marți, decembrie 6, 2022

AMENINȚAREA în formă deosebit de gravă – iată un articol din Codul penal DISCRIMINAT de autorități!

O familie din comuna  Macea este amenințată de un clan de recidiviști periculoși din județul vecin în cei mai explicit-violenți termeni. Injuriile, publicate pe rețelele sociale și proferate LIVE, sunt însoțite de fotografiile celor vizați cu tot cu subiectul principal al amenințării: o minoră!

Să-ncep direct cu acest DACĂ: dacă venea la mine un „daco-roman blond… de-al nostru” să-mi arate și să-mi povestească treaba asta greu de formulat în limbaj corect din punct de vedere politic, l-aș fi trolat cu talent și l-aș fi trimis să se plimbe, nemafiind curios de subiectele lui în următorii 5 ani.
Au venit, însă, toți protagoniștii: niște oameni din Macea care tot insistau să le fac publice cauza, numele, cu minori cu tot, să bag toate filmele (trei la număr, în românește și pe țigănește, pe care mi le-au trimis și pe WhatsApp și pe Messenger) pe YouTube și pe toate grupurile…
N-aș mai vedea „lumina rețelelor sociale” dacă aș face asta… cred că nici pe Google nu m-ar mai lăsa să intru.

Iată niște mostre… ca să avem „baza discuției”:

…și să observăm cu glas tare că oamenii ăștia fac LIVE pe rețele de sociale mai mult decât publice, au sute de spectatori, nu-i banează nici naiba (cred că nici nu-i raportează nimeni!) deși au conturi și profiluri de Germania, Italia, poliția se sesizează doar după ce-i sesizează în scris părțile vătămate… conform Art. 206, Cod penal – Ameninţarea:
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.” și-atunci, greu!
Cu alineatul (2) avem noi o MARE PROBLEMĂ!
Am mai scris despre acest gen de fapte… am fost și rugați, de autorități și părți din conflict, să eliminăm de pe vizibilitate publică, pentru o perioadă, articolul, până se rezolvă!”
S-a rezolvat… exact nimic. Ba, dimpotrivă, conflictele de acest gen escalandează.

Ce avem noi aici este mama, tata și manualul amenințărilor din oricare cod penal al oricărei țări din lumea civilizată

Oricare dintre noi, pentru o zecime de asemenea expunere pe Facebook sau oriunde (în afara rețelelor gen darknet, unde intri probabil special pentru a fi arestat pentru ceva) ar fi fost banat, arestat, supus oprobiului public, exclus din orice societate – chiar… cine-și dorește comunități numeroase care să pună problema (oricare ar fi problema!) astfel?!

Să traducem și pentru cei ce nu înțeleg dintr-o poză câte forme ale infracțiunii de amenințare găsim în această postare: de pe un cont public de facebook, etichetând zeci de persoane, un recidivist periculos amenință o familie – fosta sa familie, prin alianță – în cei mai explicit-nemernici termeni, publicându-le fotografiile cu tot cu subiectul principal al amenințării: o minoră.
Care organ de poliției, care Protecția Copilului din care stat civilizat nu s-ar sesiza din oficiu?! N-au polițiștii facebook?! Nu sunt prieteni cu niciunul din acești oameni și nici cunoștințe în comun?! Nu văd în „feed” chestiile astea?!
Nu pe naiba!

Și să vezi tu pe privat și în comentarii, la orice postare, de pe alte conturi și de pe propriile identități!

Pe numele lor real „Stoicu Darius (șeful clanului și fostul socru al fetei amenințate) din Parța județul Timiș este cel care ne amenință să renunțăm la copil sau să îi dăm 500.000 de euro – asta după ce a pierdut procesul de custodie. Avem un proces pe rol și cu Bot Sorin din Buziaș” – conform declarației capului familiei din comuna Macea – care a și depus o plângere în acest sens.

Ei fiind capul, Stoicu Darius, Bot Sorin și anturajul:

Așteptăm cu interes să vedem ce au înțeles poliștii și DJASPC-urile din cele două județe din acest subiect.
Cum ne explică nouă, tuturor, că asemenea „insule de ilegalitate” sunt posibile – deși ei sunt în funcție exact ca să nu fie… sau măcar nu atât de multe, numeroase și periculoase?!
Cum să discriminezi, tocmai tu, care ești plătit ca să elimini discriminarea, aplicarea unei legi în funcție de rasă (pentru că nu cunosc vreun „daco-roman blond… de-al nostru” care să fie lăsat liber după o singură asemenea postare)?!

Ultimele Știri

Related news