Alte 2 dosare penale, 14 permise reținute, 8 certificate de înmatriculare retrase și 120 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii rutieri în doar 24 de ore

0
701
politie_trafic
Infracțiuni rutiere, la mijlocul săptămânii

Polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu- Criș au fost sesizați despre un camion derapat într-un șanț, în localitatea Pilu. La fața locului, a fost găsit un cetățean bulgar, din verificările efectuate reieșind că bărbatul ar fi condus camionul.

Acesta emana halenă alcoolică, testarea cu aparatul alcooltest indicând o îmbibație alcoolică de 1.06 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În Ineu, în seara zilei de 20 iulie a.c., pe D.N. 79/A, a fost depistat un bărbat de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism având valabilitatea numărului de înmatriculare expirată
din anul 2021.

Cei în cauză sunt cercetați pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere
pe drumurile publice.

***

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 51.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 14 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

Biroul de presă al IPJ Arad