CAMPANII

„Arboriada lui Falcă”. După 13 ani, primarul Aradului încă disprețuiește spațiile verzi

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – U.S.R. ARAD]

USR trage un semnal: Aradul rămâne un oraș în pericol din cauza „Arboriadei” pe care Primăria a dus-o în ultimul deceniu. În strategia verde suntem declarați repetenți, la fel și în alte rapoarte de specialitate care arată că lipsa spațiilor verzi este o problemă acută pentru arădeni. Toaletări complet anapoda, cea de pe Grigorescu fiind doar cea mai recentă dintre ele, precum și proiecte aiurite sau ilegale rămân prioritățile administrației Falcă și după 13 ani de mandat.

Deși pe hârtie Aradul este campion,insuficiențaspațiului verde pe cap de locuitor este evidentă.  Pentru a se justifica, primarul Gheorghe Falcă folosește la nesfărșit un fel de cifrologie magică, prin care încearcă să demonstreze că 1 minus 1nu este 0, este 2.Cifrele sunt scoase din context, uneori sunt prezentate trunchiat, totul pentru a ”da bine” în ochii alegătorilor, cei care rămân apoi să suporte realitatea.

În cazul ultimelor tăieri de copaci, acel Comitet Local pentru Situaţii de Urgenţă, în care sunt prezenți angajați din Primărie și alte instituții, bună parte dintre ei numiți politic, nu poateasigura competența necesară. Ajungem așadar la aberații precum defrișarea unei străzi întregi, fără o fundamentare reală și fără să fie necesar. Ca de obicei, primarul menționează responsabilități și mimează preocupare dar o face cu întârziere, după ce se întâmplă un eveniment nefast sau o nenorocire. Deși Aradul cheltuie o sumă substanțială pentru serviciide evaluarea arborilor, administrația locală se apucă de tăiat copaci cândfurtuna deja s-a produs!

Florin Stana, USR Arad: „Vedem realitatea în fiecare zi, nu e nevoie să ne mintă primarul că Aradul este verde. El a avut tot timpul un dispreț aparte pentru spațiile verzi, în mai bine de 10 ani nu a reușit să creeze un singur parc nou, iar pe cele vechi le-a lăsat în paragină, după ce a cheltuit sume imense cu amenajarea lor. Dacă nu este capabil să înțeleagă pentru ce au nevoie locuitorii de parcuri și spații verzi, am dori să lase specialiștii să se pronunțe și să o facă din timp. Suntem sătui de asemenea heirupuri, de măsuri disperate și anapoda în același timp. Nu defrișarea centrului orașului este soluția pentru siguranța trecătorilor ci prevederea și responsabilitatea.”

Critic Arad, 29 septembrie 2017 11:21

https://centaur.ag/wps/antibiotics/