Front 8 PLEDOARII

Aradul – orașul copilăriei devastate

 

Arad, orașul în care m-am mutat în urmă cu mai bine de 16 ani, părea a fi un oraș liniștit, sigur, curat, cu clădiri „îmbrăcate” de istorie.

Acum, mi-e atât de greu să scriu despre adevărul pe care cu toții îl știm, și anume: Arad este un oraș trist, nesigur… chiar extrem de periculos!

Din păcate, imaginea orașului nostru s-a degradat cumplit, de la an la an. Dar, dacă mă întrebați, de ce scriu despre un lucru care nu este nou, vin cu partea interesantă: unde este Poliția Locală, care în mod normal ar trebui să asigure ordinea și liniștea cetățenilor?

Vă spun eu. Caută mașini parcate necorespunzător și împart pe amenzi. Atât știu ei. Ar putea fi numiți „Poliția Parcărilor Locale”. Că eu nu mă simt în siguranță, chiar dacă-i văd în preajma mea.

Nu i-am văzut niciodată să patruleze la orele serii, prin cartierele din Arad, gen Alfa, Aradul Nou, Checheci sau Confecții. Avem și nu prea, în cartiere, spații de joacă pentru copii. Spun „și nu prea”, pentru că cele mai multe dintre ele sunt distruse de indivizi ce n-au cei 7… 8… 20 de ani de acasă. De ce nu sunt puși acești „locali” să supravegheze cel puțin câte unul în fiecare astfel de loc de joacă?
Știm cu toții de ce.

Că tot am adus aminte de parcuri, sau mai bine spus, locuri special amenajate pentru copii: e cumplit de trist și rușinos ceea ce avem în Arad. Nu țin partea nimănui. Nu toți copiii sau  adolescenții dau dovadă de respect, bun simț și educație. Dar nici responsabilii Administrației Publice Locale nu-și îndeplinesc sarcinile așa cum se cuvine. În locul trotinetelor (sau pe lângă acestea) se putea face și un proiect  pentru achiziționarea unor camere web, (care să fie și active) care să „împânzească” orașul.

În tot orașul ar mai fi nevoie de câteva astfel de spații destinate celor mici, cu precădere în cartierul Confecții, unde este un singur loc de joacă (și ăla vai de mama lui), dar cum nimeni nu are de câștigat de pe urma acestor neajunsuri deocamdată, atât Cionca, cât și Bibarț au un mare „INSUFICIENT” din partea multor părinți. Domnilor, mai sus numiți, dacă citiți aceste rânduri, accept o confruntare la orice oră și vă ofer idei concrete despre cum și ce anume puteți face pentru copiii Aradului!

Rușine celor iresponsabili și indiferenți, tuturor celor care spun că le pasă de arădeni !

Din păcate, Aradul a devenit pentru mine nu doar „acasă”, ci și generatorul unui gust puternic al dezamăgirii.

Foto: tikaboo.ro

Andrada Bobis, 15 iunie 2021 8:53