SPORTURI

[ACTUALIZARE] UTA – Vagonul: 3 – 3 în CUPA CENTENARULUI… un meci dedicat părții frumoase ale memoriei colective

Vânătoru, Țârlea, Gaica, Nadiu sau Bora, au fost nume des rostite pe buzele microbiștilor acelor vremuri etapă de etapă. Aceste nume au putut fi vazute iar pe teren chiar dacă pe o suprafață redusă în Sala Sporturilor Victoria meciul în sine a fost extrem de spectaculos, cu șase goluri.
Scorul final a fost 3-3, după golurile semnate Stupar, Nădăban și Vânătoru, la UTA, respectiv Bora și juniorul Zopota (2). Buna dispoziție a fost la ea acasă pe toată durata partidei. Repriza a treia s-a desfășurat la „mansarda” Polivalentei. Pe durata meciului în tribune au fost si câțiva spectatori de lux precum Mihai Jivan, Dușan Radin, Aurel Nădăban, Viorel Sima, Adrian Ungur.
Conform jurnalistului Ovidiu Păcurariu, Ionuț Popa ar fi trebuit să fie și el în teren pentru Vagonul, dar a fost exclus în cele din urmă pentru abateri disciplinare repetate. Totuși, „Mister”, ca și restul participanților la această acțiune de suflet, s-a ales cu o diplomă și aplauze.
Meciul a făcut parte din acțiunea „Cupa Centenarului” și a avut ca țintă evocarea marelui Ladislau Brosovszky, golgheterului all-time al „Bătrânei Doamne” în Divizia A. Înainte de acest joc demonstrativ, foștii fotbaliști ai Aradului au dus o floare la mormântul lui Brosovszky.
UTA: Szabo, Lupu – Stupar, C. Nădăban, Țârlea, S. Lazăr, Bogoșel, Vânătoru, Gaica, Lazăr. Antrenor: Gabor Biro.
Vagonul: Dușan, Țamboi – Bora, Nadiu, C. Bogoșel, Gornic, Barna, Zopota. Antrenor: Ionuț Popa. Director tehnic: Ovidiu Păcurariu.
Arbitru: Marcel Vida
…………………………………………
[TITLUL INIȚIAL] (19 decembrie, 2018) UTA – Vagonul – un meci în memoria „frumoaselor timpuri de odinioară” și o reverență pentru FOTBALIȘTII pe care i-a avut Aradul
Astăzi, de la ora 15:00, Old Boys UTA invită publicul arădean la un meci „ca în timpurile frumoase de odinioară! ”
Veteranii UTA-ei vor fi față în față cu vechii rivali – și prieteni – de la Vagonul Arad.
Întâlnirea are loc la Sala Sporturilor Victoria.
În joc e pusă „Cupa Centenarului”. La ora 13:00, utiștii se întâlnesc la cimitirul „Pomenirea”, pentru a depune un omagiu la mormântul marelui Ladislau Brosovszky, care s-a stins în decembrie 1990.
Înaintea meciului se va păstra un moment de reculegere în memoria tuturor marilor fotbaliști pe care i-a avut Aradul.

 

Cosmin Gherman, 19 decembrie 2018 11:01