duminică, februarie 5, 2023

Arădenii au jucat inteligent, au întors scorul, dar au fost egalaţi din fază fixă a ultimului minut. Energeticianul – UTA: 2 – 2

 

Energeticianul  – UTA 2 – 2 (1 – 0)

În Vinerea Mare , UTA a început practic cu un handicap de un gol meciul de la Petroşani. Gazdele aflate în criză mare de puncte abordau acest meci sub presiunea rezultatului. UTA cu probleme de lot a încasat repede golul şi asta a trebuit să schimbe toată tactica antrenorilor. Nu e prima oară când arădenii nu intră foarte concentraţi în joc. Golul din minutul patru avea să stabilească rezultatul la pauză La două mnute după gol gazdele puteau înscrie iar, dar Orlic a atins mingea care a sters transversala la şutul lui V. Rus., ca mai apoi Iuga să fie aproape de un autogol. Toate aceste evenimente în primele 10 minute ale jocului, iar cinci minute mai târziu,a ntrenorul Cristi Păcurar face o primă înlocuire. UTA a avut o primă ocayie în minutul 21, dar Cipri Rus a finalizat slab în braţele portarului. În minutul 26 tânărul Gavrilă a executat bine un corner, Şeroni s-a aflat la finalizare dar portarul s-a opus cu un refex salvator. Cu zece minute înainte de pauză, Kanda a trimis bine din lovitură liberă dar Isac nu a reuşit să devieze mingea. Finalul de primă repriză a aparținut gazdelor, dar ocaziile mari au lipsit. După pauză, UTA a ţinut mai mult de minge dar fără ocazii de gol în primele cinci minute de la reluare. În minutul 52, Isac apoi Iuga au finalizat periculos, anticipând reuţita lui Kanda din minutul 58. După golul egaliztor, UTA putea trece în avantaj, dar mingea trimisă de Şeroni cu capul aflat în mare poftă de joc, a şters transversala porţii gazdelor. Gazdele au avut o ocazie dar au greşit finalizarea. şi a venit rândul arădenilor să profite şi să treacă în avanaj în minutul 71. UTA a ştiut să gestioneze jocul care s-a mai liniştit, în minutul 79, arădenii au fost aproape de gol, dar portarul Axinte a fost mai rapid decât Isac. Deşi a început meciul de la Petroşani cu ghinion, UTA a avut noroc în minutul 90, când Orlic a respins o minge grea exact în picioarele lui Al. Popescu care a tras în bara laterală. În acelaşi minut a intrat la UTA tânărul Salka, debut în liga secundă. UTA se îndrepta spre trei puncte, gazdele au egalat din fază fixă. După golul egalizator, gazdele au mai avut o ocazie, dar Iuga a intervenit. În runda următoare din liga secundă la fotbal la Arad soseşte ASU Poli Timişoara, meci programat în data de 4 mai.

Aşa s-a marcat:
Minutul 4: reluare din vole de la 20 de metri, mingea trimisă de Tudorache în găseşte pe Orlic puţin ieşit din poartă, 1 – 0.
Minutul 58: Kanda aflat aproape de linia de fund a trimis un şut înşelător, mingea s-a oprit în vinclul din stânga, 1 – 1.
Minutul 71: Şeroni (foto) a trimis lung o minge, Cipri Rus a preluat şi trimis de la aproximativ 10 metri un lob peste portar, 1 – 2.
Minutul 93: Al Popescu a executat o lovitură liberă de la 23 de metri, în stânga lui Orlic, 2 – 2.

Energeticianul: Axinte – Gunie, Misăraş, Guiti, Andr. Dragu – Cenaj, Cl. Petruş – Vl. Tudorache, C. Ionică, R. Petre – V. Rusu. Au mai evoluat: Maxin A. Petruş, Al. Popescu. Antrenor: Viorel Tănase
UTA: Orlic – Ciucur, R. Iuga, Şeroni, I. Gavrilă – Hrezdac, Neagu – Rus, Matei, Kanda – D. Popa. Au mai evoluat: Isac, Oroian, Salka. Antrenor secund: Cristi Păcurar.
Arbitri: Andrei Ţiţii ( Sibiu) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Nicolae Chiţoiu (Timişoara)

Observatori FRF: Mircea Ciglenean (Cluj), Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea)

Foto: uta-arad.ro

Ultimele Știri

Related news