marți, iulie 5, 2022

AJF pregătește reluarea antrenamentelor în fotbalul din județ

 

 

Președintele interimar al Asociației Județene de Fotbal Arad, Mako Andras, a participat la videoconferința inițiată de către Federația Română de Fotbal la care au  participat toți președinții de Asociații Județene de Fotbal din România.

Videoconferința a fost deschisă de către președintele FRF Răzvan Burleanu, prin aducerea unui omagiu celui care a fost Adrian Lucaci, președinte AJF Arad. Răzvan Burleanu a prezentat puncte din viața lui Adrian Lucaci, importanța președintelui AJF Arad în desfășurarea diferitelor competiții cu impact național care au fost promovate de către Adrian Lucaci – Cupa Satelor, competiție care a fost impusă de către FRF la nivel național.

După această prezentare, președintele FRF Răzvan Burleanu a prezentat situația fotbalului din perioada stării de urgență, măsurile pe care FRF le-a luat în acestă perioadă de pandemie, dar și indicațiile comitetului medical al FRF în ceea ce privește începerea competițiilor. Alte comunicate sunt așteptate în zilele următoare.

Mesajul principal a fost: ÎNCEPEREA ANTRENAMENTELOR după care ÎNCEPEREA COMPETIȚIILOR

Situația privind liga 3 la fotbal este pecetluită. Nu la fel stau lucrurile în liga 4 (prima din județ), unde fiecare AJF poate decide în funcție de situația fiecărui județ în parte, competiție fotbalistică rezervată amatorilor. Așa cum se știe, amatorii nu au încă acces la bazele sportive. Există o variantă neoficială vehiculată în județele din jur și anume ca pregătirea să fie reluată la mijlocul lunii iunie, iar dacă se va putea juca, acest lucru să se producă spre finele lunii viitoare, până la sfârșitul lunii iulie, caz în care, în funcție de datele disponibile, s-ar aplica un sistem cu play-off, în partea superioară a clasamentului (cu etape intermediare în ritmul miercuri-sâmbătă). Există varianta să se permită reluarea pregătirilor în jurul datei de 15 iunie, în funcție de anumite condiții, iar meciurile să fie programate după aproximativ două săptămâni. Așteptarea se prelungește pentru fotbalul amator din județ. Există în continuare variantele: încheierea sezonului pe teren pentru stabilirea campioanei (e clar că toate etapele rămase nu se mai pot derula), sau desemnarea câștigătoarei în funcție de ierarhia actuală , fără să se mai joace deloc.

Sunt zile fierbinți în fotbalul românesc, care încearcă să-și repornească motoarele după două luni de pauză cauzată de pandemia de coronavirus. Ne raportăm la protocolul de sănătate strict recomandat de autorități, dar și  la termenul de finalizare a campionatelor.

 

Ultimele Știri

Related news