[ARĂDENI CE NU TREBUIE UITAȚI] ELI (ELENA) LĂSLEAN

eli laslean
Distribuie:

 

Nicicând nu voi înceta să-i laud pe cei care „au construit” pentru comunitate, ambiționându-se să iasă din anonimatul local și să se impună printr-o contribuție proprie.

Fără îndoială, doamna Eli Lăslean este un „personaj” binecunoscut în Arad și pe plan național. Când spunem modă în zona noastră rostim, aproape automat, ELLIS. Trebuie să recunoaștem că reprezintă un brand. Cum s-a ajuns la „zidirea”  acestuia și cât de dificil a fost drumul spre vizibilitate națională, ne imaginăm, dar se știe încă extrem de puțin despre povestea de succes a doamnei Eli Lăslean, o poveste care începe la Târnova natală și care este departe de a se încheia, o poveste impresionantă, ce poate deveni un storry pentru un film de succes. O ascult cu interes evocându-și părinții, haiduci sârbi așezați la Târnova; tata, crescător de animale, echilibrat, reflexiv, mama: harnică, creativă, aprigă. Doamna Eli Lăslean subliniază cu nedisimulată mândrie că rădăcinile ei morale sunt puternice, pentru că, deopotrivă tata și mama au constituit repere morale solide, faruri călăuzitoare în labirintul atât de complicat al vieții.

Elevă și studentă de 10 (Școala din Târnova, Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, Universitatea de Vest Timișoara), doamna Eli Lăslean, obținea titlul de Miss Centrul Universitar Timișoara la concursul „Creație, muncă, frumusețe” și nimic nu anunța înainte de 89 devenirea de mai târziu. Și totuși, după numai doi ani, cu mașina de cusut din bucătărie și fără nici un angajat realizează prima prezentare de modă, creând „hăinuțe” pentru copiii și adolescenții unor prieteni apropiați. Era în anul 1991. Întâlnirea cu regretata Zina Dumitrescu a însemnat o autentică consiliere în lumea sofisticată a modei. 

Brandul a crescut de la an la an, cucerind inimile femeilor din România. A ajuns la 25 de prezentări de modă într-un singur an, la peste 20 de angajați și la 25 de magazine. A fost celebrată ca „femeia anului”. Un succes extraordinar! 

Și a venit neașteptatul an 1998, când, în drum spre București spre a cumpăra alte două mașini de cusut, are loc un accident care va duce la decesul soțului ei, omul care contribuise decisiv la afacerea ei de succes. Desigur, un moment dificil care o va marca definitiv și la care se va întoarce mereu și mereu, cu gândul de a nu uita lecția de viață „predată” cu generozitate și cu dragoste de regretatul ei soț.

Datoria față de angajate și colaboratoare o determină să continue și după numai șase săptămâni va realiza o memorabilă prezentare de modă, cu manechinele îmbrăcate în negru și cu mireasa în roșu. Urmează o participare de mare succes la primul târg de modă de la Romexpo în anul 1999, primul magazin din București, pe Calea Victoriei, apoi alte trei magazine în țară și construirea unui sediu nou de firmă, interviuri la toate marile televiziuni (TVR, PRO TV, ANTENA 1, PRIMA, B1 TV).

În anul 2002 ajunge să aibă 57 de angajați și să investească peste 200 000 €, ceea ce produce un mic seism în afacerea ELLIS, determinând-o să opteze spre o nișă, ce se va dovedi a fi de mare pregnanță în lumea modei și, anume, ținutele personalizate, create pentru cliente de top, sofisticate, exclusiviste. Personalități din varii medii optează  pentru ținutele ELLIS, de la Nadia Comăneci la Simona Halep, de la Angela Similea la Sandra Stoicescu, precum și alte multe doamne, inclusiv prima doamnă a țării, Carmen Iohannis.

Să reținem că doamna Eli Lăslean a realizat trei ediții ale Galei „Eleganță și fair play în viață”, evenimente de anvergură, în cadrul cărora au fost premiați de la Ion Țiriac, Ilie Năstase, Emeric Jenei la Olga Tudorache, Constantin Bălăceanu-Stolnici și Andrei Pleșu.

Doamna Eli Lăslean mărturisește cu evidentă satisfacție emoțională că bucuria și clipele de fericire ale clientelor sale au constituit marele câștig dintotdeauna ale strădaniilor sale.

În prezent, doamna Eli Lăslean își propune să realizeze o activitate nouă, educațională, inițiindu-i pe adolescenți în modă, arte și meserii prin proiectele ATELIER BOUTIQUE și ELLIS COOL, transmițându-le, astfel, din experiența sa sui-generis.

În decembrie 2021, brandul ELLIS va împlini trei decenii de existență. Numai doamna Eli Lăslean știe cât de greu a fost uneori, ce cumplit a fost și este să te lupți singură cu invidia multora, cu apăsările financiare, cu răutățile mici și mari  ale celor din breaslă și nu numai, dar să-ți asumi un „drum” de la care să nu te abați, avându-l alături pe dragul său fiu, Marius, și, mai presus, de tot și toate știind că este numai Dumnezeu.

Categorie: Opinii
Etichete: Andrei Pleșu, Constantin Bălăceanu-Stolnici, elena laslean, ELLIS, Emeric Jenei la Olga Tudorache, Ilie Nastase, Ion Țiriac
Distribuie:
Articolul anterior
ATENȚIE – IAU FOC „mașini importante”! Azi-noapte a ars un autoturism de teren, pe strada Pelinului
Articolul următor
UTA joacă mâine pe terenul liderului. Bustea și Stancu nu pot evolua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

virgil florea

Subgenerația

Mai mult ca sigur acesta este subiectul despre care îmi este cel mai greu să scriu. Războiale s-au purtat în general cu militari. Soldați, oameni tineri capabili de eforturi și…
florin remetan

[Profile în câteva linii] FLORIN REMEȚAN

Nereușind să-i găsesc CV-ul, întreb un important ziarist din presa arădeană despre studiile lui FLORIN REMEȚAN și aflu că „nu prea are studii”. Cum nicicând nu consider suficientă doar o…
virgil florea

Nu veți reuși…

Să stricați tot… Și știți de ce? Pentru că noi ne încăpățânăm să trăim. Care noi? Cei care mai știm ce înseamnă normalul și bunacuviință. Ați încercat să ne omorâți…
teodor caciora

[Profile în câteva linii] TEODOR CACIORA

Compozitor, profesor universitar doctor, dirijor, organist, pianist, producător, TEODOR CACIORA constituie o personalitate complexă, pentru care muzica nu este numai o profesie, în sine, ci un MOD DE EXISTENȚĂ. A…