Asociația „Gai – Cartierul Nostru” își propune să planteze o PERDEA VERDE, de 3 km, pe două dintre cele mai poluate străzi din Arad

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Toamna se numără… copacii! Mai precis, 400 de copaci pe care își propun să îi planteze în săptămânile viitoare locuitorii cartierului Gai, cu sprijinul dumneavoastră.

„Gândim Verde” este o nouă acțiune cu care Asociația Gai Cartierul Nostru vine în fața arădenilor, într-un demers care implică protecția mediului, dezvoltarea simțului estetic, și creșterea gradului de conștientizare în rândul populației cu privire la poluare.

„Cele mai circulate străzi din municipiu se află în cartierul Gai. Pe o lungime de aproximativ 3 km, străzile Ștefan Tenețchi și Tribunul Corcheș fac parte din centura ocolitoare a orașului Arad, fiind poarta de acces pentru cei ce tranzitează orașul și totodată deservind ca rută de acces în  Zona Industrială de Vest pentru mii de angajați făcând traficul și poluarea o problemă importantă.

 În tot acest context, o perdea verde este mai mult decât necesară pentru a diminua impactul creat de traficul rutier.

Ne dorim să mobilizăm un număr cât mai mare de arădeni pentru acțiunea de plantare a copacilor. Cei care doresc să se alăture proiectului – persoane juridice sau persoane fizice – o pot face cu donații în contul  asociație AGCN. Prețurile copacilor variază între 100 și 200 lei, în funcție de specie. Pentru ajutorul acordat, propunem o recompensă inedită: o plăcuță cu numele și prenumele donatorului, care va rămâne pe tutorele de susținere al copacului. Bineînțeles, așteptăm cu drag prezența voluntarilor și a donatorilor la acțiunea propriu-zisă, unde vom beneficia și de suportul autorităților locale pentru implementarea acestui proiect. Le mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în acest proiect precum și în proiectele anterioare ale asociației” a declarat Cristian Hebristean, membru în Consiliul Director al Asociației Gai Cartierul Nostru.

AGCN este o asociație civică ce a reușit, în timp scurt de la înființare, să mobilizeze resurse și voluntari în proiecte civice de utilitate pentru arădeni. Printre proiectele realizate reamintim reabilitarea locului de joacă al grădiniței PP8, Poșta Moșului (133 de copii au primit cadouri de Crăciun), Sărbătoarea Copiilor, strângerea de fonduri pentru un caz umanitar, acțiunile de igienizare a spațiilor verzi, crearea unui loc de joacă în incinta Spitalului Județean, secția Pediatrie ori Campionatul Străzilor (fotbal), fiind câteva dintre proiectele noastre.

Persoanele fizice sau juridice care doresc să sprijine financiar asociația sunt rugate să sune la tel. 0737.672.999, să trimită un mesaj pe pagina de Facebook Asociația Gai Cartierul Nostru sau un email la [email protected]

Conturi AGCN

Nume: Asociatia Gai-Cartierul Nostru 

RO20BRDE020SV88143540200 – cont lei

RO56BRDE020SV88150580200 – cont euro

Dumitraș Flavius

Președinte AGCN

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy