Front 7 ȘTIRI

Alte ZECI DE MII DE OAMENI rămân fără locuri de muncă! Operatorii din domeniul JOCURILOR DE NOROC atacă în JUSTIȚIE „HOTĂRÂRILE C.J.S.U. Arad” care îi condamnă la FALIMENT… iar problema și mai gravă e că NU PE TOȚI!

 

O PLÂNGERE pentru nerespectarea dreptului CONSTITUȚIONAL la MUNCĂ va fi depusă astăzi la Judecătoria Arad, o scrisoare de protest va fi promovată în spațiul public, iar în zilele următoare se va lăsa cu „ieșit de lume în stradă” și cu acuze grave, urmare a unor anchete private, la adresa funcționarilor publici care decid, ABSOLUT ALEATORIU și ÎN INTERES PROPRIU, pe cine, cum și când să închidă, profitând, la modul cel mai ordinar, de pandemia provocată de coronavirus prin care trecem atât de urât… tot din vina lor!

HOTĂRÂREA nr. 55 din 09.10.2020 privind modificarea art.2 din Hotarârea nr.53 din 06.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad este „mărul discordiei”, pentru că

Alineatul 3 din articolul 1 al acestui act oficial lasă mii de arădeni și zeci… spre suta de mii de români fără job:

„(3) Se suspendă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în toate spațiile în care există aparate, inclusiv în cazinouri. Excepție fac spațiile în care funcționează pariuri și loterii, în care se comercializează bilete (fără utilizarea aparatelor pentru jocuri de noroc), cu respectarea regulilor de distanțare fizică și a măsurilor de igienă sanitară.”

„În primul rînd, legea spune că la 2,5 infectați la mia de locuitori, autoritățile au dreptul să intervină, să ne închidă etc. Aradul, la data emiterii ordonanței, avea 1, 42. Din start e un ABUZ!” – au răbufnit cei 75% dintre operatorii licențiați în domeniul descris de ordonanță. „În al doilea rând: nu există în România niciun caz de îmbolnăvire / contaminare a vreunui om într-un salon de jocuri de noroc! Nu credem – și invităm pe oricine să compare – că există spații mai bine puse la punct, conforme cu normele sanitare, în care se procedează mai corect. La intrare, se dezinfectează aparatul, iar clientul se spală cu dezinfectant. Masca e obligatorie și există spații separate pentru fiecare jucător, despărțite de paravane de plexiglas.” – ca în fotografia făcută ieri, într-unul dintre saloanele de jocuri din Arad:

„În afară de faptul că măsura este abuzivă, a fost și aplicată brutal, la fel de abuziv: au venit noaptea, cu Poliția și Jandarmeria, au închis baruri, cafenele, saloane de jocuri… au venit pur și simplu și i-au scos pe toți afară.” – este mărturia unuia dintre liderii de pe piață ai acestei nișe… care, s-o spunem CLAR: CONTRIBUIE LA BUGETUL STATULUI mai mult decât aproape oricare alta!

„Ceea ce e încă și mai grav e că nouă NU NE MAI ASIGURĂ NIMENI nici măcar ȘOMAJUL LA ANGAJAȚI!

Noi trebuie să ne plătim chiriile, taxe, licențe și așa mai departe. Vrem să mergem în INSTANȚĂ pe CONTENCIOS ADMINISTRATIV și să CONTESTĂM ACEASTĂ MĂSURĂ ABUZIVĂ. 
Dacă chiar ar fi teste… știm că nu sunt, dar oficial avem sub 1, 5 la mia de locuitori. Și chiar presupunând că se depășește” (cum „se aude prin târg”, că „marți-miercuri va depăși 2 la mie”) – „nu trebuie să le închizi locațiile, nu trebuie să sugrumi agenții economici… se poate face în așa fel încât maxim 10 jucători să intre în sală, să se respecte distanțarea fizică… sunt alte măsuri care se pot lua, înainte de a da cu toporul în cap unui grup de cetățeni care au fost corecți cu statul…”

ÎNCĂ 15.000 DE OAMENI lăsați „în voia norocului”

„Noi am stat 4 luni de zile închiși… nu vorbim aici doar de situația jocurilor de noroc: toate barurile, toate cafenelele, tot domeniul HORECA… Vorbim de foarte mulți angajați aici: familii care au copii… Eu cunosc faptul că o jumătate din asociații mei au închis afacerea: fiecare dintre aceste firme are între 50 și 100 de angajați… vorbim mai ale de angajați tineri, în jurul a 25 de ani. La nivel de Arad sunt aproape 15.000 de oameni care lucrează în acest domeniu.”
„S-au închis în tot județul – și unde a fost, și unde nu a fost cazul de depășire a numărului de infectați la mia de locuitori… Gândiți-vă apoi la colaboratorii noștri – care toți trec prin aceeași situație. Și așa mergea prost după redeschiderea aceasta, scurtă – ne-au retezat orice șansă de a ne mai redresa! Gândiți-vă că din 1991 – `92 există firma noastră – dacă mai continuă în ritmul ăsta vom închide: la anul închidem de tot!”

„Și totuși, MOZZART și SUPERBET-ul de ce funcționează?!”

„Aceste două cazinouri au funcționat și funcționează și acum… Au fost «vizitate» de câteva ori de autorități… le-au dat amenzi gen 500 de lei, iar ăia le-au spus în față: «Poți să-mi dai câte amenzi vrei tu… eu tot nu închid – eu AM PRIMIT ORDIN DE LA BUCUREȘTI SĂ ȚIN DESCHIS!» Ce criterii-s astea, domnule?!” – ne dă „miezul subiectului” una dintre administratoarele acestei și așa foarte complicate afaceri. „Nu mi se pare corect: ori suntem toți la un loc – ori ce-i aici?!”

Ce-i aici?!… Cheia PENALĂ a întregului subiect e aici (sperăm să îl descuiem la un moment dat).

„Să facem o comparație pe care o vede oricine, zilnic: oare în mijloacele de transport în comun, în moluri… locuri unde nu se poate controla nimic, există distanțarea fizică și igiena care este aici, unde totul se poate controla?! E clar că autoritățile au ceva SUBIECTIV cu noi – altfel nu se explică!”

Este rezumatul unei discuții mai lungi, pe care am purtat-o cu trei sferturi dintre administratorii licențiați ai celor mai cunoscute saloane de jocuri de noroc din Arad.
Vom reveni, odată cu derularea litigiului atât în justiție cât și în spațiul public.

Lucian Valeriu, 12 octombrie 2020 8:34

jocuri