Andrei Șerban la Castelul de la Macea

andrei serban
Distribuie:

 

Regizorul Andrei Șerban este unul dintre numele cele mai importante ale teatrului mondial din ultimii 50 de ani. Ca regizor, a pus în scenă spectacole de teatru și operă în 39 de țări. De la Ubu Roi (1966) și Iulius Cezar la Bulandra (1968) – piesa care ii aduce mai multe premii la concursurile internationale de teatru – sau Jonah (1969), până la Trilogia Antica (1990) – considerată drept cea mai originală punere în scenă a tragediei grecești a sfârșitului de secol XX și de la spectacole de operă  Eugene Onegin (1980 – Welsh National Opera), Turandot (1984), Norma (1985), Fidelio (Covent Garden – 1986), la The Puritans (1997), L”Ange de feu (1991), Lucia Di Lammermoor (1995), L”Italienne a Alger (1998), Les Indes Galantes (1999) – Opera din Paris – vorbim despre un traseu artistic impecabil și glorios totodată.

„Vă invităm luni, 18 iulie 2016, la ora 18.30, la Teatrul Clasic Ioan Slavici, la o prezentare informală a metodei și rezultatelor Academiei Itinerante Andrei Șerban care este în derulare în perioada 12-18 iulie la Castelul Macea. Vă așteptăm așadar la o întâlnire informală cu regizorul Andrei Șerban și participanții la această cea de-a cincea ediție a Academiei Itinerante” – este invitația pe care Centrul Municipal de Cultură Arad o lansează
Intrarea este liberă.

Andrei Serban a fost si este profesor la numeroase universitati: Yale School of Drama, Harvard University, Le Conservatoire de Paris, Stockholm Dramatic School, Theatre School of Tokyo, University of California – San Diego, Pittsburgh Theatre Institute and San Francisco State University, Carnegie-Mellon, Sarah Lawrence, Paris Conservatoire d”Art Dramatique si A.R.T. Institute for Advanced Theatre Training Director al Oscar Hammerstein Centre for the Performing Arts at Columbia University, New York, din 1992.

Foto: glsa.ro

 

 

Categorie: Cultură
Etichete: academie itineranta, andrei serban, castel macea, Macea
Distribuie:
Articolul anterior
Ministrul Muncii denunță proxenetismul din orfelinatele românești… care „există de ani!”
Articolul următor
În intervalul 18 – 31 iulie, Ineul primește apă cu porția

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

balcea 1

Domnul Bovary

Motto: „…domnul Charles-Denis-Bartholomé Bovary, fost subchirurg militar, compromis, prin anul 1812, în nişte afaceri cu recrutarea şi silit în acea vreme să-şi dea demisia, profitase atunci de farmecele sale personale…