luni, februarie 6, 2023

Arădeanca Dana Dodean și colegele sale intră în luptă pentru TITLUL EUROPEAN

 

Campionatele Europene de tenis de masă pe echipe se dispută în această săptămână, în perioada 3-8 septembrie, la Nantes, în Franța. De ieri până duminică, cele mai bune 24 de echipe de pe continent – atât la feminin, cât şi la masculin – vor lupta pentru medalii. Campioanele en-titre europene sunt reprezentantele României, titlu obținut în urmă cu doi ani, în Luxemburg, 3-2 în finala cu Germania.

În vară, echipa feminină a României a fost învinsă de Germania în finala Jocurilor Europene de la Mink, scor 0-3. Româncele au ratat astfel oportunitatea de a-și asigura calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Bernadette Szocs, Elizabeta Samara şi Daniela Dodean au obţinut medaliile de argint, în timp ce echipa Germaniei a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Naționala feminină de tenis de masă este una dintre cele mai titrate echipe din istoria sportului românesc. Tricolorele au disputat de nouă ori finala Campionatului European și au câștigat-o de patru ori. Româncele, din rândul cărora face parte şi arădeanca de la CS Municipal, Daniela Dodean-Monteiro, sunt gata să îşi apere titlul european. Din lot mai fac parte Bernadette Szocs, Eliza Samara, Irina Ciobanu şi Adina Diaconu. Naţionala ţării noastre e în grupă cu Slovacia şi Spania şi are ca obiectiv obţinerea titlului european. În grupă pe primul loc se afla Spania care a dispus marți de Slovacia în minim de seturi 3 – 0. Miercuri seara a fost rândul României să debuteze la acest turneu tot cu o victorie în fața slovacelor cu un clar 3 – 0.  Bernadette Szocs a învins-o fără probleme pe Ema Labosova cu 3-0 (11-6, 11-7, 11-5), Elizabeta Samara a întrecut-o la fel de clar pe Eva Jurkova, cu 3-0 (11-4, 11-7, 11-5), în timp ce Daniela Dodean Monteiro a beneficiat de neprezentarea adversarei sale. Astăzi de la ora 17, România întâlnește Spania  câștigătoarea se va clifica în optimile de finală.

Învingătoarea primește două puncte în clasament iar învinsa unul În caz de egalitate de puncte în clasament se ia în calcul setaverajul.

 

Ultimele Știri

Related news