Front 8 ȘTIRI

Alin Huțu (6 noiembrie, 1976 – 4 septembrie, 2020) – arădeanul din Toronto care a murit dând dovadă de o DEMNITATE incredibilă

 

Meteorolog, inginer și manager pasionat de literatură, istorie și filosofie, poet și scriitor în timpul liber… pe care n-avea de unde să-l găsească la cât de mult îi ocupau timpul problemele pe care nu le dezvăluia nimănui. Un om rar, de o deschidere imensă pe orice subiect; tolerant… partenerul de bere perfect pentru cine vrea să ruleze un discurs empatic slalomând printre cele mai diverse subiecte, țări, limbi, personalități cu un om inteligent.

Pe relația Arad – Londra – Toronto (unde a trăit în ultimii ani), drumul vieții lui Alin Huțu a fost generos cu experiențele, ascendent din punct de vedere profesional și financiar și fericit din cel familial.
A povestit toate acestea într-un articol pe care ni l-a făcut cadou în luna iunie a acestui an blestemat pentru toată lumea – îl puteți (re)citi în coda acestui necrolog -, am conversat de zeci de ori despre de toate: despre prietenia sa cu muzicianul arădean Teo Milea, cu care era vecin, despre situația politică din Arad, coronavirus și astronomie)… în afară de boala care-l măcina.
A ascuns asta cu o discreție pe care n-am mai întâlnit-o niciodată.

Aseară, un prieten comun m-a sunat și mi-a întors creierii pe dos cu următoarea formulare: „Luci, a murit Alin Huțu. El – nu știu dacă știai – era foarte grav bolnav. A suferit două operații de tumoră pe creier. Zilele astea și-a făcut-o pe a treia, iar fizic vorbind a supraviețuit… însă viața care ar fi urmat ar fi fost una de «legumă». Nu a vrut să lase povara asta pe capul soției și copilului său, așa că încheiase – «în caz că…» – un contract pentru a se sinucide asistat…”

În Canada, eutanasia este legiferată.

A venit acel «în caz că…»

Sora sa a ținut neapărat să nuanțeze acest fel de a muri:

Fratele meu nu și-a ascuns boala, după fiecare operatie, două la numar, nu trei, el a postat pe Facebook, mulțumindu-le doctorilor. A trăit ultimul an cu demnitate, ducând la bun sfârșit fiecare proiect început. Și a murit tot asa, cu demnitate. Nu s-a sinucis.”

***

„Lumină și splendoare
O să vă aduc din carul
În care Dumnezeu îmi va face darul!”
Este ultimul status al său, datat  4 septembrie, 2020

Lumină și splendoare O să vă aduc din carulÎn care Dumnezeu îmi va face darul!September 4 2020

Publicată de Alin Hutu pe Vineri, 4 septembrie 2020

…după care a plecat…

Odihnește-te, zboară sau fă ce vrei tu, Aline… în pace.

Articol asociat:

[România – țara fără PROIECT] Traseul Arad – Londra – Toronto al unui inginer româno-canadian, desenat șoc cu șoc

Lucian Valeriu, 5 septembrie 2020 11:03

alin_hutu
https://centaur.ag/wps/antibiotics/