marți, iulie 5, 2022

Alexandru Meszar susține că UTA a respectat regulamentul. „Riscam pierderea licenței dacă permiteam accesul suporterilor lui Poli pe stadion!”

 

Oficialii clubului UTA, prin vocea lui Alexandru Meszar, regretă că a fost organizatori la cel mai urât derby al Vestului, dar s-a respectat la virgulă regulamentul și clauzele de licență. Totuși, oficialul clubului arădean e de părere că timișorenii au sfidat competiția. Poate fi și un gest de frustrare după un penalty ratat.

„Cu toate că am câștigat cu 3-0 pentru a doua oară în ultimii ani”…

În returul sezonului trecut, pe terenul lor și acum, prin ieșirea lor de pe teren. Vrem să fim înțeleși foarte bine, nu a fost vorba despre rea voință, dimpotrivă. A trebuit să ținem cont de situația existentă, de infrastructura stadionului unde jucăm, ROAF-ul și Legea 4. Dar am ținut cont mai ales de siguranța spectatorilor de pe stadion. Să nu uităm evenimentele de la ultimul Poli – UTA, din toamnă, unde exista un stadion mult mai pregătit pentru a se putea gestiona un asemenea derby și tot au fost incidente nedorite. Apoi, mai aveam ca exemplu și partida de acum zece zile, de pe Național Arena, dintre Steaua și Rapid unde iarăși au fost incidente. Revenim și amintim că am pus la dispoziția galeriei adverse 70 de locuri la peluză, unde puteam asigura atât siguranța lor, cât și a celorlalți spectatori. Nu am vrut să depășim această cifră pentru că riscul de incidente devenea automat mai mare. Suporterii lui Poli au refuzat să intre pe stadion pentru că doreau să le permitem accesul tuturor celor aproximativ 200 de timișoreni care au venit organizat.
Dacă nu veneau organizat, în tricouri violete, ci erau îmbrăcați obișnuit și intrau separat, cum mai mergem, de exemplu, și noi arădenii la meciuri în tribunele arenei „Dan Păltinișanu”, chiar și cu familiile, intrau pe baza biletului ca și orice alt spectator. Dar, repet, puteam permite accesul lor fără însemnele unui club rival și organizat într-un grup, o galerie, ce necesită măsuri speciale de pază și protecție. Stadionul din Șiria are un singur sector prevăzut cu garduri pe măsură și cu intrare separată, care sunt condiții obligatorii pentru găzduirea fanilor echipelor adverse, iar acesta are 70 de locuri. Orice modificare în timpul campionatului duce automat la pierderea omologării. Din informațiile pe care le avem e vorba de 200 de bilete, adică cu 130 mai multe decât cele alocate oficial. Acest plus le-a achiziționat asociația suporterilor din Timișoara luând câte două-trei bilete pe parcursul mai multor zile, având și sprijinul prietenilor din Arad, iar ulterior le-au pus la vânzare fanilor la un preț mult mai ridicat. Cu toate că erau conștienți că în stadion vor intra doar 70.”

Interviul integral în cadrul căruia Alexandru Meszar a făcut aceste declarații îl puteți citi pe site-ul oficial al Clubului UTA.

Ultimele Știri

Related news