SPORTURI

Am reușit „performanța” de a pierde și cu ultima clasată

 

UTA – Iași 1 – 2 (0 – 2)

UTA: Fl. Iacob – Peteleu, Erico, Ilie, Shlyakov – Miculescu, Roger, Vorobjovas, D. Rusu – Hora – Buhăcianu.

Au mai evoluat: Antal, C Rus, Bustea, Petre.

Antrenor: Laszlo Balint.

Iași: Brânză – Cană, De Iriondo, Baxevanos, Onea – Gaitan, Passaglia –  Vanzo, Soares, Popadiuc – Zajmovic.

Au mai evoluat: Fr. Cristea,

Antrenor: Nicolo Napoli

Arbitri: Marcel Bîrsan (București)- Octavian Șovre (Oradea) și Marius Marchidanu (Brăila). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare).

Observator FRF: Marian Salomir (Cluj)

Observator LPF: Ioan Bogdan (Arad)

Puținele meciuri din acest sezon în care echipa lui Laszlo Balint pornea favorită în acest sezon a fost programat azi în fața ultimei clasate. Ieșenii au venit în orașul de pe Mureș cu o echipă decimată și lipsită de motivație. Meciul în sine a început sub dominarea arădenilor dar fără ocazii clare cu excepția celei din minutul 2, când reluarea lui Roger a fost respinsă de De Iriondo. Împotriva cursului jocului, după o situație de gol a gazdelor la șutul lui Hora. Gaitan a pasat în adâncime, Platini a scăpat  în dreapta,  din 12 metri, Iacob a respins cu piciorul, iar minutul următor o oaspeții au deschis scorul după o fază fixă. Golul doi a venit la scurt timp  în urma unui contraatac declanșat de Onea, faultat de Vorobjovas  și obținând lovitura de la punctul cu var. După golul doi, oaspeții au trecut pe lângă golul trei în schimb, Gaitan l-a faultat pe Roger în careu, dar Bîrsan a lăsat jocul să continue, în minutul 40.

După pauză, tot oaspeții au avut prima ocazie, dar a ratat  Zajmovic. UTA a relansat meciul în minutul 65 grație reușitei lui Hora. Puține ocazii de gol clare gazdele aleargă după egalare, dar tot ieșenii mai periculoși după greșeli personale în defensiva arădeană, în minutul 84 Zajmovic a tras în portar. Portarul Brânză atinge balonul înainte să l degajeze și apoi îl ia în mână.  Lovitură liberă indirectă pentru arădeni din colțul careului de 6 metri, mingea e așezată pentru Petre, care trage puternic, mingea deviată din blocaj și apoi în transversală, în minutul 90+4.

Așa s-a marcat:

Minutul 27, Passaglia execută cu efect o lovitură liberă din dreapta de la 25 de metri, nimeni nu deviază mergea care intră în poartă lângă bara din dreapta lui Iacob, Platini era aproape de minge 0 – 1.

Minutul 31, Popadiuc a tras tare de la 11 metri în dreapta lui Iacob, 0 – 2.

Minutul 65, Roger a trimis o minge pentru Erico, dar mingea sare la Hora, care reia cu capul din careu, 1 – 2.

Cosmin Gherman, 9 mai 2021 6:13