiv militar, precizăm că toate persoanele care vor au ridicat aceste invitații sunt trecute pe listele speciale, iar la intrarea în cetate vor trebui să prezinte Cartea de identitate. Mai precizăm și că accesul persoanelor cu cetățenie străină nu este permis.

Vineri, la ora încheierii înscrierii pe liste, aproape 3000 de oameni erau trecuți pe listele speciale (2880, la ora 16.00).

 

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6525
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy