Acum vreo 8 ani era cât pe ce să avem gard la Spitalul Județean. Oare ce trebuie să facem pentru a avea?… că nu banii sunt problema, ci SUPERSTIȚIA IOȚCU

gard scjua 4
Distribuie:

 

Acum vreo 8 ani jumate era cât pe ce să avem gard la Spitalul Județean… N-avem, pentru că suntem hateri, criticăm de mici, scriem „tăt ce nu trăbă” (vorba aproape tuturor demnitarilor cu care soarta a decis să ne-ntâlnim) și „băgăm strâmbe”.
Deci, să știți și voi, că din cauza noastră gardul „Județeanului” se prezintă în halul în care se prezintă acum:

În septembrie, 2014, titram pentru site-ul la care lucram cum „Sultanatul Județean era cât pe-aci să aibă GARD de 500.000 de euro… N-are, pentru că Prefectura l-a declarat NELEGAL” pornind (acum putem să divulgăm și sursa… că s-a prescris) de la „o mică rugăminte” (însoțită de acte) a subprefectului de atunci, Radu Stoian – ca parte a operațiunii „Executați-l pe Ioțcu” pe care o onoram aproape cu plăcere.

S-ar putea să n-avem parte de gardul ăla din cauza faptului că arestarea și condamnarea lui Ioțcu pornind de la intenția de a-l face a devenit SUPERSTIȚIE pentru cei de după el…

la fel cum s-ar putea să nu!
Faptul că nu avem gard între „noi” și  „fabrica” de pe „Victoriei” colț cu „Andrenyi Karoly” e nașpa – atât d.p.d.v. al sănătății publice cât și (bleax!) estetic… și oare ar trebui să ne vină o temă de casă gen „Executați-l pe Cionca” pentru a demara o campanie pentru asta?!
Unii zic că da.

ISTORIE sau ce?…

În anul 2014 CJA, pe vremea lui Nicolae Ioțcu, a promovat un proiect de hotărâre privind „reamenajare împrejmuire incintă și cabine poartă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad”, având o „Valoare Totală, inclusiv TVA – 289.877 Euro” . Așa scria, la acel moment, pe sumarul devizului (Anexa 1a), „conform Documentației Tehnico-Economice, faza Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI)”.

A rămas, totuși, pentru posteritate, dialogul din ședința CJA de atunci

„Dl. Ioţcu Nicolae: Dacă sunt întrebări?

 Dl. Săbău Gheorghe: Domnule preşedinte, eu propun ca acest proiect de hotărâre să se revizuiască, dar să se schimbe ceva, pentru că mi se pare o sumă foarte mare, pentru un gard de 700 de metri liniari nu?Şi două cabine pentru portari…

Dl. Ioţcu Nicolae: Da. Este un proiect tehnic realizat. Eu cred că trebuie să îl aprobăm şi din licitaţie, dacă cu siguranţă……… dacă  sumele sunt  prea mari, cu siguranţă la licitaţie se vor reduce. Dar vreau să vă mai atrag atenţia asupra unui aspect, acest gard nu este un gard, cum să spun….. care este o simplă împrejmuire, adică trebuie să îl luam cu cabine cu tot, ceea ce înseamnă utilarea acestor cabine, să avem un acces corect controlat, la spital.

 Dl. Sabău Gheorghe: Acuma…..

Dl. Ioţcu Nicolae:În momentul de…..Daţi-mi voie acuma…. Eu v-am lăsat să vorbiţi. Cănd termin, vă las. Cred că în momentul de faţă la spital, aşa cum bine ştiţi, sau cei care accesaţi Spitalul Judeţean, constataţi că nu avem o împrejmuire corectă, dar cel mai grav lucru este că nu avem un sistem de acces securizat în Spitalul Judeţean. Se intră în curte cam cine vrea, cum vrea, nu există un control, pentru că nu ai cum controla la ce pacient merge, sau dacă are vreun pacient. Se intră în curte. Există…Şi acest lucru ţine cont şi de amenajarea care o facem în curte, ceea ce înseamnă cu trei descărcări la fiecare din cele două  intrări în urgenţă şi nu mai putem tolera ca pe poarta principală să existe un singur acces şi în forma în care este. Deci acolo va fi cu o intrare, aşa cum probabil aţi luat la cunoştinţă la proiect, când a fost prezentat, se va intra de  pe Victoriei, se va ieşi pe Karoly, cu un circuit corect al salvărilor şi a intervenţiei, şi în momentul acela ne obligă, din punctul de vedere al sistemului de asigurare a  securităţii în jurul spitalului, inclusiv în spate unde se intră acum, prin spatele spitalului, să asigurăm un flux corect al celor care au dreptul şi au treabă în spital…..pentru că altfel tot ce investim în spital, pe un trafic incorect, nu este unul care să fie în regulă.

 De aceea, acest proiect…nu putem noi revizui un proiect care a fost comandat în acest spital….A rezultat o sumă, care va fi  supusă unei licitaţii publice. Ştiţi foarte bine că la licitaţii se oferă preţul cel mai mic din această soluţie. Deci, atunci putem să aflăm preţul cu care se va construi. Dacă sunt alte întrebări?

Dl. Săbău Gheorghe: Domnule preşedinte, la 500 de mii de euro, trebuie să fie operă de artă gardul ăsta, nu vă supăraţi.  Mulţumesc.

Dl. Ioţcu Nicolae:Bine….. Am reţinut.

 Dl. Purcaru Mircea: Domnule preşedinte…..

 Dl. Ioţcu Nicolae:Da.

 Dl. Purcaru Mircea: Am şi eu o obiecţie aicea, pentru faptul că, sigur, cum aţi prezentat dumneavoastră, e în regulă faptul că se creeaza un circuit al salvărilor…

 Dl. Ioţcu Nicolae:Şi nu numai al salvărilor…..

 Dl. Purcaru Mircea: ….dar din câte am înţeles eu, acele dotări de bariere, cabine, urmează…. sau nu fac parte din…. cheltuiala acestui proiect.

 Dl. Ioţcu Nicolae: Sistemul de supraveghere este altul.

 Dl. Purcaru Mircea: ….şi atunci….pentru ceea ce ni s-a prezentat ca şi gard…..sigur, pare…

 Dl. Ioţcu Nicolae: Nu numai gard, domnule Purcaru, este vorba şi de porţile şi  cabi….tot ce se construieşte pentru acces în două trei locuri lângă  spital, nu este gardul numai….este tot complexul de securitate din punct de vedere al construcţiei în jurul spitalului.

 Dl. Purcaru Mircea: Care intră pe alţi bani.

 Dl. Ioţcu Nicolae: Numai dotările de supraveghere intră pe alţi bani….(neinteligibil)…..da sigur păi acolo există alt sistem…

 Dl. Purcaru Mircea: Cum?  Deci vedeţi….. Gardul ăsta este undeva la 700 de euro…

 Dl. Ioţcu Nicolae: Sunt convins că dacă preţul este prea mare, la licitaţie o firma o să vină să ofere 100 euro, dacă ăla-i preţul corect. Şi vă invit să participaţi la licitaţie.

 Dl. Purcaru Mircea: Eu nu fac garduri.

 Dl. Ioţcu Nicolae: Păi….nu faceţi…….poate aveţi un prieten, care spune că îl poate face mai ieftin, ceea ce cerem noi în proiect.

 Dl. Purcaru Mircea: Lăsând la o parte gluma. Pare foarte scump gardul ăsta.

Dl. Ioţcu Nicolae: Licitaţia va corecta acest lucru, dacă este prea scump. Da. Cine este pentru? Vă rog să votaţi. 20 voturi. (Ioţcu Nicolae – preşedinte, Ţolea Adrian – Florin -vicepreşedinte, Guţu Romulus – Remus – vicepreşedinte, Ardelean Aurel, Boloni Gyorgy, Budiu Simion, Chambre Dorina – Rodica, Covaliv Valentin, Enăchiuc Dumitru – Florian, Feieş Cristian, Hărlău Dacian – Alin, Lucaci Cornel – Ştefan, Micle Ioan, Negrea Daniel, Onea Mircea, Plaveţi Ioan, Popa Garofiţa,  Seculi Ioan – Gheorghe, Şipoş Gyorgy, Ulici Ion – consilieri judeţeni). Mulţumesc. Împotrivă? Vă rog să notaţi voturile împotrivă. 12 voturi (Achim Zeno Cătălin, Duruş Daniel-Sorin, Damian Vasilică, Gligor Ioan, Iorgovan Simona – Lucia, Moţ Petru, Parpală Caius Mihai, Pereteatcu Cosmin Nicolae, Purcaru Mircea, Săbău Gheorghe, Sulincean Marius – Mircea, Vesa Teodor – consilieri judeţeni).-. Abţineri? -. Adoptat.”

Hotărârea nr. 44 din 28 februarie, 2014 privind „aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție investiției Reamenajarea împrejmuire incintă și cabine poartă la SCJA” a fost declarată nelegală de Prefectura Arad la acel moment

Instituția Prefectului a întocmit atunci o Sesizare destinată Tribunalului Arad, Secția de Contencios Administrativ, privind constatarea nelegalității Hotărârii nr. 44/28.02.2014, expunând motivele strict juridice care stau la baza încetării lucrărilor, respectiv nealocării sumei respective:

1. Nu s-a respectat procedura de informare a persoanelor asupra problemelor de interes public care urmează să fie dezbătute de autoritățile adminstrative ale județului – nici pe site-ul propriu, nici la sediu, nici într-un spațiu accesibil publicului, nici în mass-media centrale sau locale (Ioțcu zicea atunci că l-a publicat pe Glasul Aradului și pe Nyugati jelen), „ținând cont de faptul că suma ce urmează a fi achitată pentru aceste investiții este suportată din banii publici”… cum scrie în Referatul de nelegalitate… 
2. 
Nu s-a respectat art.44, alin.1 din Legea 215/2001 („Biblia” administrației publice locale), care stabilește că „(1) Proiectele de hotărâri înscrise pe ordinea de zi a ședinței consiliului local nu pot fi dezbătute daca nu sunt însoțite de raportul compartimentului de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului, care este elaborat in termen de 30 de zile de la înregistrarea proiectului, precum si de raportul comisiei de specialitate a consiliului.” De asemenea, rapoartele comisiilor de specialitate nu aveau toate aviz favorabil, iar unele, favorabil avizate, au un referat „evaziv și neîntemeiat.” Amendamentele formulate – în continuarea ilegalității – nu au fost supuse votului consilierilor, așa cum prevede legea.”

Și, uite-așa, odată cu debarcarea lui Ioțcu, gardul Spitalului Județean a rămas în aer… 

***

[ACTUALIZARE – ora 14.40]
Informare SCJUA

Ca o coincidență, în timp ce noi scriam acest material, reprezentanții spitalului pregăteau o informare de presă cu privire la lucrările de reparații care urmează a se efectua și pentru care a și fost semnat un contract de lucrări. Reparația gardului ar fi și ea cuprinsă în lista de lucrări, dar din câte știm acestea presupun doar schimbarea plasei de împrejmuire, deci nu construirea unui gard nou. Adică, igienizează puțin, cât să înlocuiască plasa ruptă.

„Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a încheiat săptămâna aceasta un contract pentru lucrări de reparații curente – generale și de renovare la clădirile instituției. În cadrul acestui contract, cu o valoare totală de 1,4 milioane de lei sunt cuprinse 11 obiective inclusiv reparația gardului care împrejmuiește sediul central al spitalului, din strada Andrenyi Karoly, colț cu Calea Victoriei. Lucrările presupun repararea gardului, cu respectarea proiectului existent și vor fi finalizate până în luna decembrie a acestui an.” – ne-au transmis reprezentanții SCJUA prin biroul de presă.

 

Categorie: Culise
Etichete: gard la SCJUA, investiții la Spitalul Județean Arad, Nicolae Iotcu, Spitalul Judetean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Școli goale de Ziua Mondială a Educației. Miercuri, 5 octombrie, NU SE FAC CURSURI
Articolul următor
Controalele DSP Arad descoperă și exemple pozitive
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

colaj ccr

Curtea de Conturi a documentat PLĂȚI NELEGALE de 3,7 milioane lei efectuate de PRIMĂRIA ARAD în doar 45 de zile! „Campioana absolută a sifonărilor” este ELBA Timișoara, urmată de Centrul Cultural Municipal și Universul Verde [VEZI TOT DOCUMENTUL]

  Cel mai recent dintre raporturile Curții de Conturi a României – Camera de Conturi Arad – operat la Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Arad și destinat Domnului Primar Gheorghe Falcă a…