CULTURĂ

Aproape ficțiune – dar cât se poate de real: un scriitor de anvergură națională lansându-și cartea în prezența arădencelor care l-au inspirat

 

Lansare de carte cu surprize: scriitorul Radu Țuculescu își va întâlni o parte din personaje la Arad

V-ați fi gândit, arădeni de pretutindeni, că ați putea avea ocazia să vorbiți cu personajele unui roman? Personal, aș fi vrut să vorbesc cu Raskolnikov, bunăoară. Sau cu Nică al lui Ștefan a Petrei.
Să știți că… alții sunt mai norocoși: vineri, 1 septembrie, ora 17,00, la „Sala Ferdinand” a Primăriei Arad, avem o întâlnire între creator și personaje – eveniment, s-o recunoaștem, de frecvență rară spre deloc întâmplat!

Explică unul dintre „personaje”, Otilia Țigănaș, scriitoare și, la rându-i, creator de personaje: „Este o întâlnire cu scriitorul Radu Țuculescu. Va fi lansarea festivă a proaspătului roman „Măcelăria Kennedy”; o lansare reală, e chiar lansare! Este prima sărbătorire oficială, cu public, a romanului, iar Radu a acceptat ca ea să fie făcută în Arad”.

Va fi, deci, o seară cu Radu Țuculescu, vorbe, zâmbete, replici fulger, ciupituri și seriozlâcuri.

Citat: Gazde și gagici organizatoare + vorbitoare – Eugenia Crainic, Mihaela Livia Popa și Otilia Țigănaș, așezate aici în ordine alfabetică, fiindcă o ordine a importanței în proiect e imposibil de stabilit.

„Din surprizele și culisele momentului: aflați că sunt personaj în roman = doctorița Otilia. Întâmplările (bestiale!) cu mine-n carte, sunt ficțiune. Haha E musai să știți că… sunt o muiere serioasă și de casă și familistă, nu ca personajul romancierului… sau cel puțin așa aș vrea să par, dar ce mai tura vura, citiți cartea!”

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Arădenii iubitori de carte sunt așteptați cu drag vineri, 1 septembrie, la ora 17, la Sala Ferdinand a Primăriei, pentru o întâlnire cu scriitorul Radu Țuculescu.

Radu Țuculescu este unul dintre cei mai prolifici, cei mai traduși, vânduți, iubiți de oameni și curtați de edituri, scriitori români contemporani

Se va întâmpla lansarea festivă a ultimului său roman – Măcelăria Kennedy -, proaspăt scos de sub tipar, și trebuie spus că Aradul găzduiește, onorant, prima ieșire în lume a noului născut editorial. Dar vom vorbi despre multe, despre întreaga operă a scriitorului, despre lume și despre noi, într-o atmosferă destinsă și informală.

Organizatorii vă promit o seară pentru ostoit inimi, fiindcă Radu Țuculescu însuși este un roman și o prezență care umple în cascadă sala, iar vorbitorii și momentele surpriză vor face ca evenimentul să dpășească o lansare clasică de carte și să devină spectacol.

Vă așteptăm cu drag. Și pregătiți-vă să vorbiți! Întreaga sală va primi cuvântul.

Intrare gratuită

Dacian Don, 30 august 2017 9:50

RADU-TUCULESCU