miercuri, iunie 29, 2022

[ACTUALIZARE] Trupul neînsuflețit al tânărului înecat în balta de la Neudorf a fost scos de scafandri de la o adâncime de 4 metri

„Trupul neînsuflețit al tânărului fost găsit. A fost scos de scafandri din apă, de la o adâncime de aproximativ 4 m.” – a anuțat azi, în jurul orei 13.30, ISU Arad.
Cercetările au fost preluate de organele abilitate – respectiv IPJ Arad, care, ca în toate situațiile asemănătoare, a deschis o anchetă IN REM pentru moarte suspectă, pentru a afla circumstanțele exacte în care s-a produs decesul.

Recomandările Inspectoratului Județean pentru Situații de urgență:

În sezonul cald creşte numărul persoanelor care aleg să-şi petreacă timpul liber în apropierea cursurilor de apă, lacurilor şi canalelor de aceea este important ca cetățenii să conștientizeze riscul pe care şi-l asumă dacă se scaldă în locuri neamenajate unde există avertismentul „Scăldatul interzis”.

Pentru a evita evenimentele nedorite, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiș” al județului Arad, recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli simple:
  • frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
  • respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;
  • evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
  • nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;
  • nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
  • să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă. Ei se vor scălda numai sub controlul părinţilor sau altor persoane

……………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (6 iunie, ora 6.00) Un bărbat de 34 de ani este căutat cu scafandri în balta de la Neudorf, după ce duminică seara a intrat să se scalde și n-a mai fost văzut

De aseară, corpul unui bărbat de 34 de ani este căutat în apele bălții de la Neudorf (comuna Zăbrani), după ce, urmare a unei petreceri – sau partide de pescuit – prelungite, a intrat să se scande și nu a mai fost văzut.

„În această seară, in jurul orei 20:30, pompierii au fost sesizați să intervină pentru căutarea unei persoane, în vârstă de aproximativ 34 de ani, care a intrat în balta din zona localității Neudorf și nu a mai ieșit la suprafață.” – a anunțat ISU Arad la ora 21.15.

Din primele informații, se pare ca tânărul se afla la scăldat sau la pescuit împreună cu mai mulți prieteni

„La fața locului s-au deplasat: un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Arad cu o barcă, un echipaj de scafandri și un echipaj SAJ.

De asemenea, a fost solicitat și sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș care a trimis un scafandru la caz.”

Căutările au continuat cât s-a putut de târziu aseară și au fot reluate în această dimineață.  Conform ofițerilor de presă ai ISU, „Bărbatul dispărut în apele bălții din Neudorf nu a fost găsit” până la această oră.

Foto: arhivă

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news