joi, decembrie 8, 2022

[ACTUALIZARE] ULTIMATUM al conducerii CET SA: „Fără sprijin de la Guvern, Aradul poate să rămână fără căldură şi apă caldă de săptămâna viitoare!”

 

[ACTUALIZARE]

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Fără sprijin de la Guvern, Aradul poate să rămână fără căldură şi apă caldă de săptămâna viitoare!

Conducerea CET Arad şi CET Hidrocarburi solicită de urgenţă sprijinul Guvernului, într-o situaţie extrem de delicată. Datoriile acumulate au ajuns într-un punct în care este în pericol iminent sistarea activităţii CET, încetarea furnizării căldurii şi apei calde către populaţie şi agenţii economici.

În urma unei şedinţe a Consiliului de Administraţie, s-a reuşit achiziţionarea unei cantităţi de gaze pentru a asigura funcţionarea până luni inclusiv, la parametri reduşi. Dacă CET nu va primi finanţare imediat, Aradul poate să rămână fără căldură şi apă caldă de săptămâna viitoare!

În ultimii ani, am primit sprijin din partea Primăriei Arad, care a permis funcţionarea CET şi furnizarea agentului termic pentru arădeni. Recent, am avut o serie de discuţii cu parlamentari şi reprezentanţi ai Guvernului, în care am arătat situaţia grea în care ne aflăm şi pericolul iminent de a sista furnizarea căldurii şi apei calde în Arad. Aşteptăm un sprijin concret şi din partea Guvernului.

Solicităm prin intermediul mass-media intervenţia de urgenţă a Guvernului şi administraţiei locale care să permită funcţionarea CET în continuare!

Daniel Doble, Director CET Arad SA 
Victor Ciulean
, Director CET HIDROCARBURI S.A.

……………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (10 noiembrie, 2017) Daniel Doble, directorul CET Arad: „Cerem Guvernului și Parlamentului să intervină până când nu este prea târziu!”

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Directorul CET solicită Guvernului subvenţii direct pentru producătorii în cogenerare

Daniel Doble, directorul CET Arad, solicită modificarea în regim de urgenţă a legii 325/2006 si adoptarea unei strategii energetice naţionale adaptate realităţilor la nivel european şi mondial. El solicită subvenţii acordate direct producătorilor în cogenerare, pentru a salva CET-urile din România. „Avem nevoie de o strategie energetică naţională foarte clară. Fără măsuri urgente şi cu reglementările existente în domeniul distribuţiei gazelor  şi energiei electrice în România vor dispărea aproape în totalitate. Centralele Electro Termice care funcţionează pe gaz şi cărbune. Acestea asigura aproximativ 40% din energia electrică pentru ţara noastră. Nu se poate da vina la nesfârşit pe managementul local al CET-urilor. Dacă toate centralele au probleme la nivel naţional, înseamnă că avem o problemă de sistem pe care nu mai putem să o ignorăm. România din punct de vedere a potenţialului hidrografic se află pe locul 26 în Europa şi doar Porţile de Fier 1 şi 2 sunt rentabile, respectiv pot da o cantitate semnificativă în sistemul energetic naţional. Nu avem politici naţionale şi o strategie energetică implementată iar consecinţele se văd în preţurile care cresc şi care se reflectă în industrie, agricultură, servicii. În acest fel, pierdem la capitolul competitivitate. O ţară care prosperă se bazează pe energie ieftină pentru producătorii din industrie, agricultură. Importurile de energie scumpă vor conduce la falimentul multor companii, societăţi comerciale şi vor genera probleme sociale foarte delicate, pentru că populaţia nu va putea suporta costurile pentru asigurarea unui minim de confort – apă, gaze, energie electrică, energie termică. Cred că noi, specialiştii din domeniu trebuie să tragem un semnal de alarmă şi să cerem Guvernului, Parlamentului să intervină până când nu este prea târziu”, a spus directorul Daniel Doble.

Director General, ing. Daniel George Doble

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. Sub niciun motiv nu toleram sa ne expunem la imbolnaviri din motive politice.Pentru practici similare,Ceausescu a fost acuzat de genocid.Rezolvati problema,frumos,in liniste,de asa maniera incat noi,populatia nici macar sa nu simtim ca am trecut tangential pe langa o problema.Tensiunea arteriala sa nu creasca nici macar cu o unitate! S-a inteles?

Comentariile sunt închise.