[ARĂDENI CE NU TREBUIE UITAŢI]: MARII MEDICI ai ARADULUI

spitalul județean arad
Distribuie:

 

Fiecare din medicii, pe care îi voi nominaliza mai jos, binemerită un articol distinct. Sunt MARII MEDICI ai ARADULUI, ce au dat strălucire medicinii arădene din ultimele decenii. Precizăm că ei nu aparțin unei anume generații prin raportare la o perioadă de timp, ci alcătuiesc „familia”de aur a marilor predecesori ai medicilor arădeni de astăzi, o „familie”, ce reunește medici însuflețiți de IDEALURI ȘI ASPIRAȚII comune, prin ÎNALT PROFESIONALISM.

Fără îndoială, Aradul constituia un REPER la nivel național și nu numai, prin marii săi medici. Sunt MEDICI  în primul rând, EXCEPȚIONALI ca pregătire științifică, dar și ca practicieni, dăruindu-se fără rezerve, în „bătălia”pentru sănătatea celor mulți.

Sunt MEDICI, cu o statură profesională apreciată, deopotrivă, de colegi și de pacienți, mulți dintre aceștia veniți din toată țara, convinși că la Arad se află MEDICI de anvergură profesională. Sunt MEDICI, care, dincolo de profesia, pe care o onorau la cele mai înalte cote, o profesie transformată în „misie”, prin excelență, probată de profundă vocație, se dovedeau a fi INTELECTUALI FINI, cu LARGĂ DESCHIDERE SPRE CULTURĂ.

Nominalizarea acestor MARI MEDICI ai ARADULUI poate părea subiectivă, dar am elaborat-o, ca urmare a dialogului cu arădeni de vârste diferite, care, aproape în unanimitate, le-a rostit numele, însoțindu-le de EMOȚIONANTE EXERCIȚII DE ADMIRAȚIE.

Să-i reținem, așadar, cu aplauze binemeritate:

RADIOLOGIE: dr. Ștefan Ardevan, primul director al Direcției sanitare a județului Arad, după despărțirea de regiunea Banat; dr. Gheorghe Ciobanu, profesor universitar, conducător de doctorat.

ORTOPEDIE: dr. Alexandru Pop, profesor universitar, conducător de doctorat.

MEDICINĂ INTERNĂ: dr. Mariana Pușchiță, profesor universitar, conducător de doctorat; dr. Eftimie Miuțescu (gastroenterolog), profesor universitar, conducător de doctorat.

MEDICINĂ DE LABORATOR: dr. Ioan Crâsnic, dr. Vicuța Mihu

CHIRURGIE: dr. Emil Safta, dr.Mircea Ududec.

UROLOGIE: dr. Ioan Ioiart, profesor universitar, conducător de doctorat.

OBSTETRICĂ ȘI GINECOLOGIE: dr. Salvator Vuia.

PNEUMOLOGIE: dr. Dana Olar, profesor universitar;

BOLI INFECȚIOASE: dr. Dinu Herețiu, profesor universitar.

PEDIATRIE: dr. Cornel Radu, dr. Dorin Lazăr, profesor universitar.

NEONATOLOGIE: dr. Doina Lucia Teodorescu.

CARDIOLOGIE: dr. Mircea Voineagu, dr. Asineta  Curta.

MEDICINĂ LEGALĂ: dr. Stelian Crișan.

NEUROLOGIE: dr. Erwin Herman.

DIABETOLOGIE: dr. Milivoi Stamoran.

Categorie: Opinii
Etichete: ARĂDENI CE NU TREBUIE UITAȚI, dr. Alexandru Pop, dr. Asineta  Curta, dr. Cornel Radu, dr. Dinu Herețiu, dr. Doina Lucia Teodorescu, dr. Dorin Lazăr, dr. Emil Safta, dr. Erwin Herman, dr. Gheorghe Ciobanu, dr. Milivoi Stamoran, dr. Salvator Vuia, dr.Mircea Ududec
Distribuie:
Articolul anterior
Înotătorii de la CSM Arad pregătesc startul sezonului
Articolul următor
Polițiștii din Chișineu-Criș au reținut un timișorean care conducea prin oraș o mașină cu scule furate din Italia, fără permis și figurând în CARANTINĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta-78

LA MULȚI ANI MAI BUNI, UTA!

UTA aniversează azi 78 de ani de când Francisc von Neuman, Baron de Végvár, probabil cel mai nobil om care a populat Aradul în toată istoria sa, ne-a dat un…
prof. gheorghe i tohăneanu

DOMNUL PROFESOR TOHĂNEANU

Mâhnirea mea este determinată de intervenția (lipsită de reverență) a lui MIRCEA MIHĂIEȘ (România literară, nr. 6 din 10 febr. A.c.), care în „contrafort” prezintă Cazul Tohăneanu, ironizând – prin…
virgil florea

Lumea nebunilor

E ușor să scriem acum în 2024 despre o lume total ieșită din circuit pentru că vedem cu ochii noștri ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Și nu putem…