duminică, februarie 5, 2023

APOCALIPSA după Uțu Mic – sau recolta unui AUTODENUNȚ INCREDIBIL: un procuror DNA, un șef DIICOT, capul lumii interlope… marfă de Venezuela, fratello!

 

Ștergeți cu buretele tabla memoriei pe care v-ați notat cazurile cele mai spectaculoase operate nu doar de SRI, DNA, DIICOT și alte parchete românești, ci și de Interpol, CIA, MI5, Mosad și ce preferați voi. Ștergeți filmele cu mafioți, cazurile cu traficanți internațional de droguri, cărțile favorite în domeniu, propriile tripuri și „auzitele”.
Ca să putem lucra „pe curat” în acest film, ștergeți toate prostiile cu care v-au păcălit romancierii, regizorii de la Hollywood și fluxurile de știri și…

Fiți atenți, urmează APOCALIPSA DUPĂ UȚU MIC!

În ultimele zile / săptămâni, au fost și sunt chemate la audieri, la DNA – Structura Centrală – o grămadă din cele mai influente personaje ale mediilor juridic, interlop, economic, imobiliar din Arad. (Cel puțin) un șef DIICOT, un procuror (sau doi?) de la DNA Timișoara, un polițist notoriu, capul lumii interlope locale și nu numai, pușcăriași periculoși de pretutindeni, oameni de afaceri până acum necunoscuți decât în „cercuri strâmte”, bașca „mici făptuitori”… o basculantă de ei.
Când se va lăsa cu arestări – în curând, pe toate ecranele -, va fi nevoie de toate dubele penitenciarului și de toți „mascații” ca să-i ducă… unde se duc bagabonții când se duc.
Epicentrul acestui cutremur infracțional (care, probabil, ne va face pe mulți să ne mutăm în altă țară) se află într-o celulă imundă din fundul Penitenciarului Rahova – dar raza sa de acțiune este la propriu planetară, ajungând de la Cristal Cafe-ul de pe Revoluției până într-un hotel obscur din San Jose (Costa Rica), trecând, prin Timișoara, Budapesta, Amsterdam, Londra, Madrid, Toronto, Caracas, San Jose, Toulouse și retur.
Returul fiind corespondent cu un autodenuț absolut fabulos operat de un interlop, în speță Ștefan Krecsun, cunoscut ca Uțu Mic, traficant de droguri de mare risc, de mare angajament, de mare anvergură, respectiv „fitilul care a aprins bomba”. „Bomba” este nimeni altul decât Claudiu Rohozneau, cunoscut ca Uțu, Împăratul, Ștefan Cel Mare sau… cum vrea el, condamnat în 2009 la 13 ani de închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat și la încă 13, în 2014, pentru trafic internațional de droguri, „urmând ca în final condamnatul să execute 26 de ani, o lună și 20 de zile închisoare” – ca să fim și concreți… unde ne lasă legea și conștiința.

Pentru că din varii motive n-am avut acces la dosarul-mamă și pentru că Aradul nu-i Capitală, cităm din dezvăluirile apărute în iulie, 2012, în Evenimentul Zilei

„Interlopul Uţu- Claudiu Rohozneanu, zis Împăratul, avea relaţii de afaceri cu lorzii drogurilor din Columbia şi Venezuela, potrivit interceptărilor DIICOT. Românul a pus la punct un plan prin care zeci de kilograme de cocaină sud-americamă urma să ajungă în cluburile din Spania şi Italia” – au scris ziariștii de la evz.ro la momentul 9 iulie, 2012.

Cităm mai departe. Ancheta DIICOT a început după ce Uţu-Claudiu Rohozneanu a fost interceptat în timp ce negocia, cu un telefon ascuns în celulă, preţul cocainei cu unul dintre lorzii drogurilor din Columbia. El se afla în penitenciarul Rahova, unde executa o condamnare de 13 ani de închsioare pentru crimă organizată. Telefonul interlopului a fost monitorizat, iar anchetatorii au descoperit şi pe ceilalţi membri ai reţelei de trafic internaţional de droguri. Potrivit DIICOT, „Împăratul” avea relaţii de afaceri cu cetăţeanul columbian Walter Enrique Mosquera Maestre, zis „Gilmer Rodriguez Alexis Robles” sau „Toni”, cetăţeanul spaniol Gonzalez Rolan Jose zis „Versace” şi cetăţeanul mexican, Francisco Alejandro Solana Contreras, cunoscut sub apelativul „El Profesore”. Cei trei erau persoanele de legătură cu furnizorul de cocaină din America de Sud.

Întreaga afacerere era coordonată din celula din Rahova: recrutarea cărăuşilor, rezervările la hotel, rutele de călătoire, întâlnirile cu furnizorii. „Împăratul” vorbea la telefon doar în limba spaniolă, iar pentru ţările unde urma să se deplaseze cărăuşii, precum şi cea de unde urmau să procure drogurile au utilizat denumirile altor ţări, pentru a nu se înţelege adevăratul sens al cuvintelor. De exemplu pentru Spania foloseau „Polonia”, pentru Turcia „Praga”, pentru Costa Rica „Cehia”. În celula acestuia, procurorii DIICOT au găsit un caiet tip dictando care conţinea o serie de nume prescurtate, precum şi o serie de nume de ţări însoţite de coduri. Astfel pentru Iugoslavia corespondentă litera C (nu s-a putut stabili ţara), Cehia corespondente C.R. (Costa Rica), Croaţia corespondentă litera I (Italia), Ungaria corespondentă litera O (Olanda), Polonia corespondentă litera S (Spania), Austria corespondente IR ( Irlanda), Praga corespondentă litera T (Turcia).

Potrivit actului de acuzare DIICOT: „Pentru realizarea scopului infracţional cu riscurile cele mai reduse pentru adevăraţii organizatori, inculpaţii Uţu-Claudiu Rohozneanu, Ştefan Tudor şi Claudiu Florin Doţa, personaje versate, puternic relaţionate cu dealeri de cocaină din ţări latino-americane şi italiene, dezvoltate în timpul cât aceştia au locuit sau au răspuns în faţa legii acestor ţări, i-au racolat, manipulat şi folosit contra unor sume modice (comparativ cu profitul pe care urmau să îl obţină din vânzarea drogurilor), pe coinculpaţii Ştefan – Daniel Krecsun şi Cosmin Paul Țica, iar inculpatul Florin Claudiu Doţa pe coinculpaţii Dorin-Ioan Igreţ şi Sorin Berar.”

Colaborarea între anchetatorii români şi spanioli au dus la prinderea unui căruş român, Marin Alecu pe aeroportul Barajas din Madrid. Acesta avea în bagaje 3,7 kilograme de cocaină. Zeci de discuţii telefonice au fost ataşate dosarului prin care Uţu- Claudiu Rohozneanu a fost trimis în judecată, alături de alţi complici, pentru tarfic internaţional de droguri. Unul dintre partenerii săi de afaceri, Ştefan Krecsun l-a turnat la DIICOT şi a explicat discuţiile codificate. „Din procesul verbal de redare a discuţiei avute cu Uţu Rohozneanu din data de 27.09.2011 înregistrată în mediu ambiental rezultă că am vorbit despre cocaină. De asemnea pentru Turcia şi Spania foloseam cuvinte codificate, respectiv Praga şi Polonia. La numitul Versace trebuia să depozităm drogurile”, a povestit Ştefan Krecsun.

„16-le” care va face Istorie pornește de la o convorbire „scăpată” din Rechizitoriu printr-o enigmatică „supapă”

Pentru cine nu știe – „să faci 16-le” în argou judiciar se referă la Cauza de reducere a pedepsei. Aplicarea art. 16 din Legea nr. 143/2000. Adică să denunți o faptă cel puțin la fel de gravă ca și cea pe care ai comis-o tu (altfel nu te bagă nimeni în seamă).
Fapta mai gravă decât cea pe care a comis-o Uțu Mic, în speța care ne interesază (de ne emoționează, de-a dreptul) constă în aceea că acesta a dezvăluit procurorilor, printr-o declarație scrisă indicând probe irefutabile că, în pușcărie fiind, a fost sunat pe… telefonul de celulă (la care, nu-i așa, orice deținut periculos ar voie, nu?! :P) de către un notoriu procuror  arădean de la DNA – S.T. Timișoara și de către nașul acestuia, capul lumii interlope locale, fiind amenințat că dacă nu dă banii pe care i-a luat împrumut de la cineva apropiat clanului, va muri în pușcărie.

Convorbirile telefonice dintre Uțu Rohozneanu (Uțu Mare) și Ștefan Krecsun (Uțu Mic) – unul, monitorizat cu tehnică ultrasofisticată fundul unei pușcării de maximă siguranță, celălalt, liber ar putea intra în analele facultăților de filosofie după ce studenții la academiile de Informații și Poliție se vor fi săturat de ele, făcând deliciul fanilor lui Ferdinand de Saussure și Umberto Eco,  și ducând semiotica pe culmi și mai înalte. Ele sunt înregistrate și stocate de SRI – și ghici cine-i atâta de prost încât să creadă că o conversație telefonică între un procuror DNA sau un cap al lumii interlope și un traficant de droguri aflat în pușcărie nu sunt stocate de SRI?!
N-o să-ți vină să crezi cine sunt atâta de proști: tocmai procurorul DNA și capul lumii interlope!

O convorbire telefonică înregistrată și figurând ca probă în „dosarul mare”, scăpată (voit sau cum?) printr-o enigmatică „supapă” deschisă, probabil, de un lucrător deștept al SRI, către presa centrală indică „kilometrul zero” al banilor. Este purtată în 2011, la momentul în care Uțu Mic trebuia să se ducă după droguri în America de Sud.
Citește-o cu atenție.

Uţu- Claudiu Rohozneanu: Îi spui ….o să vină de la Praga (n.n. Turcia) direct acolo, te întâlneşti cu cineva, tot acolo, în Polonia (n.n. Spania) şi îţi dă de la Praga.

Ştefan Krecsun: Da, da. Şi o duc la Dracu (n.r. unul dintre complici Claudiu-Florin Doţa).

Uţu- Claudiu Rohozneanu: Nu la Dracu, pentru Versace. Ţi le dă la 13, acolo (n.n. 13.000 euro/kg de heroină), tu le dai la 18 la Versace ( 18.000 euro /kg). Tu aştepţi telefoane, ai înţeles? Nu vorbeşti nimic, doar te pune în legătură, ştii ce ai de făcut. Nu ştiu câtă îţi aduce 100 sau 200, maro. (n.n. heroină). Şi le dai la Versace toate cu 1,8. Ai înţeles?

Ştefan Krecsun: Da.

Uţu- Claudiu Rohozneanu: Şi de aicea, tot ce vine de la Tony (n.n. din America de Sud) depozitezi la Versace.

Ştefan Krecsun: Nu la Dracu?

Uţu- Claudiu Rohozneanu: Nu, la Versace, că are controlul. Şi de acolo, tot iei şi duci, faci inventarul cu el.

Ştefan Krecsun: Fac un tabel. (…)

Uţu- Claudiu Rohozneanu: Ai grijă acolo!

Ştefan Krecsun: Am grijă. Cât să-mi iau la mine dacă mă duc?

Uţu- Claudiu Rohozneanu: Unde?

Ştefan Krecsun: În Polonia.

Uţu- Claudiu Rohozneanu: Bani de drum? Păi nu ştiu…Mergi şi încarci direct (…) Păi mai are şi Dracu acolo…..Aveţi grijă mă!…Să nu staţi pe la el pe-acolo prin vale. (…) Adică acolo unde e Versace. Te duci la Versace, bravo mă. Îl iei şi pe Dracu şi mergeţi la Versace.

Ştefan Krecsun: Da, acolo merg.

Uţu- Claudiu Rohozneanu: Mare atenţie! Îi spui şi lui ăla, ai înţeles?

Ştefan Krecsun: Auzi, aicea că ăştilalţi, vezi să rupi toate contactele. Nu mai vorbi cu ăştia pe-aici.

Uţu- Claudiu Rohozneanu: Numai voi aveţi (…) Zi-le pauză, că avem probleme, ai înţeles?

Ei bine, conform surselor noastre, acei „bani de drum” la care face referire Uțu Mic în antepenultima sa intervenție verbală sunt PROBLEMA – factorul, mobilul, esența faptei. Nu-s mulți… raportat la ce sume se învârt „în branșă” – despre 200.000 de Euro vorbim… dar sunt atâta de murdari încât o jumătate din lumea interlopă – în sensul cel mai vast al termenului – din zonă vor face pușcărie pentru ei!

Adică cum să-i dai 200.000 de Euro unui interlop știind că se duce până în Venezuela ca să care droguri… tu fiind ditamai procuror… om de afaceri din anturajul său… mă-nțelegi, cum?!
De la 16-le ăsta, deci, începe apocalipsa.

În aceste zile, se umblă în draci după avocați influenți – nu contează cât de scumpi…

Am înțeles că niciun slujitor al lui Cicero de prin barourile din zonă nu va rămâne fără pită în perioada asta… E o coadă la birourile avocaților cunoscuți mai ceva ca la promoțiile la oale… iar dacă mai apucăm, promitem că vom reveni cu detalii și mai picante din acest fabulos film cu mafioți – până ce nu se sparg într-un minunat BREAKING NEWS pe cioburile căruia se vor bate la grămadă cu toții.

 

 

Ultimele Știri

Related news

10 COMENTARII

 1. Deci aici v-ati mutat.Ca io va cautam disperat pe Special.Anyway v- am recunoscut imediat stilu’ inconfundabil Buun ca de obicei.Felicitari

 2. Acum va e clar ca dacă nu se va întâmpla nimic vă cam faceți de cacao. Adică după așa Breaking News Senzațional!!!!
  Dolcu are o tona de reclamații pe la CSM și nimeni nu îi face nimic. Deja se crează o aură în jurul lui și senzația că e protejat.
  Cat despre restul poveștii… însuși faptul că a ajuns în presă mă face să nu prea cred că e altceva decât un fâs. Vom vedea

  • Se vede ca nu ocuiesti in Arad…si chiar asa, era suficient sa citesti comentariile de mai sus si un pic din text, e ghicitoare pentru prosti :)))

  • ok, vad ca e greu pt tine, o sa iti citez din text :
   ,,procuror arădean de la DNA….si nașul acestuia, capul lumii interlope locale”
   Deci nu el, ci nasul lui ! acum ai inteles ? 🙂

Comentariile sunt închise.