Front 7 INVESTIGATII

[ACTUALIZARE] Știrea despre BĂTAIA AGRESORULUI-VICTIMĂ din dimineața de 29 decembrie 2019 a devenit VIRALĂ după ce ÎNREGISTRAREA VIDEO a fost dată presei de… dușmanii procurorului de caz!

 

Răzvan Copăceanu, tânărul de 22 de ani care în noaptea de 29 decembrie, anul trecut, a „comis-o rău” în clubul ALADIO de pe ștrandul Neptun, se află actualmente în stare de arest la domiciliu și, conform celor mai avizate surse dintre organele care se ocupă de acest caz, „este bine-sănătos” – amănuntul cel mai important în această poveste cu și despre idioți cu testosteronul de zece ori peste limita normalului.
Ce-i drept, după bătaia care i s-a administrat – colegii de la pressalert.ro (unde a apărut pentru prima oară înregistrarea, conform surselor noastre, de la avocații lui Copăceanu nemulțumiți de activitatea procurorului de caz) au numărat 51 de lovituri în 6 minute administrate de colegii agentului de pază înjunghiat victimei-agresor – n-ai fi zis că mai respiră… dar, na, cine știe să bată – știe și cum să bată în așa fel încât să-i supraviețuiască victima… c-așa-i în lumea din care chiar Copăceanu face parte, această apartenență fiind exclusiv opțiunea lui! După ce și-a bătut fosta iubita și a înjunghiat bodyguardul celei mai cunoscute firme de protecție și pază din Arad, fugind și încercând să se ascundă în McDonald`s… bătaia care a urmat este aproape redundantă.
Nu suntem, nici pe departe, adepții violenței extreme – deși, cel puțin empiric vorbind, se dovedește că înțelepții populari anonimi au avut dreptate când au lansat proverbul „ce faci – aia pățești!” – și am trecut și noi (infinit mai „nevinovați”) prin momentele prin care a trecut Copăceanu de a înduioșat astăzi țara… așa că negrăbindu-ne să ne antepronunțăm la adresa probității unui procuror pe care îl cunoaștem de zeci de ani și știm cum își face dosarele,  ne limităm în această actualizare la a publica poziția oficială a Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad trimisă presei, ca urmare a apariției acestei înregistrări în spațiul public:

 

[Notă: Prima parte a fost cenzurată de YouTube ca nerespecând standardele comunității.]

„Eram de serviciu cu un coleg la un club din incinta ştrandului. În jurul orei 5 dimineaţa, Răzvan Copăceanu s-a dus la fosta lui iubită pe care a agresat-o fizic şi verbal. Aceasta din urmă a solicitat ajutorul agentului de pază, care l-a poftit afară din club pe agresor. În timp ce ieşea afară, lucru ce se poate vedea pe filmarea din club, agresorul şi-a mutat cuţitul-box din mâna dreaptă în cea stângă. Auzind de incident am ieşit afară, moment în care m-am trezit cu un pumn în faţă şi am fost înjunghiat în abdomen. Au urmat alte două lovituri de cuţit, una în umăr şi alta la mână, fiind tăiat la degete. Când am strigat că am fost înjunghiat, agresorul a rupt-o la fugă. Împreună cu colegul meu, am pornit în urmărirea lui şi l-am prins în faţă la Mc Donalds, unde l-am pus jos. În timp ce era imobilizat, ne-a adus în permanenţă injurii şi ameninţări, lucru care i-a provocat pe colegii mei care au ripostat lovindu-l. Când i-am reproşat că ar fi putut să mă omoare, iar eu am acasă o fetiţă de crescut, agresorul mi-a adus cuvinte jignitoare mie şi fetiţei mele, motiv pentru care am răbufnit. După ce a venit Poliţia şi Salvarea am plecat la spital, unde am fost operat în regim de urgenţă. Doctorul mi-a spus că am avut noroc ca a fost atins ficatul doar prin frecare şi nu prin înţepare, altfel aş fi fost mort. Aşa cum reiese din certificatul medico-legal mi-a fost pusă viaţa în pericol, necesitând 35 zile de îngrijiri medicale, ulterior fiind prelungit până la 63 de zile” – a declarat Florin Teodor Moza (30 ani) pentru presă.

În GALERIA FOTO atașată – mai multe imagini cu agentul de pază înjunghiat, de la momentul spitalizării și certificatul Medico-Legal.

[COMUNICAT 20 februarie 2020]

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public în data de 19.02.2020, Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 și 2 C.pen., port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 lit. a – alin. 2 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., respectiv purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin 2 C.pen.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a conturat următoarea situație de fapt:

În dimineaţa zilei de 29.12.2019, orele 05:30, în incinta ștrandului din municipiul Arad, pe fondul unei altercaţii generate de jignirea și agresarea fostei prietene, în timp ce era scos cu forța din interior, o persoană de sex masculin i-a aplicat agentului de pază mai multe lovituri cu un cuțit, inclusiv în zona abdominală, producându-i leziuni grave care i-au pus viața in primejdie si care au necesitat ulterior internarea de urgenţă a acestuia în Spitalul Clinic Judeţean Arad – Secţia Chirurgie, respectiv supunerea acestuia la o intervenție chirurgicală. Imediat după aceea, autorul agresiunii a părăsit zona în fugă.

În continuare, victima, mai mulți agenți de pază și un client al localului l-au urmărit pe agresor, l-au ajuns din urmă, l-au imobilizat, i-au aplicat mai multe lovituri și au apelat Serviciul de urgență 112.

La puțin timp după aceea, un echipaj medical și un echipaj de poliție s-au deplasat la fața locului. Atât victima înjunghiată cât și agresorul au fost internate la Spitalul Clinic Judeţean Arad – Secţia Chirurgie.

Ca urmare a propunerii formulate de Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, agresorul care i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit agentului de pază a fost inițial arestat preventiv pentru o perioadă 30 de zile, iar ulterior măsura preventivă a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu.

Separat, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a fost formulat un denunț cu privire la aceleași aspecte care fac obiectul dosarului penal menționat mai sus.

Deoarece denunțul formulat nu îndeplinea condițiile prevăzute de art. 290 alin. 2 C.proc.pen. rap. la art. 289 alin. 2 C.proc.pen. (Denunțul trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.), s-a făcut aplicarea dispozițiilor art. 294 alin. 2 C.proc.pen., solicitându-se petiționarului completarea acestuia. Până în prezent petiționarul nu s-a conformat, în ciuda faptului că a fost citat de mai multe ori în acest scop.

Astfel cum am arătat mai sus reiterăm că, în același dosar se fac cercetări și sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, vizând modalitatea în care agresorul a fost imobilizat și agresat de persoanele care l-au urmărit. La data de 29.12.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, fiind totodată administrate probe pentru lămurirea situației de fapt.

Dosarul este instrumentat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic, respectiv Poliția Municipiului Arad – Biroul de Investigații Criminale, care desfășoară activități în baza delegării procurorului de caz.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare, atât cu privire la agresarea agentului de pază cât și cu privire la împrejurările în care agresorul a fost imobilizat. Facem precizarea că acţiunea penală are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi se pune în mişcare când există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă în acest sens, iar arestul preventiv și arestul la domiciliu constituie măsuri preventive, activităţi care nu înfrâng principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură persoanele cercetate.

ROMÂNIA
MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL ARAD

……………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (29 decembrie, 2019) Mergeți la SPITAL și întrebați de Copăceanu… care azi-noapte, în Clubul ALADIO de pe ștrand, a amestecat ALCOOLUL cu MANELELE și cu BOXUL-CUȚIT, a hărțuit o femeie, a rănit un agent de pază și a luat, la rândul lui, BĂTAIE!

Scandal cu alcool și manele, hărțuire sexuală, pumni, picioare și „arme reci”… urmat de spitalizări, azi-dimineață, în jurul orei 4.00,  în fostul club de manele „I Fratelli” – actualmente ALADIO de pe ștrandul „Neptun”din municipiu.

Un anume Răzvan Copăceanu (22 de ani)… cumva (un necunoscut de majoritate… dar probabil celebru în „lumea lui”), „pe fondul consumului de alcool, manele și alte substanțe interzise” cum ar veni, cu un box-cuțit în dotare și „draci pă el” cât cuprinde, s-a luat de o chelneriță care stătea, pur și simplu, pe un scaun, lovind-o cu o palmă (motivul fiind, se pare, o „gelozie neconsumată”).
În continuarea șirului de pleonasme, fata s-a plâns agentului de pază al firmei DEY Bodyguard că a fost lovită, iar acesta, în tentativa de a-l legitima și potoli, s-a trezit înjunghiat de Copăceanul respectiv. Lovitura de cuțit a străpuns toracele agentului și i-a fracturat două falange.

S-a sunat la 112 dar, până să ajungă poliția la locul faptei, Copăceanu a fugit, fiind prins de colegii de la DEY ai victimei lângă terasa McDonald`s –  ca urmare a acestui eveniment aflându-se și el în spital.

Vom reveni cu amănunte.

[ACTUALIZARE] (ora 18.00)

Polițiștii de la Ordine Publică și Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad au demarat investigațiile în acest caz, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de  omor. „Am fost sesizați despre cele întâmplate, s-a efectuat cercetarea criminalistică la locul faptei, s-a ridicat cuțitul corp delict găsit asupra autorului și a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor”, a precizat Pavel Palcu, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

 

Radu Pandelea, 20 februarie 2020 10:05

certificat11certificat5certificat4certificat3certificat2E912BF2A-46FB-4B08-90C2-06E4993F06776CFFD0ED-43CF-498E-AC23-F2B23A3327E34F14B23A-2937-432F-802A-9BF2583BA9F069B8A441-3E6D-422B-B6F9-E736D76BC379COPACEANUbox-cutitaladio