SPORTURI

Arădeanul Ovidiu Hațegan e ARBITRUL ANULUI în România

 

Gala Fotbalului Românesc 2019 a avut loc  luni, 2 decembrie. Arădeanul Ovidiu Hațegan a fost desemnat cel mai bun arbitru din fotbalul din România

Această gală are loc an de an începând din1999 la inițiativa Asociației  Jurnaliștilor Sportivi. Jucătorul orădean George Pușcaș a fost desemnat jucătorul anului, în vreme ce Răzvan Lucescu e antrenorul anului. Revenind la Ovidiu Hațegan acesta a fost remarcat și de forul internațional de statistică. Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a fotbalului (IFFHS) a dat publicității topul celor mai buni arbitri în 2019, iar arădeanul Ovidiu Hațegan se află pe locul 23. Haţegan a acumulat 3 puncte şi se află la egalitate cu Daniele Orsato (Italia), Wilton Sampaio (Brazilia) şi Anthony Taylor (Anglia). Prima poziție este ocupată de slovenul Damir Skomina, acesta fiind urmat de germanul Felix Brych și de olandezul Bjorn Kuipers. Damir Skomina (43 de ani) a fost arbitrul finalei Champions League dintre Liverpool și Tottenham, câștigată de echipa lui Jurgen Klopp, scor 2-0. Slovenul este arbitru FIFA din 2003 și a condus de-a lungul carierei mai mult de 530 de meciuri (301 în Prva Liga din Slovenia, 50 în Champions League, 17 în Europa League, 60 de meciuri internaționale la Euro, Campionatul Mondial și Jocurile Olimpice).

Arădeanul a mai făcut parte din lista celor mai buni 20 de arbitri în anul 2016, ocupând locul 16. Hațegan e medic de profesie și e arbitru din anul 1996, devenind arbitru FIFA în anul 2008.

Foto: Ovidiu Hațegan @ Facebook

Lista premiilor acordate la Gala Fotbalului Românesc 2019

Portarul anului – Ionuț Radu

Fundașul anului – Cristi Manea

Mijlocașul anului – Ciprian Deac

Atacantul și fotbalistul român al anului  – George Pușcaș

Stranierul anului – Bilel Omrani

Cel mai bun tânăr al anului – Valentin Mihăilă

Cel mai bun marcator – Claudiu Keșeru

Cea mai mare ascensiune – Denis Ciobotariu

Antrenorul anului – Răzvan Lucescu

Performanța anului – Mirel Rădoi, după ce a calificat naționala de tineret la EURO U21 și a condus-o până în semifinale

Cel mai bun arbitru – Ovidiu Hațegan

 

Cosmin Gherman, 3 decembrie 2019 11:38

hategan