ȘTIRI

Aradul a îmbrăcat haine de sărbătoare. Aseară a fost aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – Primăria Municipiului Arad]

Aradul a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu numai câteva zile înainte de Ziua Naţională a României.Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a aprins, marţi seara, iluminatul ornamental pentru Sărbătorile de iarnă, lumini care vor rămâne aprinse până în jurul datei de 7 ianuarie 2018.

Ca în fiecare an ne dorim să venim cu ceva nou, să surprindem plăcut atât cu elemente decorative noi, cât şi cu evenimente deosebite. Iar anul acesta nu face excepţie de la regulă. Astfel, pe toată durata Sărbătorilor de iarnă veţi avea parte de foarte multe surprize. Prima dintre ele este tocmai alegerea unei noi locaţii de desfăşurare a Târgului de Iarnă. Nu mai puţin de 1000 metri liniari de ghirlande luminoase şi zeci de elemente decorative au transformat Parcul Eminescu într-un decor de poveste. ”, a declarat edilul Gheorghe Falcă.

Ghirlande, figurine, şiruri şi perdele luminoase, ţurţuri dinamici şi alte elemente decorativ-ornamentale au fost puse în funcţiune atât în zona centrală a municipiului, cât şi în cartiere.

Ca o noutate, anul acesta iluminatul festiv a fost extins şi pe străzile Ogorului şi Steagului, dar şi pe Calea Zimandului, Calea 6 Vânători, Calea Bodrogului, Dorobanților şi Vârful cu Dor. Tot o premieră sunt şi perdele luminoase dinamice cu LED-uri, intercalate de ţurţuri şi fulgi dinamici de pe clădirea fostei Prefecturi a Aradului, situată pe Bulevardul Revoluției nr.81. În acest fel a fost pusă în valoare o clădire în care acum aproape 100 de ani s-a scris istorie.

Elemente decorative noi au fost montate în mai multe locaţii din municipiu: 2 globuri cu diametrul de 4m unul dynamic, altul static, pot fi admirate pe platoul din faţa Palatului Administrativ, iar piaţa Primăriei a fost împodobită anul acesta cu 14 conuri luminoase. Tot la kilometrul 0 se remarcă şi cele 2 cifre volumetrice 2018. Noutăţi sunt şi pe strada Meţianu, mai exact 3 îngeri 3 D.

Cei care ajung pe Calea Timişoarei nu au cum să nu observe cele de 30 staruri luminoase, noi.

Celelalte zone din municipiu au fost împodobite cu ornamente luminoase refolosite, din anii precedenţi.

Fără doar şi poate următorul moment aşteptat, în special de cei mici, este aprinderea bradului de Crăciun din faţa Palatului Administrativ.

Critic Arad, 28 noiembrie 2017 9:57

LUMINAT-FESTIV-2017-9LUMINAT-FESTIV-2017-8LUMINAT-FESTIV-2017-7LUMINAT-FESTIV-2017-6LUMINAT-FESTIV-2017-5LUMINAT-FESTIV-2017-4LUMINAT-FESTIV-2017-3LUMINAT-FESTIV-2017-2ILUMINAT-FESTIV-2017-1