ȘTIRI

Aradul rămâne, totuși, o sursă de VALORI. Alexandra-Roxana ONEA a luat CEA MAI MARE NOTĂ DIN ȚARĂ la examenul de intrare în BAROU

 

O veste frumoasă pentru învățământul arădean și, de ce nu, pentru viitorul justiției românești vine de la Uniunea Naţională a Barourilor din România – Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea AvocaţilorONEA ROXANA ALEXANDRA, un „produs educațional” al Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” din Arad (promoția 2014), absolventă a Facultății de drept „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca (promoția 2018) a luat cea mai mare notă din țară la examenul de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea calităţii de avocat STAGIAR).

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat astăzi 7 septembrie, rezultatele sesiunii de examene derulate în luna august.

Alexandra-Roxana Onea este născută 21.08.1995 și domiciliază în orașul Nădlac. Este fiica fostului consilier județean Mircea Onea. După absolvirea facultății s-a înscris in Baroul Cluj. La examenul de admitere din 31 August 2018 a obținut 93 de puncte din 100 posibile. Este punctajul cel mai mare obținut de susținătorii examenelor, din cei 2889 de candidați la admiterea în UNBR. Următorul candidat, în ordinea valorii notelor, a obținut 91 de puncte. Cei mai buni candidați au fost de la Cluj și București.

Cum aceste satisfacții vin „la pachet” cu popularitatea – cel puțin în lumea juriștilor -, eminenta avocată-stagiar a fost, deja, solicitată pentru interviuri și declarații din partea publicațiilor de specialitate, iar succesul său a stârnit interesul mass-mediei care promovează știri cu carater pozitiv.

 

Lucian Valeriu, 7 septembrie 2018 6:49

096909B2-837F-49F7-981A-1FA5F408879B