duminică, martie 26, 2023

Am înfrânt din nou!

 

Nici nu știu de ce sunt supărat, la urma urmei, având în vedere premisele, USR a obținut un scor foarte bun. Se putea și mai bine, dar ăsta e rezultatul unei campanii făcută pe genunchi, fără o strategie anume, fără un program coerent și fără niște lideri proeminenți care să vorbească pe aceeași voce.

Scorul PSD m-a șocat la modul cel mai sincer, mă așteptam să facă aproape de 40%, plus-minus două procente, dar peste 45% e dincolo de orice scuză, de orice explicație logică, dincolo de orice înțelegere. Am văzut că mulți pun scorul PSD în cârca neparticipanților la vot, ceea ce mi se pare greșit. Și eu am îndemnat lumea să iasă la vot, da’ nu mi se pare că sunt ăia de vină că a obținut PSD scoru’ ăsta.

Din contră, dacă nu te atrage oferta politică a niciunui partid, mai bine stai acasă, decât să dai cu ștampila, doar așa, să te afli în treabă. Știu, o să îmi iau înjurături pentru afirmația asta, da’ părerea mea e că mare parte dintre ăia care n-au participat la vot n-au nicio treabă cu politica, cum și de ce se alege legislativul, cine și cum candidează și alte lucruri de genul ăsta, de unde rezultă că dacă s-ar fi ieșit la vot mai masiv s-ar fi putut să ne punem fustele-n cap mai rău…

Am văzut fel de fel de abordări, de explicații, de încercări penibile de a găsi rațiune într-un act complet irațional; explicația e simplă: noi ăștia care dăm doi bani pe valori occidentale, pe cinste, onestiatate, normalitate, meritocrație șa trăim înconjurați de o națiune de proști și fofârlicari. Asta e, oricât de urât sună, ăsta e adevărul.

Probleme?

42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, iar 20% cred că Pământul are nevoie de o lună pentru înconjura Soarele. 30% cred că primii oameni au trăit în aceeaşi perioadă cu dinozaurii. 63% cred în viaţa de apoi.

Dacă bem apă după o persoană infectată cu HIV este foarte probabil să ne îmbolnăvim şi noi. 60% au răspuns greşit.

Persoanele bolnave de diabet zaharat trebuie să mănânce multe dulciuri. 93% au răspuns greşit.

62% dintre români cred că, datorită cunoştinţelor lor, oamenii de ştiinţă au o putere care îi face periculoşi.

(sursa)

Bun, dacă am stabilit că inteligența aia specială a românilor e doar un mit, avem și răspunsul pentru care ne-a tras-o PSD-u’ de nu știm ce ne-a lovit. Asta plus o campanie bine orchestrată care a marșat fix pe

(citește mai departe)

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. Prietene, esti slab rau. Emiti pretentii absolut nesimtit, te erijezi in detinatorul adevarului pozitionandu-te ca facand parte dintr-un grup minoritar al celor care iubesti valorile occidentale. Jignesti 20% din populatie pentru modul cum au votat, jignesti pe cei care nu au vrut sa voteze (trecand fara nici o dificultate de la aparatorul democratiei la comunism prin neacceptarea absenteismului).
    Afirmi irationalul rezultatului din obedienta pentru partidele la moda. Ca orice schizofrenic care se respecta dai vina pe altii prin negarea realitatii obiective. Consideri ca un fenomen social este penibil findca nu-ti convine tie. Totul se reduce la universul tau de rahat, la propria persoana, la propriile tale simpatii, la orgoliul tau de atoatestiutor. Esti bolnav. Faptul ca va puneti fetele la un articol denota ca sunteti mandrii de creatia voastra literara si ca vreti sa se utilizati zoaiele puse in media pentru a va promova sau pentru a va scuza ca sunteti asa destepti in acelasi timp cu suntei frumosi si cool.
    Esti asa de prost ca nici nu-ti poti da seama cat esti de prost, Esti asa de arogant ca nu poti admite ca poti gresi. Esti asa de increzut ca iti permiti sa te critici singur sugerand ca cititorii vor trebui sa fie obligati sa vada ca esti si ironic. Esti asa de suficient ca ”stii” ca exista doar ce stii tu. Esti intruchiparea zicalei ”prostul nu e prost destul daca nu e si fudul”.
    Mai suferi si la capitolul logica elementara. Procentele pe incultura sunt mai mari de 20% care este procentul votantilor PSD si pe cale de consecinta ceilalti prosti au votat pe ceilalti sau sunt cei care nu au votat PDL-ul deghizat stand din scarba acasa?
    Scarboasa specie!

Comentariile sunt închise.